ZITTING VAN MAANDAG 16 JANUARI 2023

 

Aanwezig:

voorzitter

Peter Van Rompaey

voorzitter vast bureau

Wim Caeyers

raadsleden

Servais Verherstraeten, Luc Van Craenendonck, Hans Schoofs, Koen Van Gompel, Paul Vanhoof, Jos Lodewijckx, Maria Belmans, Tomas Sergooris, Jan Vangheel, Zehra Ünlü, Solange Abbeloos, Ria Melis, Davy Geboers, Hanne Paepen, Anneleen Dom, Els Ceulemans, Chris Xhenseval, Lander Geyzen, Masha Celen, Sofie Molenberghs, Koen Boeckx, Nele Van Roey, Cindy Dexters

leden vast bureau

Wendy Soeffers, Andreas Verbeke, Lieve Heurckmans, Hilde Valgaeren, Hans De Groof, Lotte Vreys, Frederik Loy

algemeen directeur

Stefan Hendrix

Verontschuldigd:

raadslid

Maarten Van Camp

 

 

Overzicht punten

Zitting van 16 januari 2023

 

NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - 19 DECEMBER 2022 - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

De raad voor maatschappelijk welzijn vergaderde in zitting van 19 december 2022.

 

De notulen van deze raad werden in Meeting.mobile gekoppeld als bijlage aan dit agendapunt.

 

Juridische gronden

Artikel 34 § 1 van het huishoudelijk reglement van de raad voor maatschappelijk welzijn - goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn van 11 maart 2019 - bepaalt dat de notulen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn worden opgesteld onder de verantwoordelijkheid van de algemeen directeur.

 

Behalve in spoedeisende gevallen, worden de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de leden van de raad voor maatschappelijk welzijn. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de notulen ter beschikking worden gesteld.

 

Artikel 33 § 1 van het huishoudelijk reglement bepaalt dat de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn alle besproken onderwerpen vermelden in chronologische volgorde, alsook het gevolg dat gegeven werd aan die punten waarover de raad voor maatschappelijk welzijn geen beslissing heeft genomen.

 

Bijlagen

  1. Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 19 december 2022

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

Het is verplicht dat de notulen van de vorige raad voor maatschappelijk welzijn worden goedgekeurd op de eerstvolgende zitting.

 

Financiële weerslag

Dit besluit heeft geen financiële weerslag voor het gemeentebestuur.

 

 

BESLUIT

 

Enig artikel

De notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van 19 december 2022 worden goedgekeurd.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 18/01/2023
Overzicht punten

Zitting van 16 januari 2023

 

IFIC - AANPASSING FUNCTIETOEWIJZING OUDERENZORG - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

Op 30 maart 2021 sloot de Vlaamse Regering samen met de sociale partners het Zesde Vlaamse Intersectorale Akkoord af voor de social/non-profitsector voor de periode 2021-2025 (verder: VIA6-akkoord).

Personeelsleden die op 31 december 2021 en op datum E werkzaam waren in een erkende, vergunde of gesubsidieerde publieke Vlaamse dienst in de ouderenzorg, konden vrijwillig instappen in de functieclassificatie ter uitvoering van het Zesde Vlaams Intersectoraal akkoord van 30 maart 2021 voor de social/non-profitsectoren, op voorwaarde dat de sectorale referentiefunctie die aan hen toegewezen is, in dit stelsel geïmplementeerd is en het bijbehorende barema geactiveerd is. Als het personeelslid besliste in te stappen, was de instap met terugwerkende kracht van toepassing vanaf 1 juli 2021.

Personeelsleden die vanaf 1 januari 2022 in dienst traden of treden in een erkende, vergunde of gesubsidieerde publieke Vlaamse dienst in de ouderenzorg, vallen onder de functieclassificatie ter uitvoering van het Zesde Vlaams Intersectoraal akkoord van 30 maart 2021 voor de social/non-profitsectoren op voorwaarde dat de sectorale referentiefunctie die aan hen toegewezen is, in dit stelsel geïmplementeerd is en het bijbehorende barema geactiveerd is.

