BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad bekrachtigt de politieverordening van de burgemeester van 6 januari 2021 inzake de digitale gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn zonder fysiek publiek maar met livestreaming op 18 januari 2021.
BESLUIT
Enig artikel
De notulen van de gemeenteraad van 14 december 2020 worden goedgekeurd.
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad neemt kennis van de begroting 2021 van de politiezone Balen-Dessel-Mol.
Artikel 2
De dotatie van de gemeente Mol aan de politiezone Balen-Dessel-Mol voor het dienstjaar 2021,
bestaande uit een werkingstoelage van 5.179.861 euro en een investeringstoelage van 718.470 wordt
goedgekeurd.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt volgende toelagen goed voor raadplegingen voor het werkjaar 2020:
Het organiserend comité Kind en Gezondheid: 1.250 euro.
Het organiserend comité Kind en Preventie: 1.250 euro.
BESLUIT
Artikel 1
Het bestek en de raming voor de opdracht “Groepsaankoop dozen i.k.v. project Gele Doos - deelname OCMW Mol seniorenplus”, opgesteld door Welzijnszorg Kempen worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt € 6.400 excl. btw.
Artikel 2
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.
Artikel 3
In toepassing van artikel 2, 6°a en 7°a van de wet van 17 juni 2016 betreffende de overheidsopdrachten, zal Welzijnszorg Kempen optreden als aankoopcentrale in die zin dat ze leveringen en/of diensten verwerft die bestemd zijn voor aanbestedende overheden of aanbestedende entiteiten. Gemeente Mol treedt verbindend toe tot de aankoopcentrale van Welzijnszorg Kempen aangaande de groepsaankoop “AANKOOP DOZEN I.K.V. PROJECT GELE DOOS”.
Het college van burgemeester en schepenen wordt gevraagd om over te gaan tot sluiting van de opdracht.
Artikel 4
De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het budget van 2021, op budgetcode 61599000/095902 (actieplan 4/2) (actie 4/2/3) van de exploitatie.
BESLUIT
Artikel 1
Het samenwerkingsakkoord tussen Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en Gemeente Mol wordt principieel goedgekeurd.
Artikel 2
Het samenwerkingsakkoord treedt in werking op datum van de ondertekening en dit voor onbepaalde duur.
Artikel 3
Per initiatief (samenaankoop, raamovereenkomst) zal Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete gemandateerd worden om de procedure te voeren in naam van Gemeente Mol.
Artikel 4
Het samenwerkingsakkoord tussen Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en Gemeente Mol als bijlage maakt integraal deel uit van dit besluit.
BESLUIT
Artikel 1
De geldigheidsduur van het conformiteitsattest dat wordt afgeleverd vanaf de inwerkingtreding van dit reglement, wordt beperkt tot minder dan 10 jaar in volgende specifieke situaties:
− Indien uit het technisch verslag van het conformiteitsonderzoek blijkt dat bij een woning of kamer in minstens 1 woonlokaal of badkamer algemeen nog enkel glas aanwezig is, dan wordt de geldigheidsduur beperkt tot 31 december 2022;
− Indien uit het technisch verslag van het conformiteitsonderzoek blijkt dat een woning of kamer 5 of meer gebreken vertoont uit categorie I, dan wordt de geldigheidsduur beperkt tot 5 jaar.
Artikel 2
Dit reglement treedt in werking na goedkeuring op de gemeenteraad.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt het aangepaste reglement goed:
Subsidiereglement aanmoedigingspremie verhuurders SVK 2020-2025
Artikel 1: Definities
Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder:
1° Woning: elk onroerend goed of het deel ervan dat hoofdzakelijk bestemd is voor de huisvesting van een gezin of alleenstaande, gelegen op grondgebied van de gemeente Mol. Een woning beschikt minimaal en zelfstandig over volgende functies: leefkamer, keuken, bad/douche, WC en minstens één (al dan niet afzonderlijke) slaapkamer. De woning voldoet aan de gewestelijke kwaliteitsnormen overeenkomstig artikel 3.1 van de Vlaamse Codex Wonen van 2021.
2° SVK: een sociaal verhuurkantoor dat is erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse overheid en waarbij het Molse gemeente- of OCMW-bestuur in de algemene vergadering zetelt;
3° Verhuurder: de houder van het zakelijk recht op de woning die het mandaat heeft om de woning te verhuren en geen rechtspersoon, openbaar bestuur of sociale huisvestingsmaatschappij is.
Artikel 2: Aanmoedigingspremie
§1 Doel:
Uitbreiding van het betaalbare en kwalitatieve huuraanbod op het grondgebied van Mol.
§2 Voorwaarden:
1° De verhuurder verhuurt de woning voor de 1ste keer aan het SVK voor een periode van 9 jaar. Indien de verhuurder het huurcontract vroegtijdig beëindigt binnen een periode van 5 jaar na ondertekening van het huurcontract, betaalt hij het volledige bedrag van de premie terug, conform artikel 94 van het gemeentedecreet.
2° De premie kan door dezelfde verhuurder voor eenzelfde woning een 2de maal aangevraagd worden indien een nieuw huurcontract wordt afgesloten met het SVK voor een periode van 9 jaar.
3° Indien de verhuurder voor de 1ste keer verhuurt aan het SVK en opteert een huurcontract af te sluiten voor 3 jaar, wordt slechts een derde van het in §4 vermelde premiebedrag uitgekeerd.
Indien dit 3-jarig huurcontract, overeenkomstig artikel 3, § 6 van de woninghuurwet, wordt voortgezet als zijnde een contract dat van bij aanvang werd gesloten voor een periode van 9 jaar, kan de verhuurder pas na afloop van deze 9 jaar en voor zover een nieuw huurcontract wordt afgesloten met het SVK voor een periode van 9 jaar, voor deze woning een 2de maal de premie aanvragen, ditmaal voor het volledige bedrag. In deze situatie kan de verhuurder geen beroep meer doen op §2, 2°.
§3 Aanvraag:
De aanvraag wordt ingediend door de verhuurder aan de hand van het daartoe bestemde aanvraagformulier, en dit uiterlijk 6 maanden na ondertekening van het huurcontract.
