ZITTING VAN MAANDAG 21 MAART 2022

 

Aanwezig:

voorzitter

Peter Van Rompaey

burgemeester

Wim Caeyers

schepenen

Andreas Verbeke, Lieve Heurckmans, Hilde Valgaeren, Hans De Groof, Frederik Loy, Lotte Vreys, Wendy Soeffers

raadsleden

Luc Van Craenendonck, Hans Schoofs, Koen Van Gompel, Paul Vanhoof, Jos Lodewijckx, Maria Belmans, Tomas Sergooris, Jan Vangheel, Zehra Ünlü, Solange Abbeloos, Ria Melis, Davy Geboers, Hanne Paepen, Els Ceulemans, Maarten Van Camp, Chris Xhenseval, Lander Geyzen, Masha Celen, Sofie Molenberghs, Nele Van Roey, Cindy Dexters

wnd algemeen directeur

Erwin Vandenbergh

Verontschuldigd:

raadsleden

Servais Verherstraeten, Anneleen Dom, Koen Boeckx

algemeen directeur

Stefan Hendrix

 

 

Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

NOTULEN GEMEENTERAAD - 21 FEBRUARI 2022 - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

De gemeenteraad vergaderde in zitting van 21 februari 2022.

 

De notulen en het verslag van de toegevoegde agenda van deze gemeenteraad werden in Meeting.mobile gekoppeld als bijlage aan dit agendapunt.

 

Juridische gronden

Artikel 32 van het decreet lokaal bestuur bepaalt dat de notulen van de vergadering van de gemeenteraad worden opgesteld onder de verantwoordelijkheid van de algemeen directeur overeenkomstig artikelen 277 en 278.

Behalve in spoedeisende gevallen, worden de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraadsleden. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de notulen ter beschikking worden gesteld.

 

Artikel 33 § 1 van het huishoudelijk reglement - goedgekeurd op de gemeenteraad van 11 maart 2019 - bepaalt dat de notulen van de gemeenteraad alle besproken onderwerpen vermelden in chronologische volgorde, alsook het gevolg dat gegeven werd aan die punten waarover de gemeenteraad geen beslissing heeft genomen.

 

Artikel 34 § 1 van het huishoudelijk reglement bepaalt dat de notulen van de vergadering van de gemeenteraad onder de verantwoordelijkheid van de algemeen directeur worden opgesteld overeenkomstig de bepalingen van het decreet lokaal bestuur. 

 

Bijlagen

  1. Notulen met verslag toegevoegde agenda gemeenteraad 21 februari 2022

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

Het is verplicht dat de notulen van de vorige gemeenteraad worden goedgekeurd op de eerstvolgende gemeenteraad.

 

Financiële weerslag

Dit besluit heeft geen financiële weerslag voor het gemeentebestuur.

 

 

BESLUIT

 

Enig artikel

De notulen van de gemeenteraad van 21 februari 2022 worden goedgekeurd.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

SUBSIDIEREGLEMENT - HERSTARTSUBSIDIE MOLSE VERENIGINGEN IN HET KADER VAN CORONANOODFONDS - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

De corona-crisis treft het verenigingsleven zwaar. Om de lokale besturen te helpen om de verenigingen bij te staan, besliste de Vlaamse Regering om hen in 2020 eenmalig 87,3 miljoen euro ter beschikking te stellen. Het grootste deel van die middelen (83,9 miljoen euro) wordt verdeeld over de lokale besturen op basis van de verdeling van de sectorale middelen voor die drie sectoren (cultuur, jeugd en sport) bij de inkanteling ervan in het gemeentefonds in 2018. De rest gaat naar de Vlaamse Gemeenschapscommissie en naar specifieke subsidies voor enkele randgemeenten rond Brussel.

 

Het Vlaams Parlement heeft op 17 juni 2020 de decretale basis voor deze bijkomende financiering goedgekeurd. Deze middelen zullen in de eerste helft van juli worden uitbetaald. Voor Mol wordt de subsidie geraamd op 569.630,27 euro.

 

De gemeente Mol kan zelf bepalen hoe de middelen worden verdeeld.

 

Juridische gronden

Artikel 40, § 3 van het decreet over het lokaal bestuur bepaalt dat de gemeenteraad de gemeentelijke reglementen goedkeurt.

 

Inspraak en advies

advies jeugdraad: gunstig

advies personen met een beperking: gunstig

advies seniorenraad: gunstig

advies sportraad: gunstig

advies adviesraad lokale economie: gunstig

advies mondiale raad: gunstig

 

Bijlagen

1. advies jeugdraad

2. advies cultuurraad

3. advies adviesraad personen met een beperking

4. advies seniorenraad

5. advies mondiale raad

6. advies adviesraad lokale economie

7. Advies sportraad

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

Met de middelen uit het corona-noodfonds wil de gemeente het rijke verenigingsleven versterken door te zorgen dat ze niet in zware financiële problemen komen door deze crisis en om ze ook op lange termijn te versterken.

 

Alle verenigingen die aangesloten zijn bij een adviesraad van jeugd, sport, cultuur, senioren en personen met een beperking ontvingen in 2020 en 2021 een financiële ondersteuning.

 

In april 2021 kregen alle Molse verenigingen de kans om hun stem te laten horen via een online bevraging die als doel had te achterhalen hoe het met onze Molse verenigingen ging en welke uitdagingen zij zouden ervaren bij de herstart van hun vereniging in een postcorona tijdperk. 179 verenigingen lieten hun stem horen.

 

Op basis van de antwoorden werkte de werkgroep ‘relanceplan’ een actieplan uit. De werkgroep formuleerden onderstaande acties:

        Actie 1: Herstartsubsidie: halve verdubbeling van de subsidies

        Actie 2: Ondersteuning publiciteit verenigingen

        Actie 3: Website www.mooimolverenigt.be

        Actie 4: Toeleiding vrijwilligers

        Actie 5: Vormingen

        Actie 6: Zichtbaarheid in het straatbeeld

        Actie 7: Vrijwilligers en leden motiveren

        Actie 8: Logistiek: herhaling aanbieden hygiënepakketten & uitbreiding uitleendienst

 

Echter bleef er nog een grote groep verenigingen in de koude staat als het gaat om de herstartsubsidie (actie 1). We denken hierbij aan:

 

        de armoedeverenigingen

        de verenigingen die onder de andere adviesraden vallen dan deze van jeugd, sport, cultuur, senioren en personen met een handicap

        de oudercomités

        de zelforganisaties

        de feitelijke verenigingen

        de verenigingen die niet aangesloten zijn bij een gemeentelijke adviesraad

        de verenigingen die wel aangesloten zijn bij de adviesraden van jeugd, sport, cultuur, senioren en personen met een handicap, maar die geen subsidie ontvangen.