De raad stelt de functieclassificatie vast in de rechtspositieregeling en kan voor bovenvermelde personeelsleden afwijken van de bepalingen in het besluit van 7 december 2007 en het besluit van 12 november 2010 over:

1° de personeelsformatie als vermeld in titel II van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 2, deel 2, van het besluit van 12 november 2010;

2° de aanwerving als vermeld in hoofdstuk II, titel III, van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 2, titel 2, deel 3, van het besluit van 12 november 2010;

3° de administratieve anciënniteiten als vermeld in hoofdstuk VII, titel III, van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 6, titel 2, deel 3, van het besluit van 12 november 2010;

4° de functionele loopbaan als vermeld in hoofdstuk VIII, titel III, van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 7, titel 2, deel 3, van het besluit van 12 november 2010;

5° de bevordering als vermeld in hoofdstuk IX, titel III, van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 8, titel 2, deel 3, van het besluit van 12 november 2010;

6° de vervulling van een vacature door interne personeelsmobiliteit als vermeld in hoofdstuk X, titel III, van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 9, titel 2, deel 3, van het besluit van 12 november 2010;

7° de ambtshalve herplaatsing als vermeld in titel V van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 10, titel 2, deel 3, van het besluit van 12 november 2010;

8° het salaris als vermeld in titel VII van het besluit van 7 december 2007, en titel 4, deel 3, van het besluit van 12 november 2010.

De afwijkingen moeten worden vastgesteld in overeenstemming met de functieclassificatie.

 

Juridische gronden

Het Zesde Vlaamse Intersectorale Akkoord voor de social/non-profitsector voor de  periode 2021-2025 van 30 maart 2021.

De protocollen ter uitvoering van het VIA6-akkoord.

Besluit van de Vlaamse Regering van 8 juli 2022 over een nieuwe functieclassificatie bij lokale besturen en over aangepaste salarisschalen ter uitvoering van het Zesde Vlaams Intersectoraal akkoord van 30 maart 2021 voor de social/non-profitsectoren.

De functietoewijzing werd besproken en positief geadviseerd door de gemandateerde delegatie van het overleg- en onderhandelingscomité op 13 januari 2022. Het resultaat werd bekrachtigd door het overleg- en onderhandelingscomité van 2 februari 2022.

Het besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 21 februari 2022 betreffende de functietoewijzing IFIC voor het woonzorgcentrum.

Het besluit van het vast bureau van 7 april 2022 betreffende het IFIC-barema voor de jobstudenten tewerkgesteld in het woonzorgcentrum.

 

Inspraak en advies

Het overleg- en onderhandelingscomité van 7 december 2022.

 

Bijlagen

1) overzicht functietoewijzing inclusief aanpassingen

2) protocol van het overleg- en onderhandelingscomité van 7 december 2022

3) het besluit van het vast bureau van 7 april 2022

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

Binnen het woonzorgcentrum zijn momenteel de functies van dienstverantwoordelijke paramedische dienst (IFIC-functie 'dienstverantwoordelijke paramedische diensten') en technisch hoofdmedewerker poets WZC (IFIC-functie 'adjunct-dienstverantwoordelijke huishoudelijk onderhoud') niet ingevuld. Onder de paramedische dienst vallen momenteel de kinesisten, de ergotherapeuten, de animatie en de kappers. De wasserij wordt aangestuurd door de foodmanager. De poetsmedewerkers worden aangestuurd door de technisch hoofdmedewerker poets WZC.

Binnen het systeem van de IFIC-loonclassificatie vallen de poetsmedewerkers, de medewerkers van de wasserij en de kappers onder één en dezelfde functiefamilie (de hoteldiensten). Gezien de huidige vacatures van dienstverantwoordelijke paramedische dienst en technisch hoofdmedewerker poets WZC, is het aangewezen om de structuur te bekijken binnen de logica van de IFIC-loonclassificatie om zo tot logische, homogene teams te komen. 

Om enkel de poets van het woonzorgcentrum aan te sturen zonder mee te werken op de vloer is er geen voltijdse vacature nodig. Bovendien lijkt het moeilijk om een halftijdse of deeltijdse leidinggevende voor de poetsmedewerkers aan te trekken. De taken van de leidinggevende poets WZC kunnen zoals in de IFIC-logica uitgebreid worden met het aansturen van de was en de kappers. Zo is een voltijdse vacature wel gerechtvaardigd. Binnen IFIC kan deze functie worden toegewezen aan de IFIC-functie 'dienstverantwoordelijke huishoudelijk onderhoud'. De oude functie van 'technisch hoofdmedewerker poets WZC (IFIC-functie 'adjunct dienstverantwoordelijke huishoudelijk onderhoud') wordt daarbij geschrapt.

