BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad bekrachtigt de politieverordening van de burgemeester van 2 december 2020 inzake de digitale gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn zonder fysiek publiek maar met livestreaming op 14 december 2020.
Sofie Molenberghs Nele Van Roey Andreas Verbeke Wendy Soeffers Els Ceulemans Zehra Ünlü Koen Van Gompel Luc Van Craenendonck Lieve Heurckmans Tomas Sergooris Masha Celen Maria Belmans Paul Vanhoof Peter Van Rompaey Solange Abbeloos Maarten Van Camp Servais Verherstraeten Wim Caeyers Anneleen Dom Lotte Vreys Chris Xhenseval Hanne Paepen Hans Schoofs Bas Van Olmen Ria Melis Koen Boeckx Lander Geyzen Davy Geboers Jan Vangheel Hans De Groof Jos Lodewijckx Frederik Loy Hilde Valgaeren Stefan Hendrix Sofie Molenberghs Nele Van Roey Andreas Verbeke Wendy Soeffers Els Ceulemans Zehra Ünlü Koen Van Gompel Luc Van Craenendonck Lieve Heurckmans Tomas Sergooris Masha Celen Maria Belmans Paul Vanhoof Peter Van Rompaey Solange Abbeloos Maarten Van Camp Servais Verherstraeten Wim Caeyers Anneleen Dom Lotte Vreys Chris Xhenseval Hanne Paepen Hans Schoofs Bas Van Olmen Ria Melis Koen Boeckx Lander Geyzen Davy Geboers Jan Vangheel Hans De Groof Jos Lodewijckx Frederik Loy Hilde Valgaeren Hans De Groof Jan Vangheel Wendy Soeffers Servais Verherstraeten Andreas Verbeke Zehra Ünlü Solange Abbeloos Nele Van Roey Jos Lodewijckx Ria Melis Masha Celen Lieve Heurckmans Tomas Sergooris Hanne Paepen Koen Boeckx Hilde Valgaeren Wim Caeyers Hans Schoofs Koen Van Gompel Maarten Van Camp Bas Van Olmen Paul Vanhoof Davy Geboers Anneleen Dom Peter Van Rompaey Els Ceulemans Frederik Loy Maria Belmans Lotte Vreys Sofie Molenberghs Lander Geyzen Chris Xhenseval Luc Van Craenendonck aantal voorstanders: 33 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT
Artikel 1
De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de raadsleden akkoord te gaan met de toevoeging en de behandeling van volgend agendapunt bij hoogdringendheid:
politieverordening - verstrenging coronamaatregelen voor vrijetijdsactiviteiten voor -12 jarigen - bekrachtiging
Aan de stemming over de hoogdringendheid nemen 33 raadsleden deel.
Volgende raadsleden spreken zich uit over de hoogdringendheid en de behandeling van het agendapunt: W. Caeyers, A. Verbeke, L. Heurckmans, H. Valgaeren, H. De Groof, M. Belmans, F. Loy, W. Soeffers, S. Verherstraeten, H. Schoofs, L. Van Craenendonck, P. Van Rompaey, K. Van Gompel, P. Vanhoof, J. Lodewijckx, T. Sergooris, L. Vreys, J. Vangheel, Z. Ünlü, S. Abbeloos, R. Melis, D. Geboers, H. Paepen, A. Dom, M. Van Camp, L. Geyzen, B. Van Olmen, S. Molenberghs, K. Boeckx, C. Xhenseval, E. Ceulemans, M. Celen en N. Van Roey.
Artikel 2
De behandeling van het agendapunt '
politieverordening - verstrenging coronamaatregelen voor vrijetijdsactiviteiten voor -12 jarigen - bekrachtiging' wordt goedgekeurd.
Artikel 3
Het agendapunt wordt besproken als laatste punt van de agenda in de openbare zitting.