       

 

Om tegemoet te komen aan de financiële noden van deze verenigingen wordt het subsidiereglement herstartsubsdie verenigingen in het kader van coronanoodfonds voorgesteld.

 

Het subsidiereglement is een éénmalig subsidiereglement, louter ter verdeling van een deel van de coronasubsidies.

 

Financiële weerslag

 

Actie

6/1/2

Registratiesleutel

74932020/0701

Bedrag

Maximum 100 euro per vereniging en in totaal maximum 104.184 euro

 

 

BESLUIT

 

Enig artikel:

De gemeenteraad keurt volgend reglement goed:

 

Reglement betreffende herstartsubsidie voor Molse verenigingen in het kader van het coronanoodfonds

 

Artikel 1 - Doel en algemene omkadering

 

Dit reglement bepaalt hoe herstartsubsidies in het kader van het coronanoodfonds (hierna ‘herstartsubsidie’), zoals bepaald in het decreet van 19 juni 2020 tot het nemen van dringende maatregelen met betrekking tot de noodfondsen voor cultuur, jeugd, sport, media en de lokale besturen, en met betrekking tot de armoedebestrijding naar aanleiding van de COVID-19-pandemie, kunnen worden uitgekeerd. De herstartsubsidie kan worden verleend aan Molse verenigingen onder hierna vastgestelde voorwaarden. De herstartsubsidie wordt verleend teneinde de verenigingen te ondersteunen in hun werking.

 

Artikel 2 - Doelgroep

 

Een herstartsubsidie kan éénmalig worden toegekend aan een Molse vereniging, steeds bestaande uit minstens twee personen.

Volgende verenigingen komen in aanmerking voor het indienen van een subsidieaanvraag:

        Feitelijke verenigingen van natuurlijke personen waarvan de meerderheid van de leden gedomicilieerd is in Mol en waarvan een deel van de activiteiten plaatsvindt op het grondgebied van de gemeente Mol of voor de inwoners van Mol bestemd is;

        Vzw’s met maximaal 2,0 VTE met hun maatschappelijke zetel in Mol of waarvan een deel van de activiteiten plaatsvindt op het grondgebied van de gemeente Mol of voor de inwoners van Mol bestemd is.

Volgende verenigingen zijn van de herstartsubsidie uitgesloten:

        Verenigingen in familie- of privéverband; 

        Commerciële en/ of professionele verenigingen;

        Verenigingen die in conflict staan met bestaande beleidsbeslissingen van het gemeentebestuur.

 

Artikel 3 - Voorwaarden

 

Een vereniging dient aan volgende cumulatieve voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor het verkrijgen van de herstartsubsidie:

        De vereniging registreert zich op de website ‘www.mooimolverenigt.be’.

        De vereniging heeft nog geen herstartsubsidie, zoals bepaald in het subsidiereglement - herstartsubsidie voor verenigingen van 13 september 2021, uit het coronanoodfonds ontvangen.

        De vereniging is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen en sluit geen personen uit.

        De vereniging gebruikt de herstartsubsidie niet voor politieke doeleinden.

 

Artikel 4 – Subsidiebedrag

 

Binnen de beschikbare middelen die voorzien zijn in de herstartsubsidie kan er maximaal 100 euro per vereniging worden toegekend.

 

Artikel 5 – Procedure

 

Artikel 5.1 – Aanvraag

 

De indiener bezorgt het aanvraagdossier aan het comité betreffende de herstartsubsidie. Het indienen van de aanvraag kan gebeuren via het e-formulier herstartsubsidie op de gemeentelijke website.

Indien de aanvraag gebeurt door een feitelijke vereniging, dienen de leden die de aanvraag in naam van de vereniging doen, ingeschreven te zijn op verschillende adressen in het bevolkingsregister van de gemeente Mol. De aanvragers mogen geen deel uitmaken van hetzelfde gezin of bloed- of aanverwanten zijn in de eerste graad. Minstens één van de aanvragers dient meerderjarig te zijn.

Het aanvraagdossier moet voor 1 juli 2022 ingediend zijn.

 

Artikel 5.2 – Aanvraagdossier

 

Het aanvraagdossier bevat:

        Een luik administratieve gegevens;

        Een volmachtformulier;

        Een omschrijving van het doel en de werking van de vereniging;

        Een motivatie omtrent de besteding van de toegekende middelen uit de herstartsubsidie;

        Een bewijs van inschrijving op de website ‘www.mooimolverenigt.be’

 

Artikel 5.3 – Beslissing

 

Het comité betreffende de herstartsubsidie zal:

        nakijken of aan alle voorwaarden van het reglement voldaan is;

        de vereniging bijkomende vragen stellen bij onduidelijkheden;

        de indiener op de hoogte brengen van diens beslissing (wordt nog nagekeken)

 

Artikel 6 – Financiële procedure voor uitbetaling

 

Het budget wordt toegekend aan de aanvrager van een vereniging, op een rekening beheerd door de vereniging of door minstens twee natuurlijke personen volgens de voorwaarden bepaald in artikel 5.1, tweede lid.

De aanvrager verstrekt de nodige gegevens om de betaling uit te voeren via het e-formulier. Toegekende middelen kunnen enkel gebruikt worden voor de werking van de vereniging.

 

Artikel 7 – kosten

 

Personeelskosten en persoonlijke vergoedingen worden niet gefinancierd via de herstartsubsidie.

 

Artikel 8 – Inbreuken

 

Als de herstartsubsidie wordt aangewend in strijd met dit reglement, of er valse of onjuiste gegevens werden verstrekt door de aanvrager, kan de toegekende subsidie door de gemeente integraal worden teruggevorderd, verhoogd met de wettelijke intrestvoet.

 

Artikel 9 – Interpretaties

 

Het college van burgemeester en schepenen beslist in geval van twijfel over de interpretaties van het reglement.

 

Artikel 10 – Inwerkingtreding en overgangsbepaling

 

Dit reglement treedt in werking op 28 maart 2022.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

SUBSIDIE NOODHULP - OEKRAÏNE - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

De gemeente voorziet in haar budget jaarlijks € 6.500 voor noodhulp bij rampen of andere noodtoestanden.