Door de kappers weg te halen bij de paramedische dienst, komt er bij de dienstverantwoordelijke paramedische dienst meer ruimte vrij voor het ondersteunen van het hoofd zorg bij enkele dienstoverschrijdende projecten. Dit is al mee in rekening gebracht bij de toekenning van IFIC-barema 16 aan deze functie.

Gezien de wijziging in het takenpakket voor de foodmanager (IFIC-functie 'dienstverantwoordelijke voeding') wordt deze functie uitdovend geplaatst en wordt er voorzien in een nieuwe functie van 'chef-kok'.

Om deze wijziging te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk om de nieuwe functie van 'dienstverantwoordelijke huishoudelijk onderhoud' en de nieuwe functie van 'chef-kok' toe te wijzen binnen IFIC.

Rekening houdend met de methodiek voor toewijzing van de sectorale IFIC-functies werd op het overleg- en onderhandelingscomité van 7 december 2022 volgende toewijzing overeen gekomen:

        dienstverantwoordelijke huishoudelijk onderhoud: IFIC-functie dienstverantwoordelijke huishoudelijk onderhoud, functiecode 2020, functiefamilie hoteldienst, IFIC-barema categorie 15;

        chef-kok: IFIC-functie chef-kok, functiecode 2621, functiefamilie keuken, IFIC-barema categorie 14.

Deze aanpassingen zijn opgenomen in het overzicht van functietoewijzing woonzorgcentrum als bijlage bij dit besluit.

 

Daarnaast wordt ook gevraagd om volgende beslissingen te valideren:

        Op het vast bureau van 7 april 2022 werd goedgekeurd om de jobstudenten tewerkgesteld in het woonzorgcentrum te verlonen volgens het IFIC-loonbarema categorie 4 met ingang vanaf 1 januari 2022.

        In het overzicht van de functietoewijzing goedgekeurd op de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 februari 2022 ontbrak de vermelding van het toegewezen IFIC-barema en functiefamilie voor de ontbrekende functies, meer bepaald

        Referentiepersoon dementie: IFIC-barema categorie 15, functiefamilie paramedische diensten

        Technisch hoofdassistent wasbeheer: IFIC-barema categorie 8, functiefamilie hoteldienst

Deze ontbrekende functies werden, na goedkeuring van de syndicale partners, aangegeven in maart 2022 via het formulier C aan vzw IFIC.

        Een aantal functietitels werden gemoderniseerd en aangepast. In het overzicht als bijlage werd de nieuwe functietitel opgenomen met daaronder vermelding van de oude functiebenaming. De afzonderlijke functiebeschrijvingen met nieuwe functietitel zullen worden voorgelegd aan het vast bureau ter goedkeuring.

 

Bovenstaande is opgenomen in het overzicht van functietoewijzing woonzorgcentrum als bijlage bij dit besluit.

 

Financiële weerslag

Omwille van de wijziging naar taakinhoud en verantwoordelijkheden:

De functie van dienstverantwoordelijke huishoudelijk onderhoud (cat. 15) wordt één categorie hoger ingeschaald dan adjunct-dienstverantwoordelijke huishoudelijk onderhoud (cat. 14).

Daarentegen wordt de functie van chef-kok (cat. 14) twee categorieën lager ingeschaald dan dienstverantwoordelijke voeding (cat. 16)

De meerkost van IFIC wordt gefinancierd in het VIA6-akkoord.

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de functietoewijzing IFIC voor het woonzorgcentrum zoals toegevoegd als bijlage bij dit besluit goed.

 

Artikel 2

De functietoewijzing als bijlage vormt onderdeel van de rechtspositieregeling woonzorgcentrum en wordt toegevoegd als bijlage 4 bij de rechtspositieregeling woonzorgcentrum.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 18/01/2023
Overzicht punten

Zitting van 16 januari 2023

 

RECHTSPOSITIEREGELING WOONZORGCENTRUM - AANPASSING BIJLAGE 3 - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

Op 30 maart 2021 sloot de Vlaamse Regering samen met de sociale partners het Zesde Vlaamse Intersectorale Akkoord af voor de social/non-profitsector voor de periode 2021-2025 (verder: VIA6-akkoord). Ter uitvoering van dit akkoord werd de IFIC-functieclassificatie voor het personeel van het woonzorgcentrum ingevoerd.