§4 Premiebedrag:
De toegekende premie is afhankelijk van het type woning en wordt per aanvraag eenmaal uitgekeerd:
– Studio: 1.200 euro
– Appartement met 1 slaapkamer: 1.200 euro;
– Appartement met 2 slaapkamers: 1.250 euro;
– Appartement met 3 of meer slaapkamers: 1.500 euro;
– Woning met 1 slaapkamer: 1.200 euro;
– Woning met 2 slaapkamers: 1.500 euro;
– Woning met 3 of meer slaapkamers: 2.000 euro.
Artikel 3: Goedkeuring en uitbetaling
De premie wordt toegekend in volgorde van aanvraagdatum en binnen de perken van het daartoe op de gemeentebegroting voorziene krediet. De aanvrager ontvangt een beslissing van het college van burgemeester en schepenen binnen de 60 dagen na de aanvraag. Bij goedkeuring, gebeurt de uitbetaling binnen de 90 dagen na deze beslissing.
Artikel 4: Controle en sanctie
Het college van burgemeester en schepenen is bevoegd om alle onderzoeken te laten verrichten om de verstrekte gegevens te controleren. De aanvrager die de controle tegenwerkt, onjuiste informatie of verklaringen verschaft of de voorwaarden niet naleeft, wordt de premie geweigerd. Reeds uitbetaalde premies worden eventueel gedeeltelijk of geheel teruggevorderd, conform artikel 177 van het decreet over het lokaal bestuur.
Artikel 5: Verval
Alle ten aanzien van de gemeente Mol aangegane verbintenissen vervallen van rechtswege bij overlijden van de premieaanvrager of bij onteigening.
Artikel 6: Uitvoering
Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van dit reglement.
Artikel 7: Inwerkingtreding
Dit reglement treedt in werking na goedkeuring op de gemeenteraad.
Het huidige gemeentelijk reglement betreffende de aanmoedigingspremie verhuurders SVK, goedgekeurd op de gemeenteraad van 23 december 2019 wordt opgeheven na goedkeuring van het aangepaste reglement op de gemeenteraad.
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad hecht goedkeuring aan de aankoop van het bebost perceel gelegen in Mol, Emiel Becquaertlaan, 5de afdeling, sectie C, nr. 1419K, met een oppervlakte van 31a67ca, voor € 30.000,00.
Artikel 2
De aankoop wordt goedgekeurd onder voorwaarden opgenomen in de ontwerpakte opgesteld door notaris Ann-Sophie Van Roosbroeck uit Mol.
Artikel 3
De verwerving gebeurt om reden van openbaar nut en ten algemene nutte, meer bepaald in functie van het RUP Sport en Jeugd.
Artikel 4
Aan de administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontslag verleend om bij de overschrijving van deze akte ambtshalve een hypothecaire inschrijving te nemen.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad verleent aan de heer Peter Vandebosch, landmeter-expert van de gemeente Mol, een volmacht om als lasthebber de gemeente Mol te vertegenwoordigen, op de algemene vergadering van mede-eigenaren in 2021 voor ‘Residentie Markt 54-56’ in Mol.
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraadsbeslissing "Münchenlaan - gratis grondafstand - goedkeuring", goedgekeurd in zitting van 9 november 2020, wordt ingetrokken.
Artikel 2
De gemeenteraad is akkoord om de voorliggende strook grond in te lijven in de gemeentelijke openbare wegenis van de Münchenlaan. Het betreft het perceel gelegen in Mol, 5de afdeling, sectie D, deel van perceel zonder nummer, met een gemeten oppervlakte van 1a50ca. Het perceel staat afgebeeld op het plan opgesteld door landmeter-expert Peter Vandebosch, ingeschreven op het tableau van de federale raden van landmeters-experten onder nummer LAN040216, op 1 september 2020.
Artikel 3
De gratis grondafstand gebeurt om reden van openbaar nut, het perceel wordt ingelijfd in de gemeentelijke openbare wegenis van de Münchenlaan. De gemeenteraad keurt de ontwerpakte, opgesteld door notaris Luc Moortgat uit Geel, goed.
Artikel 4
Aan de algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontslag verleend om bij de overschrijving van deze akte ambtshalve een hypothecaire inschrijving te nemen.
Artikel 5
Aangezien deze overdracht gebeurt voor het algemeen nut, zijnde de inlijving in het openbaar domein, wordt vrijstelling van registratierechten gevraagd.
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad hecht goedkeuring aan de aankoop van een deel van het perceel gelegen in Mol, 4de afdeling, sectie F, nr. 263E. Het aan te kopen perceel staat afgebeeld op het meetplan, opgesteld door landmeter-expert Alain Bulen in opdracht van Sweco Belgium uit Antwerpen op 1 april 2020, als inneming 3, met een gemeten oppervlakte van 70ca.
Artikel 2
De gemeenteraad keurt de aankoop van inneming 3 goed, onder de voorwaarden opgenomen in de akte opgesteld door notaris Laureys uit Mol, voor een bedrag van € 7.000,00.
Artikel 3
De aankoop van het perceel gebeurt voor algemeen nut. Het perceel zal ingelijfd worden in de gemeentelijke openbare wegenis.
Artikel 4
Aan de algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontslag verleend om bij de overschrijving van deze akte ambtshalve een hypothecaire inschrijving te nemen.
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad hecht goedkeuring aan de aankoop van een deel van het perceel gelegen in Mol, 4de afdeling, sectie F, nr. 264L. Het aan te kopen perceel staat afgebeeld op het meetplan, opgesteld door landmeter-expert Alain Bulen in opdracht van Sweco Belgium uit Antwerpen op 1 april 2020, als inneming 5, met een gemeten oppervlakte van 74ca.
Artikel 2
De gemeenteraad keurt de aankoop van inneming 5 goed, onder de voorwaarden opgenomen in de akte opgesteld door ATLAS notarissen uit Mol, voor een bedrag van € 7.400,00.
Artikel 3
De aankoop van het perceel gebeurt voor algemeen nut. Het perceel zal ingelijfd worden in de gemeentelijke openbare wegenis.