 

Juridische gronden

Titel VII en X van het Kaderdecreet van 22 juni 2007 inzake ontwikkelingssamenwerking.

 

Inspraak en advies

De leden van de mondiale raad werden gecontacteerd en hebben unaniem een positief advies gegeven.

 

Bijlagen

  1. Advies mondiale raad

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

Eind februari 2022 viel Rusland haar buurland Oekraïne binnen waardoor de oorlog tussen beide landen, die al langer smeult, in alle hevigheid losbarstte. Dit resulteerde voorlopig in vele doden en gewonden, materiële schade maar ook een enorm grote vluchtelingenstroom binnen Europa die plots ontstond.

 

De Molse organisatie M.I.N Mol vraagt materiële en financiële steun om noodhulp voor Oekraïne te kunnen organiseren. Deze organisatie heeft de nodige expertise met dit soort hulp.

 

De mondiale raad besprak op haar vergadering van 09 maart 2022 de mogelijkheid om een deel van het gemeentelijk voorziene budget hiervoor vrij te maken.

De mondiale raad adviseert om 3.250 euro over te maken aan M.I.N. Mol voor noodhulp aan Oekraïne.

 

Binnen het bestuur bestaat de afspraak om noodhulp te verstrekken, ofwel via een consortium als er een consortium actief is, ofwel via een lid-organisatie van de mondiale raad die in het betrokken gebied actief is. Vermits dit niet het geval is en er een consortium is opgestart wordt voorgesteld om een bedrag van 3.250 euro uit te betalen aan het consortium 12-12.

 

Financiële weerslag

Actie

4.8.1.

Registratiesleutel

64930000-01600

Bedrag

€ 3.250

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1

De gemeenteraad keurt € 3.250 noodhulp voor Oekraïne goed.

 

Artikel 2

De gemeenteraad keurt de uitbetaling via het Consortium 12-12 goed.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

2022KM06 ONTWERP EN INRICHTING VAN CREATIEVE TOERISTISCHE BUITENINFRASTRUCTUUR - LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

De gemeenteraad heeft in zitting van 20 december 2021 het budget van 2022 vastgesteld.

 

Juridische gronden

Dit besluit is gebaseerd op volgende wettelijke en reglementaire bepalingen:

 

Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad.

 

De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.

 

Het Bestuursdecreet van 7 december 2018.

 

Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht.

 

De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.

 

De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 36 en artikel 43.

 

Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.

 

Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.

 

Inspraak en advies

Advies Aankoop en overheidsopdrachten: gunstig.

 

Bijlagen

1)Bestek

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

In het kader van de opdracht “Ontwerp en inrichting van creatieve toeristische buiteninfrastructuur” werd een bestek met nr. 2022KM06 opgesteld door Toerisme en evenementen.

 

De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 350.000,00 excl. btw of € 423.500,00 incl. 21 % btw; namelijk € 50.000,00 excl. btw of € 60.500,00 incl. btw per jaar gedurende 7 jaar.

 

De opdracht zal worden afgesloten voor een duur van 84 maanden.

 

Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare procedure.

 

De huidige opdracht beoogt het sluiten van een raamovereenkomst met één enkele deelnemer waarbij niet alle voorwaarden in de raamovereenkomst werden bepaald. De aanbestedende overheid kan de deelnemer aan de raamovereenkomst indien nodig schriftelijk raadplegen om hem te verzoeken zijn offerte aan te vullen.

 

Het bestuur beschikte bij het opstellen van de lastvoorwaarden voor deze opdracht niet over de exact benodigde hoeveelheden.

 

Financiële weerslag

De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het budget van 2022, op budgetcode 61599000/052000 (actieplan 7/1) (actie 7/1/7) van de exploitatie en in het budget van de volgende jaren.

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1

Het bestek met nr. 2022KM06 en de raming voor de opdracht “Ontwerp en inrichting van creatieve toeristische buiteninfrastructuur”, opgesteld door Toerisme en evenementen worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt € 350.000,00 excl. btw of € 423.500,00 incl. 21 % btw; namelijk € 50.000,00 excl. btw of € 60.500,00 incl. btw per jaar gedurende 7 jaar.

 

Artikel 2

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.

 

Artikel 3

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal en Europees niveau.

 

Artikel 4

De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het budget van 2022, op budgetcode 61599000/052000 (actieplan 7/1) (actie 7/1/7) van de exploitatie en in het budget van de volgende jaren.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

GROEPSAANKOOP LICENTIES STAD AALTER -  LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

De gemeenteraad heeft in zitting van 20 december 2021 het budget van 2022 vastgesteld.

 

Juridische gronden

Dit besluit is gebaseerd op volgende wettelijke en reglementaire bepalingen:

 

Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad.

 

De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.

 

Het Bestuursdecreet van 7 december 2018.

 

Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht.

 

De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.

 

De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 38, § 1, 1° c) (voorafgaande onderhandelingen noodzakelijk wegens specifieke omstandigheden), en meer bepaald artikelen 2, 6° en 47 §2 die de aanbestedende overheden vrijstelt van de verplichting om zelf een plaatsingsprocedure te organiseren wanneer ze een beroep doen op een aankoopcentrale en artikel 43.

 

Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.

 

Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.

 

Inspraak en advies

Advies dienst ICT: gunstig

 

Bijlagen

1)      Bestek

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

Er werden 2 raamcontracten geëvalueerd, het raamcontract van de Gemeente Aalter in samenwerking met Realdolmen en het raamcontract C-Smart (Cipal) met Software One. Het raamcontract met de Gemeente Aalter werd verkozen, omdat de prijzen bij beide raamcontracten gelijkaardig waren, maar Realdolmen leek blijk te geven van meer kennis en geeft beter en meer advies op maat.

 

Deze opdracht is opgedeeld in volgende percelen:

* Perceel 1 (Licenties Office 365 (perceel 8 van het raamcontract van gemeente Aalter)), raming: € 1.020.000,00 excl. btw of € 1.234.200,00 incl. 21 % btw, zijnde € 170.000,00 excl. btw of € 205.700 incl. btw per jaar (voor 4 jaar, met een mogelijke stilzwijgende verlenging van 2 x 1 jaar);

* Perceel 2 (ondersteuning en opzet Office 365 (perceel 5) van het raamcontract van gemeente Aalter), raming: € 25.000,00 excl. btw of € 30.250,00 incl. 21 % btw.

 

De totale uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 1.045.000,00 excl. btw of € 1.264.450,00 incl. 21 % btw.