BESLUIT
Enig artikel
De notulen van de gemeenteraad van 9 november 2020 worden goedgekeurd.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van de gouverneur van de provincie Antwerpen van 19 november 2020, waarin de jaarrekening over het financiële boekjaar 2019 van de gemeente Mol wordt goedgekeurd.
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad besluit het reglement 'belasting op de afgifte van administratieve stukken: aanslagjaren 2020-2025', goedgekeurd in zitting van 23 december 2019 aan te passen. Het aangepaste reglement luidt als volgt: 'belasting op de afgifte van administratieve stukken: aanslagjaren 2021-2025'
"Artikel 1
Met ingang van 1 januari 2021, en voor een termijn eindigend op 31 december 2025, wordt onder de volgende voorwaarden een belasting geheven op de afgifte van allerhande administratieve stukken.
De belasting is verschuldigd door de natuurlijke of rechtspersoon aan wie deze stukken door de gemeente, op verzoek of ambtshalve, worden uitgereikt.
Artikel 2
De bedragen van de belasting worden als volgt bepaald:
1) Afgifte van identiteitskaarten en -attesten:
a) Voor de afgifte van een identiteitsbewijs met foto voor niet-Belgische kinderen onder de twaalf jaar of een duplicaat hiervan: 2 euro.
b) Voor de afgifte van een attest van immatriculatie A voor niet EU burgers of een duplicaat hiervan: 5 euro.
c) Voor de afgifte van een attest van immatriculatie B voor EU burgers of een duplicaat hiervan: 5 euro.
d) Voor de afgifte van een elektronische identiteitskaart of een elektronische vreemdelingenkaart:
• gewone procedure: 25 euro
• spoedprocedure: 130 euro.
• spoedprocedure met gecentraliseerde levering: 130 euro
e) Voor de afgifte van een biometrische elektronische vreemdelingenkaart:
• gewone procedure: 25 euro.
• spoedprocedure: 130 euro.
f) Voor de afgifte van het elektronisch identiteitsdocument voor Belgische kinderen onder de 12 jaar (kids-ID):
voor een aanvraag voor één kind:
• gewone procedure: 7 euro.
• spoedprocedure: 130 euro.
• spoedprocedure met gecentraliseerde levering: 130 euro
2) Afgifte van paspoorten:
aan personen ouder dan achttien jaar:
• gewone procedure: 80 euro.
• dringende procedure: 255 euro.
• zeer dringende procedure: 315 euro.
aan personen jonger dan achttien jaar:
• gewone procedure: 35 euro.
• dringende procedure: 210 euro.
• zeer dringende procedure: 270 euro.
3) Afgifte van reisdocumenten aan vluchtelingen, staatlozen en vreemdelingen:
aan personen ouder dan achttien jaar:
• gewone procedure: 76 euro.
• dringende procedure: 245 euro.
• zeer dringende procedure: 305 euro.
aan personen jonger dan achttien jaar:
• gewone procedure: 41 euro.
• dringende procedure: 210 euro.
• zeer dringende procedure: 270 euro.
4) Voor het opstellen van een trouwdossier: 40 euro.
5) Afgifte van rijbewijzen en voorlopige rijbewijzen (bankkaartmodel): 25 euro.
6) Voor de afgifte van internationale rijbewijzen (geen bankkaartmodel): 25 euro.
7) Voor de afgifte van een verbintenis tot tenlasteneming (borgstelling t.o.v. een vreemdeling): 5,00 euro.
8) Voor de afgifte van een bewijs van afstamming (voor werkverlet): 2,00 euro.
9) Voor het afleveren van een arbeidskaart: 10 euro.
10) Voor het afleveren van bijlagen 15bis, 19, 19ter en 41bis van het KB van 8 oktober 1981 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen:
• eerste afgifte: 30 euro per bijlage
• tweede afgifte: 60 euro per bijlage
• derde afgifte: 90 euro per bijlage
• vierde afgifte: 120 euro per bijlage
• vijfde afgifte: 150 euro per bijlage
11) Voor de controle van de voorwaarden, de registratie en het afdrukken van een verklaring van wettelijke samenwoonst: 40 euro.