Artikel 4
Aan de algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontslag verleend om bij de overschrijving van deze akte ambtshalve een hypothecaire inschrijving te nemen.
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad hecht goedkeuring aan de aankoop van een deel van het perceel gelegen in Mol, 4de afdeling, sectie F, nr. 265A. Het aan te kopen perceel staat afgebeeld op het meetplan, opgesteld door landmeter-expert Alain Bulen in opdracht van Sweco Belgium uit Antwerpen op 1 april 2020, als inneming 6, met een gemeten oppervlakte van 71ca.
Artikel 2
De gemeenteraad keurt de aankoop van inneming 6 goed, onder de voorwaarden opgenomen in de akte opgesteld door ATLAS notarissen uit Mol, voor een bedrag van € 7.100,00.
Artikel 3
De aankoop van het perceel gebeurt voor algemeen nut. Het perceel zal ingelijfd worden in de gemeentelijke openbare wegenis.
Artikel 4
Aan de algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontslag verleend om bij de overschrijving van deze akte ambtshalve een hypothecaire inschrijving te nemen.
Hans Schoofs Joke Lievens Koen Boeckx Els Ceulemans Lander Geyzen Lieve Heurckmans Bas Van Olmen Andreas Verbeke Wim Caeyers Hilde Valgaeren Koen Van Gompel Jan Vangheel Ria Melis Servais Verherstraeten Frederik Loy Chris Xhenseval Maarten Van Camp Luc Van Craenendonck Hanne Paepen Wendy Soeffers Lotte Vreys Zehra Ünlü Maria Belmans Hans De Groof Anneleen Dom Nele Van Roey Masha Celen Tomas Sergooris Peter Van Rompaey Sofie Molenberghs Jos Lodewijckx Davy Geboers Paul Vanhoof Hans Schoofs Koen Boeckx Els Ceulemans Lander Geyzen Lieve Heurckmans Bas Van Olmen Andreas Verbeke Wim Caeyers Hilde Valgaeren Koen Van Gompel Jan Vangheel Ria Melis Servais Verherstraeten Frederik Loy Chris Xhenseval Maarten Van Camp Luc Van Craenendonck Hanne Paepen Wendy Soeffers Lotte Vreys Zehra Ünlü Maria Belmans Hans De Groof Anneleen Dom Nele Van Roey Masha Celen Tomas Sergooris Peter Van Rompaey Sofie Molenberghs Jos Lodewijckx Davy Geboers Paul Vanhoof Peter Van Rompaey Anneleen Dom Davy Geboers Hilde Valgaeren Wendy Soeffers Lotte Vreys Hans De Groof Lieve Heurckmans Hanne Paepen Chris Xhenseval Jos Lodewijckx Luc Van Craenendonck Els Ceulemans Servais Verherstraeten Frederik Loy Maarten Van Camp Jan Vangheel Andreas Verbeke Maria Belmans Wim Caeyers Lander Geyzen Hans Schoofs Ria Melis Paul Vanhoof Koen Van Gompel Bas Van Olmen Tomas Sergooris Sofie Molenberghs Masha Celen Zehra Ünlü Nele Van Roey Koen Boeckx aantal voorstanders: 20 , aantal onthouders: 1 , aantal tegenstanders: 11 Goedgekeurd
BESLUIT
Artikel 1
Voor rioleringsaansluitingen wordt 0,00 euro aangerekend in 2021.
Artikel 2
Het financieel plan en het investeringsplan 2021 worden goedgekeurd.
Artikel 3
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit.
Artikel 4
Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan Pidpa, Desguinlei 246 in 2018 Antwerpen.
BESLUIT
Artikel 1
Het mandaat van de heer Jan Kretzchmar in de raad van bestuur van Stichting Lokaal Fonds wordt beëindigd.
Artikel 2
Jan Van Dael (N-VA) wordt aangesteld als bestuurder die de politieke actor uit de gemeente Mol vertegenwoordigt in de Stichting Lokaal Fonds voor de resterende duurtijd van de bestuursperiode 2019-2024.
Artikel 3
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan Stichting Lokaal Fonds.
BESLUIT
Artikel 1
Het mandaat van de heer Jan Kretzchmar in de raad van bestuur en de algemene vergadering van MONA wordt beëindigd.
Artikel 2
Maarten Van Camp (N-VA) wordt aangesteld als vertegenwoordiger namens de gemeente in de raad van bestuur van MONA voor de resterende duurtijd van de bestuursperiode 2019-2024.
Artikel 3
Jan Van Dael (N-VA) wordt aangesteld als vertegenwoordiger namens de gemeente in de algemene vergadering van MONA voor de resterende duurtijd van de bestuursperiode 2019-2024.
Artikel 4
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan MONA vzw.
BESLUIT
Artikel 1
Het mandaat van de heer Tomas Sergooris in de algemene vergadering van Jeugdhuis Tydeeh vzw wordt beëindigd.
Artikel 2
Natalja Verbruggen wordt aangesteld als vertegenwoordiger namens de gemeente in de algemene vergadering van Jeugdhuis Tydeeh vzw voor de resterende duurtijd van de bestuursperiode 2019-2024.
Artikel 3
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan Jeugdhuis Tydeeh vzw.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt de gewijzigde bijlage 4 van het arbeidsreglement, zoals toegevoegd als bijlage aan dit besluit, goed.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt volgende personeelsformatie goed:
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad keurt volgende aanpassing van artikel 188§1 van de rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel goed:
§1 De diensten die in overeenstemming met artikel 185 t/m 187 gepresteerd werden, worden voor de vaststelling van de geldelijke anciënniteit meegerekend voor honderd procent, ongeacht of ze voltijds dan wel deeltijds gepresteerd werden.