Perceel 1 wordt afgesloten voor een duur van 48 maanden, met mogelijke stilzwijgende verlenging van 2 x 12 maanden.

Perceel 2 wordt afgesloten voor een duur van 12 maanden.

 

Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de mededingingsprocedure met onderhandeling.

 

De huidige opdracht beoogt het sluiten van een raamovereenkomst met één enkele deelnemer waarbij niet alle voorwaarden in de raamovereenkomst werden bepaald. De aanbestedende overheid kan de deelnemer aan de raamovereenkomst indien nodig schriftelijk raadplegen om hem te verzoeken zijn offerte aan te vullen.

 

Het bestuur beschikte bij het opstellen van de lastvoorwaarden voor deze opdracht niet over de exact benodigde hoeveelheden.

 

Deze raming overschrijdt de limieten van de Europese bekendmaking.

 

Gemeente Aalter treedt op als aankoopcentrale voor Gemeente Mol bij de gunning van de opdracht.

 

Financiële weerslag

De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het budget van 2022, op budgetcodes 61423000/011901 (actieplan 8/5) (actie 8/5/1) en 61429000/011901 (actieplan 8/5) (actie 8/5/1) van de exploitatie en in het budget van de volgende jaren.

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1

De selectievereisten zoals opgenomen in de publicatie en de raming voor de opdracht “Groepsaankoop licenties Stad Aalter”, opgesteld door de dienst aankoop en overheidsopdrachten worden goedgekeurd. De raming bedraagt € 1.045.000,00 excl. btw of € 1.264.450,00 incl. 21 % btw.

* Perceel 1 (Licenties Office 365 (perceel 8 van het raamcontract van gemeente Aalter)), raming: € 1.020.000,00 excl. btw of € 1.234.200,00 incl. 21 % btw, zijnde € 170.000,00 excl. btw of € 205.700 incl. btw per jaar (voor 4 jaar, met een mogelijke stilzwijgende verlenging van 2 x 1 jaar);

* Perceel 2 (ondersteuning en opzet Office 365 (perceel 5) van het raamcontract van gemeente Aalter), raming: € 25.000,00 excl. btw of € 30.250,00 incl. 21 % btw.

 

Artikel 2

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de mededingingsprocedure met onderhandeling.

 

Artikel 3

In toepassing van artikel 2, 6°a en 7°b van de wet van 17 juni 2016 betreffende de overheidsopdrachten, zal Gemeente Aalter optreden als aankoopcentrale in die zin dat ze overheidsopdrachten of raamovereenkomsten met betrekking tot werken, leveringen of diensten plaatst die bestemd zijn voor aanbestedende overheden of aanbestedende entiteiten, meer bepaald:

Gemeente Mol.

 

Artikel 4

De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het budget van 2022, op budgetcodes 61423000/011901 (actieplan 8/5) (actie 8/5/1) en 61429000/011901 (actieplan 8/5) (actie 8/5/1) van de exploitatie en in het budget van de volgende jaren.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

2022NR09 EGELSVENNEN: STEDENBOUWKUNDIGE STUDIE - SAMENWERKINGSOVEREENKOMST - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

De gemeenteraad heeft in zitting van 20 december 2021 het budget van 2022 vastgesteld.

  

Juridische gronden

Dit besluit is gebaseerd op volgende wettelijke en reglementaire bepalingen:

 

Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad.

 

De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.

 

Het Bestuursdecreet van 7 december 2018.

 

Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht.

 

De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.

 

De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 42, § 1, 1° a) (de goed te keuren uitgave excl. btw bereikt de drempel van € 140.000,00 niet).

 

Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.

 

Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 90, 1°.

 

Inspraak en advies

Advies dienst Ruimte- openbaar domein: gunstig

 

Bijlagen

1)      Samenwerkingsovereenkomst

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

Gezamenlijk aankopen kan leiden tot aanzienlijke besparingen en administratieve vereenvoudiging.

 

Het is aangewezen om met Molse Bouwmaatschappij samen te werken in het kader van samenaankopen voor een integraal masterplan voor de wijk Egelsvennen.

 

Er wordt een samenwerkingsovereenkomst voorgesteld tussen Molse Bouwmaatschappij en Gemeente Mol.

 

Molse Bouwmaatschappij zal steeds de procedure voeren en zal bij de gunning van de opdracht in naam van Gemeente Moloptreden.

 

De Vlaamse Bouwmeester begeleidt het project en zal in eerste instantie een oproep aan geïnteresseerden lanceren als doel om een lijst van geïnteresseerde ontwerpteams samen te stellen.

AR-TUR vzw implementeert nu de wijkmotor in Egelsvennen en neemt tot einde 2022 de rol op van wijkregisseur.

 

Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst wordt gevraagd.

 

Financiële weerslag

Dit besluit heeft geen financiële gevolgen voor het bestuur.

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1

Het samenwerkingsakkoord tussen Molse Bouwmaatschappij en Gemeente Mol wordt goedgekeurd.

 

Artikel 2

Het samenwerkingsakkoord treedt in werking op datum van de ondertekening en dit voor onbepaalde duur.

 

Artikel 3

Per initiatief (samenaankoop, raamovereenkomst) zal Molse Bouwmaatschappij gemandateerd worden om de procedure te voeren in naam van Gemeente Mol.

 

Artikel 4

Het samenwerkingsakkoord tussen Molse Bouwmaatschappij en Gemeente Mol als bijlage maakt integraal deel uit van dit besluit.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

CHIRO RAUW - VERLENGING ERFPACHT - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

De gemeente is eigenaar van het perceel te Mol-Rauw, Blekestraat 35A. Dit perceel wordt gebruikt door Chiro Rauw voor haar jeugdwerking.

Het betreft het perceel gelegen te Mol-Rauw 1° afdeling, sectie G, nr. 1069C6 met een oppervlakte van 1ha91a65ca.

Het perceel is volgens het gewestplan gelegen in RUP 04 Sportzone Blekestraat art. 1 zone voor jeugdwerking.

 

VZW Dekenaat Zuiderkempen-regio Mol heeft dit perceel, sinds 4 mei 1995, voor 27 jaar in erfpacht. Zoals voorzien in de erfpachtovereenkomst vraagt de VZW een verlenging aan van deze erfpacht voor 10 jaar. De modaliteiten van de initiële erfpachtovereenkomst blijven behouden. Atlas-notarissen stelde hiervoor een ontwerpakte op.