De raad stelt de functieclassificatie vast in de rechtspositieregeling en kan voor bovenvermelde personeelsleden afwijken van de bepalingen in het besluit van 7 december 2007 en het besluit van 12 november 2010 over:

1° de personeelsformatie als vermeld in titel II van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 2, deel 2, van het besluit van 12 november 2010;

2° de aanwerving als vermeld in hoofdstuk II, titel III, van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 2, titel 2, deel 3, van het besluit van 12 november 2010;

3° de administratieve anciënniteiten als vermeld in hoofdstuk VII, titel III, van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 6, titel 2, deel 3, van het besluit van 12 november 2010;

4° de functionele loopbaan als vermeld in hoofdstuk VIII, titel III, van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 7, titel 2, deel 3, van het besluit van 12 november 2010;

5° de bevordering als vermeld in hoofdstuk IX, titel III, van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 8, titel 2, deel 3, van het besluit van 12 november 2010;

6° de vervulling van een vacature door interne personeelsmobiliteit als vermeld in hoofdstuk X, titel III, van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 9, titel 2, deel 3, van het besluit van 12 november 2010;

7° de ambtshalve herplaatsing als vermeld in titel V van het besluit van 7 december 2007, en hoofdstuk 10, titel 2, deel 3, van het besluit van 12 november 2010;

8° het salaris als vermeld in titel VII van het besluit van 7 december 2007, en titel 4, deel 3, van het besluit van 12 november 2010.

De afwijkingen moeten worden vastgesteld in overeenstemming met de functieclassificatie.

Naar aanleiding van deze functieclassificatie worden alle aanwervingsvoorwaarden voor de functies binnen het woonzorgcentrum geactualiseerd.

 

Juridische gronden

Besluit van de Vlaamse regering van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel van het gemeentepersoneel en het provinciepersoneel en houdende enkele bepalingen betreffende de rechtspositie van de secretaris en de ontvanger van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

Besluit van de Vlaamse Regering van 12 november 2010 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie en het mandaatstelsel van het personeel van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en houdende de minimale voorwaarden voor sommige aspecten van de rechtspositieregeling van bepaalde personeelsgroepen van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

Besluit van de Vlaamse Regering van 8 juli 2022 over een nieuwe functieclassificatie bij lokale besturen en over aangepaste salarisschalen ter uitvoering van het Zesde Vlaams Intersectoraal akkoord van 30 maart 2021 voor de social/non-profitsectoren.

Het Zesde Vlaamse Intersectorale Akkoord voor de social/non-profitsector voor de periode 2021-2025 van 30 maart 2021.

De protocollen ter uitvoering van het VIA6-akkoord.

De rechtspositieregeling woonzorgcentrum werd goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 29 juni 2016. De laatste wijziging aan deze rechtspositieregeling werd goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 22 februari 2021.

De functietoewijzing ouderenzorg werd goedgekeurd door raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 21 februari 2022. De laatste wijziging aan deze functietoewijzing ouderenzorg staat ter goedkeuring geagendeerd op de raad voor maatschappelijk welzijn van 16 januari 2023.

 

Inspraak en advies

Het overleg- en onderhandelingscomité met de representatieve vakorganisaties leverde een protocol van akkoord af op 7 december 2022.

 

Bijlagen

  1. Bijlage 3 van de rechtspositieregeling woonzorgcentrum
  2. Protocolakkoord van de representatieve vakorganisaties van 7 december 2022

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

Met het oog op toekomstige vacatures is het belangrijk om de aanwervingsvoorwaarden voor de functies binnen het woonzorgcentrum vast te stellen rekening houdend met de nieuwe functieclassificatie. Deze voorwaarden kunnen worden opgenomen in bijlage 3 van de rechtspositieregeling woonzorgcentrum. De voorwaarden zijn toegevoegd als bijlage bij dit besluit. Deze bijlage vervangt de voorwaarden die voorheen afzonderlijk werden vastgelegd in de oude functiebeschrijvingen van functies van het woonzorgcentrum. De nieuwe functiebeschrijvingen zullen worden voorgelegd aan het vast bureau ter goedkeuring.

 

Financiële weerslag

Dit besluit heeft geen financiële weerslag voor het bestuur.

 

 

BESLUIT

 

Enig artikel

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de aanpassing van bijlage 3 van de rechtspositieregeling woonzorgcentrum volgens de tekst toegevoegd als bijlage aan dit besluit goed. Deze bijlage vervangt de voorwaarden die voorheen afzonderlijk goedgekeurd werden in de functiebeschrijvingen van functies van het woonzorgcentrum.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 18/01/2023