Artikel 2
Deze wijziging gaat in voor weddenvaststellingen opgemaakt vanaf 1 januari 2021.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt volgende adviescriteria voor de aanvragen van nieuwe opvangplaatsen goed:
Criterium 1: betaalbare kinderopvang – 3 punten
− De opvanglocatie organiseert opvangplaatsen met inkomenstarief – 2 punten
− De opvanglocatie wenst extra opvangplaatsen met inkomenstarief te organiseren, wanneer financiële ruimte bij de subsidiërende overheid - 1 punt
− De opvanglocatie organiseert opvangplaatsen zonder inkomenstarief – 0 punten
Criterium 2: bruikbare kinderopvang – 3 punten
− De opvanglocatie is tenminste open zoals aangegeven in de desbetreffende regelgeving – 1 punt
− De opvanglocatie biedt toegankelijke opvang aan. Toegankelijke opvang is alle opvang die inspeelt op de noden van ouders die slechts sporadisch of voor een korte periode opvang nodig hebben – 1 punt
− De opvanglocatie biedt flexibele opvang aan. Flexibele opvang is alle opvang buiten de wettelijke openingsuren met inbegrip van nachtopvang en/of weekendopvang – 1 punt
− De opvanglocatie levert geen inspanningen betreffende de bruikbaarheid – 0 punten
Criterium 3: inclusieve kinderopvang – 2 punten
− De opvanglocatie houdt rekening met de extra zorgbehoefte van kinderen – 2 punten
− De opvanglocatie houdt geen rekening met de extra zorgbehoeften van kinderen – 0 punten
Criterium 4: betrokken kinderopvang – 1 punt
− De opvanglocatie participeert aan initiatieven die worden georganiseerd binnen de gemeente Mol. Initiatieven zijn overlegmomenten, voorbereidende werkgroepen of initiatieven vanuit het lokaal overleg kinderopvang, Huis van het Kind, Lokaal Loket Kinderopvang of lokaal bestuur. – 1 punt
− De opvanglocatie participeert niet aan initiatieven die worden georganiseerd binnen de gemeente Mol – 0 punten
Criterium 5: betrouwbare kinderopvang - 1 punt
− De opvanglocatie zet actief in op het bereiken van ouders. Ouders worden geïnformeerd over de werking, ze voelen zich welkom en worden gerespecteerd in hun ouderrol – 1 punt
− De opvanglocatie heeft geen ouderbeleid – 0 punten
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt onderstaand verkiezingsreglement goed voor de verkiezing van de decretale ouderraad in volgende gemeentelijke scholen:
− GBS Alles Kids, Pastoor Vaesstraat 24
− GBS De Zandloper, Gemeenteheistraat 1
Gemeentelijk Onderwijs Mol Verkiezingsreglement decretale ouderraad
|
Hoofdstuk 1 Voorwaarden om stemgerechtigd te zijn
Artikel 1
Iedereen die naar Belgisch recht in het bezit is van het ouderlijk gezag, of die de voogdij, pleegvoogdij of pleegzorg uitoefent over de regelmatig ingeschreven leerlingen van de onderwijsinstellingen die onder de ouderraad ressorteren, heeft één stem.
Artikel 2
In geval van pleegvoodgij hebben de natuurlijke ouders geen stemrecht.
Artikel 3
In geval van feitelijke of wettelijke scheiding hebben beide ouders stemrecht, ongeacht wie het exclusief ouderlijk gezag uitoefent.
Artikel 4
De ouders die uit het ouderlijk gezag ontzet zijn, hebben geen stemrecht.
Hoofdstuk 2: Voorwaarden om verkozen te worden
Artikel 5
Iedere stemgerechtigde kan zich kandidaat stellen en worden verkozen.
Hoofdstuk 3: Voorwaarden om te zetelen (onverenigbaarheden)
Artikel 6
Een verkozene kan niet tegelijkertijd lid zijn van het schoolbestuur, de schoolraad, de ouderraad of de oudervereniging van een onderwijsinstelling van een ander net.
Artikel 7
Een verkozene kan niet tegelijkertijd lid zijn van het schoolbestuur van de school.
Artikel 8
Een verkozene kan niet tegelijkertijd personeelslid zijn van:
− de betrokken scholen die vallen onder de schoolraad.
− het begeleidend CLB van de school.
Hoofdstuk 4 De organisatie van de verkiezingen
Het kiesbureau
Artikel 9
§1. Ten laatste op 22 januari 2021 stelt het college van burgemeester en schepenen een kiesbureau samen bestaande uit een afgevaardigde van het schoolbestuur en minstens twee afgevaardigden van de oudervereniging.
§2. Het kiesbureau duidt onder zijn leden een voorzitter aan.
Artikel 10
De leden van het kiesbureau mogen geen kandidaat zijn voor een mandaat in de ouderraad.
De kiezerslijst
Artikel 11
De kiezerslijst wordt opgemaakt door de directeur en omvat alle kiesgerechtigde personen, met vermelding van hun naam en adres.
De directeur moet waken over de correctheid en volledigheid van de lijst, zodat iedere ouder op rechtmatige wijze aan de verkiezingen kan deelnemen.
Artikel 12
Ten laatste op 31 januari 2021 wordt ad valvas aan de schoolingangen een bericht opgehangen door de directeur. Dit bericht maakt melding van het feit dat de kiezerslijst kan worden geraadpleegd op het schoolsecretariaat.
Artikel 13
Elke ouder, voogd of pleegvoogd krijgt tien werkdagen vanaf de bekendmaking het recht om foutieve gegevens in de kiezerslijst te corrigeren of om zich alsnog op de lijst te laten inschrijven. Na afloop van deze termijn wordt de lijst definitief afgesloten.
De kandidatuurstelling en oproeping
Artikel 14
Na het afsluiten van de kiezerslijsten maakt de directeur deze lijst over aan het kiesbureau.
Artikel 15
Onder verantwoordelijkheid van het kiesbureau gebeurt er een schriftelijke en/of elektronische oproep tot kandidaatstelling naar alle stemgerechtigden met vermelding van verkiesbaarheidsvoorwaarden en onverenigbaarheden, de wijze waarop en de termijn waarbinnen moet worden gekandideerd.
Artikel 16
Deze oproep tot kandidaatstelling wordt tegelijkertijd ad valvas bekendgemaakt aan de schoolingang(en).
Artikel 17
De kandidaturen worden binnen de tien werkdagen na het afsluiten van de kiezerslijst neergelegd bij de directeur, die ze op zijn beurt bekendmaakt door ad valvas de kandidaturenlijst aan de schoolingangen op te hangen.