 

Juridische gronden

Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur: "Onder voorbehoud van andere wettelijke of decretale bepalingen, beschikt de gemeenteraad over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de aangelegenheden, vermeld in artikel 2."

 

Artikel 41, 11° van het decreet over het lokaal bestuur: "De daden van beschikking over onroerende goederen, behalve die vermeld in artikel 56, §3, 8°, b) kunnen niet aan het college van burgemeester en schepenen worden toevertrouwd."

 

Inspraak en advies

Advies departement Ruimte, afdeling patrimonium & projecten: gunstig voor het verlengen van de erfpachtovereenkomst met 10 jaar. De verlenging van deze erfpachtovereenkomst is noodzakelijk om de werking van Chiro Rauw op deze locatie te verzekeren.

Bodemattest Ovam van 17 februari 2022.

 

Bijlagen

  1. Notarisbrief
  2. Erfpacht chiro Rauw 1995
  3. Bodemattest Ovam
  4. Ontwerpakte
  5. Kadastraal plan
  6. Kadastrale legger

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

De gemeenteraad sluit zich aan bij het advies van het departement Ruimte, afdeling patrimonium & projecten.

 

Financiële weerslag

Dit besluit heeft geen financiële weerslag voor het gemeentebestuur.

Alle kosten, rechten en erelonen voor deze verlenging, incl. de leveringskosten, worden gedragen door VZW Dekenaat Zuiderkempen-regio Mol.

De huidige jaarlijkse erfpachtvergoeding bedraagt ongeveer €100,00 jaarlijks te indexeren.

 

Actie

8/7/3 - privaat patrimonium

Registratiesleutel

70500030-00500 - we innen bedragen van huurcontracten en erfpachten: opbrengsten privaat verhuur

Bedrag

€ 100,00 (jaarlijkse te indexeren)

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1

De gemeenteraad hecht goedkeuring aan het verlengen van de huidige erfpachtovereenkomst met VZW Dekenaat Zuiderkempen-regio Mol afgesloten op 4 mei 1995. De erfpacht wordt verlengd met 10 jaar onder de voorwaarden zoals opgenomen in de ontwerpakte opgesteld door Atlas notarissen.

Het erfceel betreft het perceel gelegen in Mol-Rauw 1° afdeling, sectie G, nr. 1069C6 met een oppervlakte van 1ha91a65ca.

 

Artikel 2

Aan de administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontslag verleend om bij de overschrijving van deze akte ambtshalve een hypothecaire inschrijving te nemen.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

GOMPELDIJK - VRIJWILLIGE GRATIS GRONDAFSTAND - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

De eigenaars van het perceel grond gelegen langs de Gompeldijk, 1ste afdeling, sectie G, nr. 684t, met een kadastrale oppervlakte van 6a51ca, wensen dit gratis af te staan aan de gemeente. Het perceel ligt volledig tussen de rooilijnen van de Gompeldijk. Deze gratis grondafstand gebeurt dan ook in uitvoering van de rooilijn Gompeldijk KB 25-08-1955.

 

Juridische gronden

Artikel 40, § 1 van het decreet over het lokaal bestuur: "Onder voorbehoud van andere wettelijke of decretale bepalingen, beschikt de gemeenteraad over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de aangelegenheden vermeld in artikel 2."

 

Artikel 41, 11° van het decreet over het lokaal bestuur: "De daden van beschikking over onroerende goederen, behalve die vermeld in artikel 56, § 3, 8°, b) kunnen niet aan het college van burgemeester en schepenen worden toevertrouwd."

 

Inspraak en advies

Advies departement ruimte, afdeling patrimonium & projecten: gunstig.

Bodemattest Ovam van 11 augustus 2021.

 

Bijlagen

  1. Ontwerpakte
  2. Notarisbrief
  3. Rooilijn Gompeldijk KB 25-08-1955
  4. Kadastraal plan
  5. Kadastrale legger
  6. Bodemattest

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

De gratis grondafstand gebeurt om reden van algemeen nut.  Het perceel ligt volledig tussen de rooilijnen van de Gompeldijk. Deze gratis grondafstand gebeurt dan ook in uitvoering van de rooilijn Gompeldijk KB 25-08-1955.

 

Financiële weerslag

Alle kosten verbonden aan de gratis grondafstand vallen ten laste van de gemeente.

 

Actie:

8/7/3 - privaat patrimonium

Registratiesleutel:

61319000-005000 - erelonen en vergoedingen

Bedrag:

€ 500,00

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1

De gemeenteraad is akkoord om het perceel grond gelegen langs de Gompeldijk, 1ste afdeling, sectie G, nr. 684t, met een kadastrale oppervlakte van 6a51ca, kosteloos in te lijven bij de openbare wegenis. Het perceel ligt volledig tussen de rooilijnen van de Gompeldijk. Deze gratis grondafstand gebeurt dan ook in uitvoering van de rooilijn Gompeldijk KB 25-08-1955.

 

Artikel 2

De gratis grondafstand gebeurt om reden van openbaar nut, het perceel wordt ingelijfd in de gemeentelijke openbare wegenis van de Gompeldijk. De gemeenteraad keurt de ontwerpakte opgesteld door notariskantoor Van Roosbroeck en Vanhoutteghem uit Mol, goed.

 

Artikel 3

Aan de algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontslag verleend om bij de overschrijving van deze akte ambtshalve een hypothecaire inschrijving te nemen.

 

Artikel 4

Aangezien deze overdracht gebeurt voor het algemeen nut, zijnde de inlijving in het openbaar domein, wordt vrijstelling van registratierechten gevraagd.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

VZW DEN BRAND, SPOORWEGSTRAAT 27 - VERLENGING ERFPACHT  - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

De gemeente is eigenaar van de percelen waar VZW Den Brand haar opvang en ondersteuning van personen met een beperking organiseert in de Spoorwegstraat 27.  Het betreft het perceel gelegen langs de Spoorwegstraat 27, 5° afdeling, sectie E, nr. 84B met een oppervlakte van 44a04ca.

Het perceel is volgens het gewestplan bijna volledig gelegen in woonuitbreidingsgebied.  Een kleine gedeelte van het perceel is gelegen in het woongebied.

 

Hiervoor sloot de gemeente op 9 februari 1995 een erfpachtovereenkomst af met VZW Den Brand voor 27 jaar.  Zoals voorzien in de erfpachtovereenkomst vraagt VZW Den Brand een verlenging aan van deze erfpacht voor 10 jaar.  De modaliteiten van de initiële erfpachtovereenkomst blijven behouden.  Atlas-notarissen stelde hiervoor een ontwerpakte op.