12) Voor de verandering van de voorna(a)m(en):
• Een gewone voornaamsverandering:
∘ 50 euro voor een eerste voornaamswijziging
∘ 500 euro voor een tweede en volgende voornaamswijziging
• Een voornaamsverandering voor transgenders: gratis voor wat de voornaamswijziging naar aanleiding van de geslachtsverandering betreft
• Een voornaamsverandering voor vreemdelingen die de Belgische nationaliteit aanvragen en niet over een voornaam beschikken: gratis
13) Voor de aanvraag van de Belgische nationaliteit: 100 euro
Artikel 3
De belasting moet contant worden betaald tegen afgifte van een kwitantie. Bij gebreke van contante betaling wordt de belasting van ambtswege ingekohierd.
Artikel 4
Zijn van de belasting vrijgesteld:
1) De stukken welke krachtens een Wet, een KB of een andere overheidsverordening kosteloos door het gemeentebestuur dienen afgegeven te worden;
2) De stukken welke aan behoeftige personen worden afgegeven; de behoeftigheid wordt vastgesteld door elk overtuigend bewijsstuk;
3) De machtiging met betrekking tot de activiteiten welke als dusdanig reeds het voorwerp uitmaken van een belasting of retributie ten behoeve van de gemeente;
4) De mededelingen door de politie aan de verzekeringsmaatschappijen van inlichtingen omtrent het gevolg dat gegeven werd inzake de verkeersongevallen op de openbare weg (Ministeriële circulaire van 14 oktober 1963, nr. 574 DC/D2);
5) De gerechtelijke overheden, de openbare besturen en de daarmee gelijkgestelde instellingen, alsook de instellingen van openbaar nut.
Artikel 5
De personen of instellingen aan wie niet onmiddellijk het gevraagde stuk kan worden afgeleverd, moeten het bedrag van de belasting in bewaring geven in handen van de financieel directeur. Het in bewaring gegeven bedrag zal van ambtswege als een verworven contantbelasting worden geboekt op het ogenblik van de afgifte van het belastbaar stuk. De financieel directeur levert hiervoor een kosteloos ontvangstbewijs af.
Artikel 6
De vestiging en de invordering van de belasting evenals de regeling van de geschillen ter zake gebeurt volgens de modaliteiten vervat in het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen en latere wijzigingen."
Artikel 2
Het aangepaste reglement treed in werking op 1 januari 2021. Tot en met 31 december 2020 blijft het reglement 'belasting op de afgifte van administratieve stukken: aanslagjaren 2020-2025', goedgekeurd in zitting van 23 december 2019, van kracht.
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad besluit het 'Belastingreglement leegstand van gebouwen en woningen aanslagjaren 2020-2025', goedgekeurd in zitting van 23 december 2019 aan te passen. Het aangepaste reglement luidt als volgt: 'belastingreglement op de leegstand van gebouwen en woningen AJ 2021-2025':
''Artikel 1 - definities
Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder:
1° Eengezinswoning: elk bebouwd onroerend goed dat hoofdzakelijk bestemd is voor de huisvesting van één gezin of één alleenstaande, waarin zich geen andere woningen bevinden;
2° Beveiligde zending: één van de hiernavolgende betekeningswijzen:
a) een aangetekend schrijven;
b) een afgifte tegen ontvangstbewijs;
3° Gebouw: elk bebouwd onroerend goed, dat zowel het hoofdgebouw als de bijgebouwen omvat, met uitsluiting van bedrijfsruimten, vermeld in artikel 2, 1°, van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten;
4° Kamer: een woning waarin een toilet, een bad of douche of een kookgelegenheid ontbreken en waarvan de bewoners voor een of meer van die voorzieningen aangewezen zijn op de gemeenschappelijke ruimten in of aansluitend bij het gebouw waarvan de woning deel uitmaakt;
5° Leegstaand gebouw: een gebouw waarvan meer dan de helft van de totale vloeroppervlakte niet overeenkomstig de functie van het gebouw wordt aangewend gedurende een termijn van ten minste 12 opeenvolgende maanden. Daarbij wordt geen rekening gehouden met woningen die deel uitmaken van het gebouw. De functie van het gebouw is deze die overeenkomt met een voor het gebouw of voor gedeelten daarvan afgeleverde of gedane stedenbouwkundige vergunning of -melding, milieuvergunning of -melding , of uitgereikte omgevingsvergunning of meldingsakte als vermeld in artikel 6 van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning. Bij een gebouw waarvoor geen vergunning of melding voorhanden is, of waarvan de functie niet duidelijk uit een vergunning of melding blijkt, wordt deze functie afgeleid uit het gewoonlijk gebruik van het gebouw voorafgaand aan het vermoeden van leegstand, zoals dat blijkt uit aangiften, akten of bescheiden.