Hoofdstuk 5: De verkiezingsprocedure
Algemeen
Artikel 18
De verkiezingen worden georganiseerd per vestigingsplaats. Er worden maximaal 10 effectieve vertegenwoordigers verkozen voor de volledige school, namelijk diegenen met de meeste stemmen per vestigingsplaats.
Artikel 19
Indien bij gebrek aan voldoende kandidaten de ouderraad niet volledig kan worden samengesteld, bestaat de ouderraad rechtsgeldig voor zover alle nodige decretaal vastgelegde stappen met het oog op de samenstelling van de ouderraad zijn ondernomen.
Verkiezing van rechtswege
Artikel 20
Indien er niet meer kandidaten zijn dan de op het niveau van de school effectief toe te wijzen mandaten, dan worden deze kandidaten van rechtswege als verkozen beschouwd.
Artikel 21
Het kiesbureau maakt een proces-verbaal op dat onmiddellijk wordt overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen. Een stemming is dan niet noodzakelijk.
Verkiezing na stemming
Artikel 22
Indien er meer kandidaten zijn dan de op het niveau van de school effectief te begeven zetels, moet er worden gestemd.
Artikel 23
De directeur brengt de kiesgerechtigden op de hoogte via een oproepingsbrief.
Artikel 24
De directeur organiseert een stemming. Een proces-verbaal wordt onmiddellijk opgemaakt en wordt overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen.
Artikel 25
De kandidaten met het grootst aantal stemmen volgens het aantal te begeven mandaten zijn verkozen.
Artikel 26
Bij gelijk aantal stemmen wordt voorrang gegeven aan de jongste kandidaat.
Hoofdstuk 6: De verkiezingswerkzaamheden
De stemming
Artikel 27
Het kiesbureau legt in overleg met het college van burgemeester en schepenen de verkiezingsdatum en het stembiljet vast.
De afgevaardigde van het schoolbestuur is verantwoordelijk voor de ordehandhaving.
Artikel 28
Meldt men zich bij de stemming aan zonder oproepingsbrief, dan is stemmen toegestaan mits men voorkomt op de kiezerslijst en zijn identiteit kan bewijzen.
Artikel 29
De stemgerechtigde ouders kunnen een volmacht geven aan een ander stemgerechtigd ouder, met dien verstande dat een ouder maar drager kan zijn van één volmacht.
Deze volmacht wordt schriftelijk opgesteld en vermeldt de naam van de volmachtgever en de naam van de houder van de volmacht.
Het tellen van de stemmen
Artikel 30
Het tellen van de stemmen gebeurt onmiddellijk na de stemming. Er wordt voor het beëindigen van de vergadering een proces-verbaal gemaakt met de kiesuitslag, dat zal worden overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen ter bekrachtiging.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt onderstaande verkiezingsreglement goed voor de verkiezing van de decretale pedagogische raad in volgende gemeentelijke scholen:
− GBS De Zandloper, Gemeenteheistraat 1
− GBS Mozawiek, Schoolstraat 3
− GIBBO Galbergen, Don Boscostraat 39
Gemeentelijk Onderwijs Mol Verkiezingsreglement decretale pedagogische raad
|
Hoofdstuk 1 Voorwaarde om stemgerechtigd te zijn
Artikel 1
Alle voltijds of deeltijds vast benoemde en tijdelijke gesubsidieerd personeelsleden, behorend tot de categorieën:
− van het bestuurs- en onderwijzend personeel,
− opvoedend hulppersoneel,
− paramedisch personeel
− psychologisch, orthopedagogisch, sociaal en medisch personeel
− technisch personeel
− administratief personeel
− ondersteunend personeel
− beleids- en ondersteunend personeel
die effectief zijn tewerkgesteld in de school - met uitzondering van de directeur - zijn stemgerechtigd.
Hoofdstuk 2 Voorwaarde om verkozen te worden
Artikel 2
Alle gesubsidieerde personeelsleden zoals vermeld in artikel 1 kunnen worden verkozen, met uitzondering van de directeur.
Hoofdstuk 3 Voorwaarden om te zetelen: onverenigbaarheden
Artikel 3
Alvorens te zetelen in de pedagogische raad, moet een verklaring inzake onverenigbaarheid worden onderschreven.
Artikel 4
De kandidaten mogen geen lid zijn van een schoolbestuur, een andere pedagogische raad of schoolraad van een onderwijsinstelling van een ander net.
Artikel 5
Een kandidaat kan niet tegelijkertijd ouder zijn van een leerling die ingeschreven is in één van de scholen die vallen onder de betrokken pedagogische raad.
Artikel 6
Een verkozene kan niet tegelijkertijd personeelslid zijn van het begeleidend CLB van de school.
Artikel 7
Bloed- of aanverwanten tot en met de tweede graad en alle personen die onder hetzelfde dak wonen kunnen niet tegelijkertijd lid zijn van een zelfde pedagogische raad.
Hoofdstuk 4:De organisatie van de verkiezingen
Het kiesbureau
Artikel 8
§1. Ten laatste op 22 januari 2021 stelt het college van burgemeester en schepenen een kiesbureau samen bestaande uit een afgevaardigde van het schoolbestuur en minstens twee afgevaardigden van het personeel.
§2. Het kiesbureau duidt onder zijn leden een voorzitter aan.
Artikel 9
De leden van het kiesbureau mogen geen kandidaat zijn voor een mandaat in de pedagogische raad.
De kiezerslijst
Artikel 10
De kiezerslijst wordt opgemaakt door de directeur en omvat alle kiesgerechtigde personen, met vermelding van hun naam en adres.
De directeur moet waken over de correctheid en volledigheid van de lijst, zodat ieder personeelslid op rechtmatige wijze aan de verkiezingen kan deelnemen.
Artikel 11
Ten laatste op 31 januari 2021 wordt ad valvas in het personeelslokaal een bericht opgehangen door de directeur. Dit bericht maakt melding van het feit dat de kiezerslijst kan worden geraadpleegd op het schoolsecretariaat.