 

VZW Den Brand heeft een omgevingsaanvraag ingediend voor een volledig nieuw complex links van hun huidig complex.  Van zodra het nieuwe complex in gebruik genomen wordt, wordt de huidige site verlaten en de voorliggende erfpachtovereenkomst beëindigd.

In de akte van erfpachtverlenging wordt opgenomen dat bij beëindiging van de erfpacht alle gebouwen dienen gesloopt te worden en het terrein geëffend dient te worden door en op kosten van VZW Den Brand.

 

Juridische gronden

Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur: "Onder voorbehoud van andere wettelijke of decretale bepalingen, beschikt de gemeenteraad over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de aangelegenheden, vermeld in artikel 2."

 

Artikel 41, 11° van het decreet over het lokaal bestuur: "De daden van beschikking over onroerende goederen, behalve die vermeld in artikel 56, §3, 8°, b) kunnen niet aan het college van burgemeester en schepenen worden toevertrouwd."

 

Inspraak en advies

Advies departement ruimte, afdeling patrimonium & projecten: gunstig voor het verlengen van de erfpachtovereenkomst met 10 jaar.  De verlenging van deze erfpachtovereenkomst is noodzakelijk om de werking van VZW Den Brand op deze locatie te verzekeren.

Van zodra het nieuwe complex in gebruik genomen wordt, wordt de huidige site verlaten en wordt de voorliggende erfpachtovereenkomst beëindigd.

In de akte van erfpachtverlenging wordt opgenomen dat bij beëindiging van de erfpacht alle gebouwen dienen gesloopt te worden en het terrein geëffend dient te worden door en op kosten van VZW Den Brand.

Bodemattest Ovam van 15 februari 2022.

 

Bijlagen

  1. Kadastrale gegevens
  2. Kadastraal plan
  3. Notarisbrief
  4. Ontwerpakte
  5. Erfpachtovereenkomst 1995
  6. Bodemattest Ovam 15022022

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

De verlenging van deze erfpachtovereenkomst is noodzakelijk om de werking van VZW Den Brand op deze locatie te verzekeren.  Tijdens de realisatie van het nieuwe complex moet de werking van het oude complex verzekerd zijn.  Van zodra het nieuwe complex in gebruik genomen wordt, wordt de huidige site verlaten en wordt de voorliggende erfpachtovereenkomst beëindigd.

In de akte van erfpachtverlenging wordt opgenomen dat bij beëindiging van de erfpacht alle gebouwen dienen gesloopt te worden en het terrein geëffend dient te worden door en op kosten van VZW Den Brand.

 

Financiële weerslag

Dit besluit heeft geen financiële weerslag voor het gemeentebestuur.

Alle kosten, rechten en erelonen voor deze verlenging worden gedragen door VZW Den Brand.

De huidige jaarlijkse erfpachtvergoeding bedraagt ongeveer €101,00 jaarlijks te indexeren.

 

Actie

8/7/3 - privaat patrimonium

Registratiesleutel

70500030-00500 - we innen bedragen van huurcontracten en erfpachten: opbrengsten privaat verhuur

Bedrag

€ 101,00 (jaarlijks te indexeren)

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1

De gemeenteraad hecht goedkeuring aan het verlengen van de huidige erfpachtovereenkomst met VZW Den Brand afgesloten op 9 februari 1995.  De erfpacht wordt verlengd met 10 jaar onder de voorwaarden zoals opgenomen in de ontwerpakte opgesteld door Atlas notarissen.

Het erfceel betreft het perceel gelegen in Mol, Spoorwegstraat 27, 5° afdeling, sectie E, nr. 84B met een oppervlakte van 44a04ca.

 

Artikel 2

In de akte van erfpachtverlenging wordt opgenomen dat bij beëindiging van de erfpacht alle gebouwen dienen gesloopt te worden en het terrein geëffend dient te worden door en op kosten van VZW Den Brand.

 

Artikel 3

Aan de administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontslag verleend om bij de overschrijving van deze akte ambtshalve een hypothecaire inschrijving te nemen.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

VZW DEN BRAND, SPOORWEGSTRAAT 27 - AFSLUITEN NIEUWE ERFPACHT - PRINCIPIËLE GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

VZW Den Brand wenst in de directe omgeving van haar huidige site, Spoorwegstraat 27, een nieuw complex te bouwen voor opvang en ondersteuning van personen met een beperking.  In dit complex worden tevens haar kantoren ondergebracht.  Van zodra het nieuwe complex in gebruik genomen wordt zal het oude complex verlaten en afgebroken worden.

 

VZW Den Brand kan voor de bouw van het nieuwe complex middelen ontvangen van het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA).  De percelen waarop de nieuwbouw voorzien wordt, zijn eigendom van de gemeente Mol.  VIPA kent enkel subsidies toe wanneer de subsidie-aanvrager beschikt over een zakelijk recht.  Daarom is het aangewezen dat de gemeente een erfpacht verleent aan VZW Den Brand voor de percelen waarop dit complex gebouwd zal worden.

Om een subsidiebelofte voor dit project te bekomen vraagt VIPA een principebesluit waarbij de gemeente principieel toestemt een erfpachtovereenkomst af te sluiten met VZW Den Brand.

 

Juridische gronden

Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur: "Onder voorbehoud van andere wettelijke of decretale bepalingen, beschikt de gemeenteraad over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de aangelegenheden, vermeld in artikel 2."

 

Artikel 41, 11° van het decreet over het lokaal bestuur: "De daden van beschikking over onroerende goederen, behalve die vermeld in artikel 56, §3, 8°, b) kunnen niet aan het college van burgemeester en schepenen worden toevertrouwd."

 

Inspraak en advies

Advies departement ruimte, afdeling patrimonium & projecten: gunstig voor het afsluiten van een nieuwe erfpachtovereenkomst met VZW Den Brand.

 

Bijlage

  1. Kadasterplan

 

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

De huidige werking van VZW De Brand op deze vestigingsplaats is helemaal ingeburgerd.  De gemeente steunt dan ook de werking en de verankering van VZW De Brand op deze plaats.

Van zodra het nieuwe complex in gebruik genomen wordt zal het oude complex verlaten en afgebroken worden.  De lopende erfpacht van de oude site wordt beëindigd van zodra het nieuwe complex in gebruik genomen wordt.