Een gebouw dat in hoofdzaak gediend heeft voor een economische activiteit, vermeld in artikel 2, 2°, van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten, wordt niet beschouwd als leegstaand zolang de oorspronkelijke beoefenaar van deze activiteit een gedeelte van het gebouw bewoont en dat gedeelte niet afsplitsbaar is. Een gedeelte is eerst afsplitsbaar indien het na sloping van de overige gedeelten kan worden beschouwd als een afzonderlijke woning die voldoet aan de bouwfysische vereisten.
In afwijking hiervan wordt een nieuw gebouw als leegstaand beschouwd indien dat gebouw binnen 7 jaar na de afgifte van een stedenbouwkundige vergunning in laatste administratieve aanleg of een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen in laatste administratieve aanleg niet aangewend wordt overeenkomstig het 1ste lid;
6° Leegstaande woning: een woning die gedurende een termijn van ten minste 12 opeenvolgende maanden niet aangewend wordt in overeenstemming met de woonfunctie;
In afwijking hiervan wordt een nieuwe woning als leegstaand beschouwd indien de woning binnen 7 jaar na de afgifte van een stedenbouwkundige vergunning in laatste administratieve aanleg of een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen in laatste administratieve aanleg niet aangewend wordt overeenkomstig het 1ste lid;
7° Leegstandsregister: het gemeentelijk register van leegstaande gebouwen en woningen, vermeld in art 2.9 Vlaamse Codex wonen;
8° Woning: elk onroerend goed of het deel ervan dat hoofdzakelijk bestemd is voor de huisvesting van een gezin of alleenstaande;
9° Houder van het zakelijk recht: de persoon of personenen met een recht van volle eigendom, het recht van opstal of van erfpacht, of vruchtgebruik met betrekking tot een gebouw of een woning.
Artikel 2 - Belastbare grondslag
§ 1. Met ingang van 1 januari 2021, en voor een termijn van vijf jaar eindigend op 31 december 2025 wordt een jaarlijkse gemeentebelasting gevestigd op de woningen en gebouwen die gedurende minstens twaalf opeenvolgende maanden zijn opgenomen in het gemeentelijk leegstandsregister.
§ 2. Zolang het leegstaand gebouw of de leegstaande woning niet uit het leegstandsregister is geschrapt, blijft de leegstandsheffing verschuldigd op het ogenblik van het verstrijken van elke nieuwe periode van 12 maanden vanaf de datum van de 1ste verjaardag van de opnamedatum.
§3. Bij de overdracht van het zakelijk recht van een gebouw of een woning geldt de datum van de authentieke overdrachtsakte als aanvangspunt voor het berekenen van de termijnen van 12 maanden.]
Artikel 3 - Belastingplichtige
§1. Belastingplichtig is diegene die op het ogenblik van het verschuldigd worden van de leegstandsheffing houder van het zakelijk recht is van het leegstaande gebouw of de leegstaande woning.
§2. Zolang het gebouw of de woning niet uit het leegstandsregister is geschrapt, is de houder van het zakelijk recht , vermeld in §1, op het ogenblik dat een nieuwe termijn van 12 maanden verstrijkt, de belastingplichtige voor de nieuwe belasting.