Artikel 12
Elk personeelslid krijgt tien werkdagen vanaf de bekendmaking het recht om foutieve gegevens in de kiezerslijst te corrigeren of om zich alsnog op de kiezerslijst te laten inschrijven. Na afloop van deze termijn wordt de lijst definitief afgesloten.
De kandidatuurstelling en oproeping
Artikel 13
Na het afsluiten van de kiezerslijsten maakt de directeur deze lijst over aan het kiesbureau.
Artikel 14
Onder verantwoordelijkheid van het kiesbureau gebeurt er een schriftelijke en/of elektronische oproep tot kandidaatstelling naar alle stemgerechtigden met vermelding van verkiesbaarheidsvoorwaarden en onverenigbaarheden, de wijze waarop en de termijn waarbinnen moet worden gekandideerd.
Artikel 15
Deze oproep tot kandidaatstelling wordt tegelijkertijd ad valvas bekendgemaakt in het personeelslokaal.
Artikel 16
De kandidaturen worden binnen de tien werkdagen na het afsluiten van de kiezerslijst neergelegd bij de directeur, die ze op zijn beurt bekendmaakt.
Hoofdstuk 5: De verkiezingsprocedure
Algemeen
Artikel 17
De verkiezingen worden georganiseerd per vestigingsplaats. Er worden maximaal 6 effectieve vertegenwoordigers verkozen voor de volledige school, namelijk diegenen met de meeste stemmen per vestigingsplaats.
Artikel 18
Indien bij gebrek aan voldoende kandidaten de pedagogische raad niet volledig kan worden samengesteld, bestaat de pedagogische raad rechtsgeldig voor zover alle nodige decretaal vastgelegde stappen met het oog op de samenstelling van de pedagogische raad zijn ondernomen.
Verkiezing van rechtswege
Artikel 19
Indien er niet meer kandidaten zijn dan de effectief toe te wijzen mandaten, dan worden deze kandidaten van rechtswege als verkozen beschouwd.
Artikel 20
De directeur maakt een proces-verbaal op dat onmiddellijk wordt overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen. Een stemming is dan niet noodzakelijk.
Verkiezing na stemming
Artikel 21
Indien er meer kandidaten zijn dan de effectief te begeven zetels, dan moet er worden gestemd.
Artikel 22
De directeur brengt de kiesgerechtigden op de hoogte via een oproepingsbrief die ter visering wordt voorgelegd.
Artikel 23
De directeur organiseert een stemming tijdens een personeelsvergadering. Een proces-verbaal wordt onmiddellijk opgemaakt en wordt overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen.
Artikel 24
De kandidaten met het grootst aantal stemmen volgens het aantal te begeven mandaten zijn verkozen.
Artikel 25
Bij een gelijk aantal stemmen wordt voorrang gegeven aan de kandidaat met de grootste dienstanciënniteit bij het schoolbestuur.
Hoofdstuk 6: De verkiezingswerkzaamheden
De stemming
Artikel 26
Het kiesbureau legt in overleg met het college van burgemeester en schepenen de verkiezingsdatum en het stembiljet vast.
De afgevaardigde van het schoolbestuur is verantwoordelijk voor de ordehandhaving.
Artikel 27
Meldt men zich bij de stemming aan zonder oproepingsbrief, dan is stemmen toegestaan mits men voorkomt op de kiezerslijst en zijn identiteit kan bewijzen.
Artikel 28
De stemgerechtigde personeelsleden kunnen een volmacht geven aan een ander stemgerechtigd personeelslid, met dien verstande dat een personeelslid maar drager kan zijn van één volmacht.
Deze volmacht wordt schriftelijk opgesteld en vermeldt de naam van de volmachtgever en de naam van de houder van de volmacht.
Het tellen van de stemmen
Artikel 29
Het tellen van de stemmen gebeurt onmiddellijk na de stemming. Er wordt voor het beëindigen van de vergadering een proces-verbaal gemaakt met de kiesuitslag, dat zal worden overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen ter bekrachtiging.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt onderstaand verkiezingsreglement goed voor de verkiezing van de vertegenwoordigers ouders van de schoolraden in volgende gemeentelijke scholen:
− GBS Klim-Op, Ginderbuiten 212
− SAIGO Sterrenbos, Don Boscostraat 37
− GIBBO Galbergen, Don Boscostraat 39
Gemeentelijk Onderwijs Mol Verkiezingsreglement vertegenwoordigers ouders schoolraad
|
Hoofdstuk 1 Voorwaarden om stemgerechtigd te zijn
Artikel 1
Iedereen die naar Belgisch recht in het bezit is van het ouderlijk gezag, of die de voogdij, pleegvoogdij of pleegzorg uitoefent over de regelmatig ingeschreven leerlingen van de onderwijsinstellingen die onder de schoolraad ressorteren, heeft per schoolraad één stem.
Artikel 2
Ingeval van pleegvoogdij hebben de natuurlijke ouders geen stemrecht.
Artikel 3
Ingeval van feitelijke of wettelijke scheiding hebben beide ouders stemrecht, ongeacht wie het exclusief ouderlijk gezag uitoefent.
Artikel 4
De ouders die uit het ouderlijk gezag ontzet zijn, hebben geen stemrecht.
Hoofdstuk 2: Voorwaarden om verkozen te worden
Artikel 5
Iedere stemgerechtigde kan zich kandidaat stellen en worden verkozen.
Hoofdstuk 3: Voorwaarden om te zetelen (onverenigbaarheden)
Artikel 6
Een verkozene kan niet tegelijkertijd lid zijn van het schoolbestuur, de schoolraad of de oudervereniging van een onderwijsinstelling van een ander net.
Artikel 7
Een verkozene kan niet tegelijkertijd lid zijn van het schoolbestuur van de school.
Artikel 8
Een verkozene kan niet tegelijkertijd personeelslid zijn van:
− de betrokken scholen die vallen onder de schoolraad;
− het begeleidend CLB van de school.
Hoofdstuk 4 De organisatie van de verkiezingen
Het kiesbureau
Artikel 9
§1. Ten laatste op 22 januari 2021 stelt het college van burgemeester en schepenen een kiesbureau samen bestaande uit een afgevaardigde van het schoolbestuur en minstens twee afgevaardigden van de oudervereniging.