 

VZW Den Brand kan voor de bouw van het nieuwe complex middelen ontvangen van het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA).  De percelen waarop de nieuwbouw voorzien wordt, zijn eigendom van de gemeente Mol. VIPA kent enkel subsidies toe wanneer de subsidie-aanvrager beschikt over een zakelijk recht. Daarom is het aangewezen dat de gemeente een erfpacht verleent aan VZW Den Brand voor de percelen waarop dit complex gebouwd zal worden.

Om een subsidiebelofte voor dit project te bekomen vraagt VIPA een principebesluit waarbij de gemeente principieel toestemt een erfpachtovereenkomst af te sluiten met VZW Den Brand.

 

Financiële weerslag

Dit besluit heeft geen financiële weerslag voor het gemeentebestuur.

 

 

BESLUIT

 

Enig artikel

De gemeenteraad is principieel akkoord dat delen van percelen gelegen in Mol, kadastraal gekend als 3° afdeling, sectie E, nrs. 74D, 74B, 74A, 75A, 76A en 77 in erfpacht worden gegeven aan VZW Den Brand voor het bouwen van kantoren en voorzieningen.  De juiste oppervlakte en modaliteiten dienen nog uitgewerkt te worden.  Van zodra deze gekend zijn wordt de definitieve erfpachtovereenkomst ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

STRAATNAAMWIJZIGING DEEL LAAR - VOORLOPIGE VASTSTELLING - GOEDKEURING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

Er stellen zich momenteel problemen met de postbedelingen voor een deel van "Laar", nl. Laar 2/A, Laar 2/B en Laar 2/C. De vereniging van eigenaars van deze residenties is akkoord om voor dit deel van het Laar een straatnaamwijziging door te voeren zodat het duidelijk wordt voor de hulpdiensten en leveranciers waar deze residenties zich bevinden.

 

Juridische gronden

Het decreet van 28 januari 1977, gewijzigd door het decreet van 4 februari 1997 en het decreet van 29 november 2003, regelt de wijze waarop namen aan straten en pleinen moeten gegeven worden.

 

Inspraak en advies

De straatnamencommissie stelde in zitting van 09.12.2021 volgende straatnaam voor: “Huidenvettersstraat”. De huidenvetterij van de familie Van Iersel was daar gelegen (waar nu het huidige Laarcenter was). De achterliggende bedrijfsgebouwen strekten zich uit tot aan de Nete waar de huidige appartementsblokken zijn. De huiden uit de slachterijen van de streek werden er geschraapt en in kuipen gelooid met paardenurine en eikenschors.

 

De Koepel voor het Mols Cultuurbeleid verklaarde zich in zitting van 23.12.2021 akkoord met de keuze van de straatnamencommissie.

 

Bijlagen

  1. Advies Cultuurraad Huidenvettersstraat
  2. Advies vereniging van eigenaars

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

Om de postbedelingen voor een deel van "Laar", nl. Laar 2/A, Laar 2/B en Laar 2/C vlotter te laten verlopen en meer duidelijkheid voor de hulpdiensten en leveranciers is een straatnaamwijziging noodzakelijk.

 

Financiële weerslag

Dit besluit heeft geen financiële weerslag voor het gemeentebestuur.

 

 

BESLUIT

 

Enig artikel

De straatnaamwijziging voor een deel van "Laar", nl. Laar 2/A, Laar 2/B en Laar 2/C, wordt voorlopig vastgesteld op “Huidenvettersstraat”.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

RAADSCOMMISSIE MENS & LEVEN - VERVANGINGEN - KENNISNAME EN AANSTELLING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

In gemeenteraadszitting van 20-12-2021 legde Lotte Vreys de eed af om  vanaf 01-01-2022 haar mandaat als schepen te kunnen opnemen.

Hierdoor kan zij niet langer effectief lid zijn in de raadscommissie Mens & Leven.

Er werd een nieuwe voordrachtsakte ingediend door de fractie CD&V/N-VA voor de raadscommissie Mens & Leven.

 

Juridische gronden

Artikel 37 van het decreet lokaal bestuur.

Artikel 36§4 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad: “De bevoegde schepenen worden met raadgevende stem toegevoegd aan de raadscommissie voor de agendapunten van hun bevoegdheden."

 

Bijlage

1) voordrachtsakte fractie CD&V/N-VA

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

De vervanging van een lid van een raadscommissie gebeurt door middel van een voordrachtsakte, ten minste ondertekend door een meerderheid van de leden van de fractie waarvan het kandidaat-commissielid deel van uitmaakt.

De voordrachtsakte werd tijdig ontvangen.  Fractie CD&V/N-VA draagt volgende raadsleden voor als stemgerechtigde en vervangende leden in de raadscommissie Mens & Leven:

 

- Luc Van Craenendonck als effectief lid (in vervanging van Lotte Vreys).   Peter Van Rompaey blijft de vaste plaatsvervanger.

- Davy Geboers als effectief lid (in vervanging van Luc Van Craenendonck) en Maria Belmans als vaste plaatsvervanger (in vervanging van Davy Geboers);

 

De gemeenteraad neemt hier kennis van.

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1

De gemeenteraad neemt kennis van de ingediende voordrachtsakte door CD&V/N-VA op 7 maart 2022 in de raadscommissie Mens & Leven.

 

Artikel 2

Luc Van Craenendonck wordt aangesteld als effectief lid in de raadscommissie Mens & Leven voor de resterende bestuursperiode 2019-2024.   Peter Van Rompaey blijft de vaste plaatsvervanger voor de resterende bestuursperiode 2019-2024.

 

Artikel 3

Davy Geboers wordt aangesteld als effectief lid en Maria Belmans wordt aangesteld als vaste plaatsvervanger in de raadscommissie Mens & Leven voor de resterende bestuursperiode 2019-2024.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

RAADSCOMMISSIE ONDERSTEUNING - VERVANGINGEN - KENNISNAME EN AANSTELLING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

In gemeenteraadszitting van 20-12-2021 legde Lotte Vreys de eed af om  vanaf 01-01-2022 haar mandaat als schepen te kunnen opnemen.

Hierdoor kan zij niet langer effectief lid zijn in de raadscommissie Ondersteuning.

Er werd een nieuwe voordrachtsakte ingediend door de fractie CD&V/N-VA voor de raadscommissie Ondersteuning.

 

Juridische gronden

Artikel 37 van het decreet lokaal bestuur.

Artikel 36§4 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad: “De bevoegde schepenen worden met raadgevende stem toegevoegd aan de raadscommissie voor de agendapunten van hun bevoegdheden."