§3. Zo er meerdere belastingplichtigen zijn, zijn deze hoofdelijk gehouden tot betaling van de verschuldigde belasting.
§4. In het geval van overdracht van het zakelijk recht moet de overdrager van het zakelijk recht de verkrijger, voorafgaand aan de overdracht, in kennis stellen dat de woning of het gebouw is opgenomen in het leegstandsregister
Tevens moet hij per beveiligde zending een kopie van de notariële akte bezorgen aan de gemeente, binnen 2 maanden na het verlijden van de notariële akte. Deze kopie bevat minstens de volgende gegevens:
– naam en adres van de verkrijger van het zakelijk recht en zijn eigendomsaandeel;
– datum van de akte, naam en standplaats van de notaris;
– nauwkeurige aanduiding van de overgedragen woning of het gebouw.
De overdrager van het zakelijk recht kan de instrumenterende ambtenaar vragen om dit in zijn plaats te doen.
Bij ontstentenis van deze kennisgeving wordt de overdrager van een zakelijk recht, in afwijking van §1, als belastingschuldige beschouwd voor de eerstvolgende belasting die na de overdracht van het zakelijk recht wordt gevestigd.
Artikel 4 - Berekening van de belasting
De belasting bedraagt:
1) 1.500 € voor een leegstaand gebouw
2) Voor leegstaande woningen:
a) 1.250 € voor een ééngezinswoning
b) 100 € voor een individuele kamer
c ) 400 € voor overige woongelegenheden
Indien het gebouw of de woning een tweede opeenvolgende termijn van twaalf maanden in het leegstandsregister staat wordt de belasting vermenigvuldigd met 1,5.
Indien het gebouw of de woning een derde opeenvolgende termijn van twaalf maanden in het leegstandsregister staat wordt de belasting vermenigvuldigd met 2.
Indien het gebouw of de woning een vierde opeenvolgende termijn van twaalf maanden in het leegstandsregister staat wordt de belasting vermenigvuldigd met 3,5.
Indien het gebouw of de woning een vijfde of volgende opeenvolgende termijn van twaalf maanden in het leegstandsregister staat wordt de belasting vermenigvuldigd met 5.
Het aantal termijnen van twaalf maanden dat een gebouw of woning op de inventaris staat wordt herberekend bij overdracht van het zakelijk recht betreffende het gebouw of de woning. De datum van de authentieke overdrachtsakte geldt als aanvangspunt.
Artikel 5
§ 1. Van de leegstandsheffing zijn vrijgesteld:
1° de belastingplichtige die volle eigenaar is van 1 enkele woning;
2° de belastingplichtige die in een erkende ouderenvoorziening verblijft, of voor een langdurig verblijf werd opgenomen in een psychiatrische instelling;
3° de belastingplichtige waarvan de handelingsbekwaamheid beperkt werd ingevolge een gerechtelijke beslissing;
4° de belastingplichtige die sinds minder dan 2 jaar houder van het zakelijk recht is van het gebouw of de woning, met dien verstande dat deze vrijstelling slechts geldt voor de heffingsjaren volgend op het verkrijgen van het zakelijk recht.
§ 2. Een vrijstelling wordt verleend indien het gebouw of de woning:
1° gelegen is binnen de grenzen van een door de bevoegde overheid goedgekeurd onteigeningsplan.
2° geen voorwerp meer kan uitmaken van een stedenbouwkundige vergunning omdat een voorlopig of definitief onteigeningsplan is vastgesteld.
3° krachtens decreet beschermd is als monument, of opgenomen is op een bij besluit vastgesteld ontwerp van lijst tot bescherming als monument en waarvoor bij de bevoegde overheid een ontvankelijk verklaard restauratiepremiedossier is ingediend, gedurende de termijn van behandeling of waarvoor de bevoegde overheid attesteert dat het monument in de bestaande toestand bewaard mag blijven.