§2. Het kiesbureau duidt onder zijn leden een voorzitter aan.
Artikel 10
De leden van het kiesbureau mogen geen kandidaat zijn voor een mandaat in de schoolraad.
De kiezerslijst
Artikel 11
De kiezerslijst wordt opgemaakt door de directeur en omvat alle kiesgerechtigde personen, met vermelding van hun naam en adres.
De directeur moet waken over de correctheid en volledigheid van de lijst, zodat iedere ouder op rechtmatige wijze aan de verkiezingen kan deelnemen.
Artikel 12
Ten laatste op 31 januari 2021 wordt ad valvas aan de schoolingangen een bericht opgehangen door de directeur. Dit bericht maakt melding van het feit dat de kiezerslijst kan worden geraadpleegd op het schoolsecretariaat.
Artikel 13
Elke ouder, voogd of pleegvoogd krijgt tien werkdagen vanaf de bekendmaking het recht om foutieve gegevens in de kiezerslijst te corrigeren of om zich alsnog op de lijst te laten inschrijven. Na afloop van deze termijn wordt de lijst definitief afgesloten.
De kandidatuurstelling en oproeping
Artikel 14
Na het afsluiten van de kiezerslijsten maakt de directeur deze lijst over aan het kiesbureau.
Artikel 15
Onder verantwoordelijkheid van het kiesbureau gebeurt er een schriftelijke en/of elektronische oproep tot kandidaatstelling naar alle stemgerechtigden met vermelding van verkiesbaarheidsvoorwaarden en onverenigbaarheden, de wijze waarop en de termijn waarbinnen moet worden gekandideerd.
Artikel 16
Deze oproep tot kandidaatstelling wordt tegelijkertijd ad valvas bekendgemaakt aan de schoolingang(en).
Artikel 17
De kandidaturen worden binnen de tien werkdagen na het afsluiten van de kiezerslijst neergelegd bij de directeur, die ze op zijn beurt bekendmaakt door ad valvas de kandidaturenlijst aan de schoolingangen op te hangen.
Hoofdstuk 5: De verkiezingsprocedure
Algemeen
Artikel 18
De verkiezingen worden georganiseerd per vestigingsplaats. Er worden hierbij 3 effectieve vertegenwoordigers verkozen voor de volledige school, namelijk diegenen met de meeste stemmen per vestigingsplaats.
Artikel 19
Indien bij gebrek aan voldoende kandidaten de geleding van de ouders niet volledig kan worden samengesteld, bestaat de schoolraad rechtsgeldig voor zover alle nodige decretaal vastgelegde stappen met het oog op de samenstelling van de schoolraad zijn ondernomen.
Verkiezing van rechtswege
Artikel 20
Indien er niet meer kandidaten zijn dan de op het niveau van de school effectief toe te wijzen mandaten, dan worden deze kandidaten van rechtswege als verkozen beschouwd.
Artikel 21
Het kiesbureau maakt een proces-verbaal op dat onmiddellijk wordt overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen. Een stemming is dan niet noodzakelijk.
Verkiezing na stemming
Artikel 22
Indien er meer kandidaten zijn dan de op het niveau van de school effectief te begeven zetels, moet er worden gestemd.
Artikel 23
De directeur brengt de kiesgerechtigden op de hoogte via een oproepingsbrief.
Artikel 24
De directeur organiseert een stemming. Een proces-verbaal wordt onmiddellijk opgemaakt en wordt overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen.
Artikel 25
De kandidaten met het grootst aantal stemmen volgens het aantal te begeven mandaten zijn verkozen.
Artikel 26
Bij gelijk aantal stemmen wordt voorrang gegeven aan de jongste kandidaat.
Hoofdstuk 6: De verkiezingswerkzaamheden
De stemming
Artikel 27
Het kiesbureau legt in overleg met het college van burgemeester en schepenen de verkiezingsdatum en het stembiljet vast.
De afgevaardigde van het schoolbestuur is verantwoordelijk voor de ordehandhaving.
Artikel 28
Meldt men zich bij de stemming aan zonder oproepingsbrief, dan is stemmen toegestaan mits men voorkomt op de kiezerslijst en zijn identiteit kan bewijzen.
Artikel 29
De stemgerechtigde ouders kunnen een volmacht geven aan een ander stemgerechtigd ouder, met dien verstande dat een ouder maar drager kan zijn van één volmacht.
Deze volmacht wordt schriftelijk opgesteld en vermeldt de naam van de volmachtgever en de naam van de houder van de volmacht.
Het tellen van de stemmen
Artikel 30
Het tellen van de stemmen gebeurt onmiddellijk na de stemming. Er wordt voor het beëindigen van de vergadering een proces-verbaal gemaakt met de kiesuitslag, dat zal worden overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen ter bekrachtiging.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt onderstaand verkiezingsreglement goed voor de verkiezing van de vertegenwoordiging personeel van de schoolraden in volgende gemeentelijke scholen:
− GBS Alles Kids, Pastoor Vaesstraat 24
− GBS Klim-Op, Ginderbuiten 212
− SAIGO Sterrenbos, Don Boscostraat 37
Gemeentelijk Onderwijs Mol Verkiezingsreglement vertegenwoordigers personeel schoolraad
|
Hoofdstuk 1 Voorwaarde om stemgerechtigd te zijn
Artikel 1
Alle voltijds of deeltijds vast benoemde en tijdelijke gesubsidieerd personeelsleden, behorend tot de categorieën:
− van het bestuurs- en onderwijzend personeel,
− opvoedend hulppersoneel,
− paramedisch personeel
− psychologisch, orthopedagogisch, sociaal en medisch personeel
− technisch personeel
− administratief personeel
− ondersteunend personeel
− beleids- en ondersteunend personeel
die effectief zijn tewerkgesteld in de school - met uitzondering van de directeur - zijn stemgerechtigd.
Hoofdstuk 2 Voorwaarde om verkozen te worden
Artikel 2
Alle gesubsidieerde personeelsleden zoals vermeld in artikel 1 kunnen worden verkozen, met uitzondering van de directeur.