 

Bijlage

1) voordrachtsakte fractie CD&V/N-VA

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

De vervanging van een lid van een raadscommissie gebeurt door middel van een voordrachtsakte, ten minste ondertekend door een meerderheid van de leden van de fractie waarvan het kandidaat-commissielid deel van uitmaakt.

De voordrachtsakte werd tijdig ontvangen.  Fractie CD&V/N-VA draagt volgende raadsleden voor als stemgerechtigde en vervangende leden in de raadscommissie Mens & Leven:

 

- Chris Xhenseval als effectief lid (in vervanging van Lotte Vreys).  Hanne Paepen blijft vaste plaatsvervanger.

- Luc Van Craenendonck als effectief lid (in vervanging van Maarten Van Camp) en Maarten Van Camp als vaste plaatsvervanger (in vervanging van Luc Van Craenendonck);

 

De gemeenteraad neemt hier kennis van.

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1

De gemeenteraad neemt kennis van de ingediende voordrachtsakte door CD&V/N-VA op 7 maart 2022 in de raadscommissie Ondersteuning.

 

Artikel 2

Chris Xhenseval wordt aangesteld als effectief lid en Hanne Paepen blijft vaste plaatsvervanger in de raadscommissie Ondersteuning voor de resterende bestuursperiode 2019-2024.  

 

Artikel 3

Luc Van Craenendonck wordt aangesteld als effectief lid en Maarten Van Camp wordt aangesteld als vaste plaatsvervanger in de raadscommissie Ondersteuning voor de resterende bestuursperiode 2019-2024.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

RAADSCOMMISSIE RUIMTE - VERVANGINGEN - KENNISNAME EN AANSTELLING

 

 

GRONDEN

 

Voorgeschiedenis / Feiten en context

Er werd een nieuwe voordrachtsakte ingediend door de fractie CD&V/N-VA voor de raadscommissie Ruimte waarbij

volgende raadsleden als stemgerechtigde en vervangende leden worden voorgedragen:

- Maarten Van Camp als effectief lid en Luc Van Craenendonck als vaste plaatsvervanger;

 

Juridische gronden

Artikel 37 van het decreet lokaal bestuur.

Artikelen 35 t/m 38 van het huishoudelijk reglement gemeenteraad.

 

Bijlage

1) voordrachtsakte fractie CD&V/N-VA

 

MOTIVERING

 

Argumentatie

De vervanging van een lid van een raadscommissie gebeurt door middel van een voordrachtsakte, ten minste ondertekend door een meerderheid van de leden van de fractie waarvan het kandidaat-commissielid deel van uitmaakt.

De voordrachtsakte werd tijdig ontvangen.  Fractie CD&V/N-VA draagt volgende raadsleden voor als stemgerechtigde en vervangende leden in de raadscommissie Ruimte:

 

- Maarten Van Camp als effectief lid (in vervanging van Luc Van Craenendnck) en Luc Van Craenendonck als vaste plaatsvervanger (in vervanging van Maarten Van Camp);

 

De gemeenteraad neemt hier kennis van.

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1

De gemeenteraad neemt kennis van de ingediende voordrachtsakte door CD&V/N-VA op 7 maart 2022 in de raadscommissie Ruimte.

 

Artikel 2

Maarten Van Camp wordt aangesteld als effectief lid en Luc Van Craenendonck wordt aangesteld als vaste plaatsvervanger in de raadscommissie Ruimte voor de resterende bestuursperiode 2019-2024.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen deze beslissing kan binnen 30 dagen na de bekendmaking een klacht worden ingediend bij de toezichthoudende overheid via het digitaal klachtenformulier op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/digitaal-klachtenformulier ofwel via  aangetekende zending naar Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel ofwel via afgifte tegen ontvangstbewijs op het adres Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlinck Brussel, Thurn & Taxis-site, Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel.

 

Deze beslissing kan tevens het voorwerp uitmaken van een verzoek tot nietigverklaring en/of schorsing, eventueel bij uiterst dringende noodzakelijkheid, bij de Raad van State (afdeling bestuursrechtspraak) Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel.

Het verzoekschrift daartoe moet aan deze instantie ofwel worden verzonden bij een per post aangetekend schrijven, ofwel wordt dit ingediend volgens de elektronische procedure (zie daarvoor de rubriek ‘e-procedure’ op de website van de Raad van State - http://www.raadvst-consetat.be).

Het beroep moet binnen een termijn van 60 dagen na de bekendmaking, betekening of kennisname van deze beslissing worden ingediend.  Het verzoek tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid moet ingediend worden binnen de termijn bepaald door de rechtspraak van de Raad van State op straffe van onontvankelijkheid.

Het beroep dient te beantwoorden aan de vormvoorschriften en termijnen van het Besluit van de Regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

ENERGIEARMOEDE IN MOL (Vooruit - Paul Vanhoof)

U kan vraag en antwoord beluisteren op het audio verslag.

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

CRISIS IN OEKRAÏNE (Vooruit - Masha Celen)

U kan vraag en antwoord beluisteren op het audio verslag.

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

OPVOLGING WERKZAAMHEDEN IN DE BUURT VAN SCHOLEN (Vooruit - Tomas Sergooris)

U kan vraag en antwoord beluisteren op het audio verslag.

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

VERWIJDEREN ASBESTPLATEN KINDEROPVANG MOL-RAUW (Open VLD+ - Hans Schoofs)

U kan vraag en antwoord beluisteren op het audio verslag.

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

AFLEVERING RIJBEWIJZEN (Open VLD+ - Ria Melis)

U kan vraag en antwoord beluisteren op het audio verslag.

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

OMGEVINGSVERGUNNING VIJFTIEN KAPELLEKENS (MeMo - Koen Van Gompel)

U kan vraag en antwoord beluisteren op het audio verslag.

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

POORT STERRESTRAAT (MeMo - Koen Van Gompel)

U kan vraag en antwoord beluisteren op het audio verslag.

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

PERCEEL ACHTER SCHOUWBURG REX (MeMo - Koen Van Gompel)

U kan vraag en antwoord beluisteren op het audio verslag.

Publicatiedatum: 24/03/2022
Overzicht punten

Zitting van 21 maart 2022

 

BRAAKLIGGEND TERREIN GASSTRAAT (Onafhankelijk - Koen Boeckx)

U kan vraag en antwoord beluisteren op het audio verslag.

Publicatiedatum: 24/03/2022