4° deel uitmaakt van een krachtens decreet beschermd stads- of dorpsgezicht of landschap, of van een stads- of dorpsgezicht of landschap dat opgenomen is op een bij besluit vastgesteld ontwerp van lijst tot bescherming als stads- of dorpsgezicht of landschap en waarvoor bij de bevoegde overheid een ontvankelijk verklaard restauratiepremiedossier is ingediend, gedurende de termijn van behandeling of waarvoor de bevoegde overheid attesteert dat het monument in de bestaande toestand bewaard mag blijven.
5° vernield of beschadigd werd ten gevolge van een plotse ramp, met dien verstande dat deze vrijstelling slechts geldt gedurende een periode van twee jaar volgend op de datum van de vernieling of beschadiging.
6° onmogelijk daadwerkelijk gebruikt kan worden omwille van een verzegeling in het kader van een strafrechtelijk onderzoek of omwille van een expertise in het kader van een gerechtelijke procedure.
7°gerenoveerd wordt met of zonder stedenbouwkundige vergunning of een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen:
7° 1) met stedenbouwkundige vergunning of omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen:
Blijkens een niet vervallen stedenbouwkundige vergunning of een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen voor stabiliteitswerken, renovatiewerken of sloopwerkzaamheden, met dien verstande dat deze vrijstelling slechts geldt gedurende een termijn van 3 jaar volgende op het uitvoerbaar worden van de stedenbouwkundige vergunning of de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen
7° 2) zonder stedenbouwkundige vergunning of omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen:
Met dien verstande dat de belastingplichtige zelf een renovatiedossier samenstelt met foto’s, aankoopfacturen en documenten waaruit voldoende blijkt dat het gebouw of de woning in staat van renovatie is. Deze vrijstelling kan maximaal 3 opeenvolgende jaren toegekend worden.
Voorafgaand aan de toekenning van deze vrijstelling kan de gemeente een plaatsbezoek uitvoeren. Indien een plaatbezoek tot vaststelling van de voortgang van de werken wordt geweigerd of indien aan de administratie geen toegang wordt verleend tot het gebouw en/of de woning, dan wordt de toekenning van de vrijstelling automatisch geweigerd.
Bovenstaande vrijstellingen voor renovatie met of zonder stedenbouwkundige vergunning of omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen kunnen gecombineerd worden, met dien verstande dat deze vrijstellingen, indien gecombineerd, ook maar maximaal 3 opeenvolgende jaren toegekend kunnen worden.
Bij overdracht van het zakelijk recht heeft de nieuwe belastingplichtige ook recht op een vrijstelling voor renovatie met of zonder stedenbouwkundige vergunning of omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen, met dien verstande dat deze vrijstellingen, indien gecombineerd, ook maar maximaal 3 opeenvolgende jaren toegekend kunnen worden.
8° het voorwerp uitmaakt van een overeenkomst met het oog op renovatie-, verbeterings- of aanpassingswerkzaamheden in de zin van artikel 3.30., §2 Vlaamse Codex Wonen;
9° het voorwerp uitmaakt van een door de gemeente, het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn of een sociale woonorganisatie verkregen sociaal beheersrecht, overeenkomstig boek 5, deel 7 Vlaamse Codex Wonen;
§ 3. Overige vrijstellingen:
De houder van het zakelijk recht bedoeld in art. 2, wordt vrijgesteld van belasting indien die houder:
1° een erkende sociale huisvestingsmaatschappij is.
2° een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap is.
3° de gemeente, het OCMW of een intergemeentelijke vereniging is.
Deze vrijstelling geldt voor een periode van maximaal 3 jaar vanaf de datum van de administratieve akte.
Artikel 6
De belasting wordt ingevorderd bij wege van een kohier dat vastgesteld en uitvoerbaar verklaard wordt door het college van burgemeester en schepenen.
Artikel 7
De vestiging en invordering van de belasting en ook de behandeling van de geschillen gebeuren volgens de modaliteiten vervat in het Decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen en latere wijzigingen.'