Hoofdstuk 3 Voorwaarden om te zetelen: onverenigbaarheden
Artikel 3
Alvorens te zetelen in de schoolraad, moet een verklaring inzake onverenigbaarheid worden onderschreven.
Artikel 4
De kandidaat-afgevaardigden van het personeel mogen geen lid zijn van een schoolbestuur, een andere schoolraad of oudervereniging van een onderwijsinstelling van een ander net.
Artikel 5
Een kandidaat-afgevaardigde kan niet tegelijkertijd ouder zijn van een leerling die ingeschreven is in één van de scholen die vallen onder de betrokken schoolraad;
Artikel 6
Een verkozene kan niet tegelijkertijd personeelslid zijn van het begeleidend CLB van de school.
Artikel 7
Bloed- of aanverwanten tot en met de tweede graad en alle personen die onder hetzelfde dak wonen kunnen niet tegelijkertijd lid zijn van een zelfde schoolraad.
Hoofdstuk 4:De organisatie van de verkiezingen
Het kiesbureau
Artikel 8
§1. Ten laatste op 22 januari 2021 stelt het college van burgemeester en schepenen een kiesbureau samen bestaande uit een afgevaardigde van het schoolbestuur en minstens twee afgevaardigden van het personeel.
§2. Het kiesbureau duidt onder zijn leden een voorzitter aan.
Artikel 9
De leden van het kiesbureau mogen geen kandidaat zijn voor een mandaat in de schoolraad.
De kiezerslijst
Artikel 10
De kiezerslijst wordt opgemaakt door de directeur en omvat alle kiesgerechtigde personen, met vermelding van hun naam en adres.
De directeur moet waken over de correctheid en volledigheid van de lijst, zodat ieder personeelslid op rechtmatige wijze aan de verkiezingen kan deelnemen.
Artikel 11
Ten laatste op 31 januari 2021 wordt ad valvas in het personeelslokaal een bericht opgehangen door de directeur. Dit bericht maakt melding van het feit dat de kiezerslijst kan worden geraadpleegd op het schoolsecretariaat.
Artikel 12
Elk personeelslid krijgt tien werkdagen vanaf de bekendmaking het recht om foutieve gegevens in de kiezerslijst te corrigeren of om zich alsnog op de kiezerslijst te laten inschrijven. Na afloop van deze termijn wordt de lijst definitief afgesloten.
De kandidatuurstelling en oproeping
Artikel 13
Na het afsluiten van de kiezerslijsten maakt de directeur deze lijst over aan het kiesbureau.
Artikel 14
Onder verantwoordelijkheid van het kiesbureau gebeurt er een schriftelijke en/of elektronische oproep tot kandidaatstelling naar alle stemgerechtigden met vermelding van verkiesbaarheidsvoorwaarden en onverenigbaarheden, de wijze waarop en de termijn waarbinnen moet worden gekandideerd.
Artikel 15
Deze oproep tot kandidaatstelling wordt tegelijkertijd ad valvas bekendgemaakt in het personeelslokaal.
Artikel 16
De kandidaturen worden binnen de tien werkdagen na het afsluiten van de kiezerslijst neergelegd bij de directeur, die ze op zijn beurt bekendmaakt.
Hoofdstuk 5: De verkiezingsprocedure
Algemeen
Artikel 17
De verkiezingen worden georganiseerd per vestigingsplaats. Er worden hierbij 3 effectieve vertegenwoordigers verkozen voor de volledige school, namelijk diegenen met de meeste stemmen per vestigingsplaats.
Artikel 18
Indien bij gebrek aan voldoende kandidaten de geleding van het personeel niet volledig kan worden samengesteld, bestaat de schoolraad rechtsgeldig voor zover alle nodige decretaal vastgelegde stappen met het oog op de samenstelling van de schoolraad zijn ondernomen.
Verkiezing van rechtswege
Artikel 19
Indien er niet meer kandidaten zijn dan de op het niveau van de school effectief toe te wijzen mandaten, dan worden deze kandidaten van rechtswege als verkozen beschouwd.
Artikel 20
De directeur maakt een proces-verbaal op dat onmiddellijk wordt overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen. Een stemming is dan niet noodzakelijk.
Verkiezing na stemming
Artikel 21
Indien er meer kandidaten zijn dan de op het niveau van de school effectief te begeven zetels, dan moet er worden gestemd.
Artikel 22
De directeur brengt de kiesgerechtigden op de hoogte via een oproepingsbrief die ter visering wordt voorgelegd.
Artikel 23
De directeur organiseert een stemming tijdens een personeelsvergadering. Een proces-verbaal wordt onmiddellijk opgemaakt en wordt overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen.
Artikel 24
De kandidaten met het grootst aantal stemmen volgens het aantal te begeven mandaten zijn verkozen.
Artikel 25
Bij een gelijk aantal stemmen wordt voorrang gegeven aan de kandidaat met de grootste dienstanciënniteit bij het schoolbestuur.
Hoofdstuk 6: De verkiezingswerkzaamheden
De stemming
Artikel 26
Het kiesbureau legt in overleg met het college van burgemeester en schepenen de verkiezingsdatum en het stembiljet vast.
De afgevaardigde van het schoolbestuur is verantwoordelijk voor de ordehandhaving.
Artikel 27
Meldt men zich bij de stemming aan zonder oproepingsbrief, dan is stemmen toegestaan mits men voorkomt op de kiezerslijst en zijn identiteit kan bewijzen.
Artikel 28
De stemgerechtigde personeelsleden kunnen een volmacht geven aan een ander stemgerechtigd personeelslid, met dien verstande dat een personeelslid maar drager kan zijn van één volmacht.
Deze volmacht wordt schriftelijk opgesteld en vermeldt de naam van de volmachtgever en de naam van de houder van de volmacht.
Het tellen van de stemmen
Artikel 29
Het tellen van de stemmen gebeurt onmiddellijk na de stemming. Er wordt voor het beëindigen van de vergadering een proces-verbaal gemaakt met de kiesuitslag, dat zal worden overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen ter bekrachtiging.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.