Artikel 2
Het aangepaste reglement treed in werking op 1 januari 2021. Tot en met 31 december 2020 blijft het 'belastingreglement leegstand van gebouwen en woningen aanslagjaren 2020-2025', goedgekeurd in zitting van 23 december 2019, van kracht.
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad keurt volgend reglement inzake inventarisatie leegstaande gebouwen en woningen goed. Dit reglement houdt in:
Artikel 1: Definities
Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder:
1) Administratie: de personeelsleden van de intergemeentelijke administratieve eenheid die door het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid belast worden met de opmaak, opbouw, beheer en actualisering van het leegstandsregister en de opsporing van leegstaande panden.
2) Beveiligde zending: één van de hiernavolgende betekeningswijzen:
• een aangetekend schrijven;
• een afgifte tegen ontvangstbewijs;
3) Gebouw: elk bebouwd onroerend goed, dat zowel het hoofdgebouw als de bijgebouwen omvat, met uitsluiting van bedrijfsruimten, vermeld in artikel 2, 1°, van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten;
4) Leegstaand gebouw: een gebouw waarvan meer dan de helft van de totale vloeroppervlakte niet overeenkomstig de functie van het gebouw wordt aangewend gedurende een termijn van ten minste 12 opeenvolgende maanden. Daarbij wordt geen rekening gehouden met woningen die deel uitmaken van het gebouw. De functie van het gebouw is deze die overeenkomt met een voor het gebouw of voor gedeelten daarvan afgeleverde of gedane stedenbouwkundige vergunning of –melding, milieuvergunning of -melding , of uitgereikte omgevingsvergunning of meldingsakte als vermeld in artikel 6 van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning. Bij een gebouw waarvoor geen vergunning of melding voorhanden is, of waarvan de functie niet duidelijk uit een vergunning of melding blijkt, wordt deze functie afgeleid uit het gewoonlijk gebruik van het gebouw voorafgaand aan het vermoeden van leegstand, zoals dat blijkt uit aangiften, akten of bescheiden.
Een gebouw dat in hoofdzaak gediend heeft voor een economische activiteit, vermeld in artikel 2, 2°, van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten, wordt niet beschouwd als leegstaand zolang de oorspronkelijke beoefenaar van deze activiteit een gedeelte van het gebouw bewoont en dat gedeelte niet afsplitsbaar is. Een gedeelte is eerst afsplitsbaar indien het na sloping van de overige gedeelten kan worden beschouwd als een afzonderlijke woning die voldoet aan de bouwfysische vereisten.
In afwijking hiervan wordt een nieuw gebouw als leegstaand beschouwd indien dat gebouw binnen 7 jaar na de afgifte van een stedenbouwkundige vergunning in laatste administratieve aanleg of een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen in laatste administratieve aanleg niet aangewend wordt overeenkomstig het 1ste lid;
5) Leegstaande woning: een woning die gedurende een termijn van ten minste 12 opeenvolgende maanden niet aangewend wordt in overeenstemming met de woonfunctie.
In afwijking hiervan wordt een nieuwe woning als leegstaand beschouwd indien die woning binnen 7 jaar na de afgifte van een stedenbouwkundige vergunning in laatste administratieve aanleg of een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen in laatste administratieve aanleg niet aangewend wordt overeenkomstig het 1ste lid;
6) Leegstandsregister: het gemeentelijk register van leegstaande gebouwen en woningen, vermeld in art 2.9. Vlaamse Codex Wonen;
7) Woning: elk onroerend goed of het deel ervan dat hoofdzakelijk bestemd is voor de huisvesting van een gezin of alleenstaande;
8) Houder van het zakelijk recht: de persoon of de personen met een recht van volle eigendom, opstal, erfpacht of vruchtgebruik met betrekking tot een gebouw of een woning.
Artikel 2: Wijze van inventarisatie
§1. De administratie maakt een leegstandsregister van leegstaande woningen en gebouwen.
§2. De administratie beoordeelt de leegstand van een gebouw of een woning op basis van volgende indicaties:
9) het ontbreken van een inschrijving in het bevolkingsregister op het adres van de woning;
10) het ontbreken van een aangifte als 2de verblijf;
11) het ontbreken van aansluitingen op nutsvoorzieningen;
12) de aanwezigheid van een attest dat de waterleiding reeds meer dan 1 jaar afgesloten is;
13) de aanwezigheid van een attest dat de elektriciteit reeds meer dan 1 jaar afgesloten is;
14) de vermindering van het kadastraal inkomen overeenkomstig artikel 15 van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen 1992;
15) een dermate laag verbruik van de nutsvoorzieningen dat een gebruik overeenkomstig de woonfunctie of de functie van het gebouw kan worden uitgesloten;
16) de onmogelijkheid om de woning of het gebouw te betreden, bv. door een geblokkeerde toegang;
17) verzegelde toegang(en) tot de woning of het gebouw;
18) geblindeerde (bv. dichtgeplakt, dicht geschilderd), dichtgemaakte (bv. dichtgetimmerd, gemetseld) of gesupprimeerde raam- en of deuropeningen
19) de winddichtheid van de woning of het gebouw is niet gewaarborgd (bv. belangrijke glasbreuk, buitenschrijnwerk kan niet meer gesloten worden);
20) de waterdichtheid van de woning of het gebouw is niet gegarandeerd: zeer zware infiltraties via dak/gevel(s)
21) onafgewerkte ruwbouw;
22) ernstige inpandige vernielingen: de woning of het gebouw is deels vernield of gesloopt;
23) het langdurig aanbieden van de woning of het gebouw als ‘te huur’ of ‘te koop’;
24) rolluiken in slechte staat (ernstig vervuild, mosgroei…);
25) glas- en/of buitenschrijnwerk in slechte staat (ernstig vervuild, slecht onderhouden…);
26) dakgoot en/of waterafvoerpijp in slechte staat (ernstig vervuild, slecht onderhouden, afhangend…);
27) afwezigheid van een brievenbus;
28) uitpuilende of dichtgeplakte brievenbus;
29) storende omgevingsaanleg: slecht onderhouden omgeving/tuin;
30) de woning of het gebouw is gedeeltelijk niet bemeubeld;
31) getuigenissen (bv. van omwonende(n), postbode, wijkagent);
32) het ontbreken van een actief vestigings- /ondernemingsnummer in de Kruispuntbank voor ondernemingen op het adres van het gebouw;
33) het ontbreken van handelswaar in de etalage/handelsruimte van het gebouw;
§3. Een leegstaand gebouw of een leegstaande woning wordt opgenomen in het leegstandsregister, aan de hand van een administratieve akte waarbij een fotodossier en een beschrijvend verslag, met vermelding van de elementen die de leegstand staven, gevoegd worden.
De administratieve akte bevat als besluit de beslissing tot opname in het leegstandsregister. De datum van de administratieve akte geldt als de datum van de vaststelling van de leegstand.
De administratie stelt de houders van het zakelijk recht per beveiligde zending in kennis van de beslissing tot opname van leegstaande gebouwen en woningen in het leegstandsregister. Deze kennisgeving omvat zowel de administratieve akte als het beschrijvende verslag.
Artikel 3: Verhouding tot andere inventarissen
Een gebouw dat of een woning die in aanmerking komt voor inventarisatie in de zin van hoofdstuk II van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten, wordt nooit als een leegstaand gebouw of als een leegstaande woning beschouwd.
De bedrijfsruimten die op grond van artikel 2, 1°, van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten worden uitgesloten van de toepassing van voormeld decreet, worden onder de aldaar vermelde voorwaarden evenmin als leegstaande gebouwen of woningen in de zin van dit reglement beschouwd.
Een gebouw dat of een woning die geïnventariseerd is als verwaarloosd, kan eveneens opgenomen worden in het leegstandsregister, en omgekeerd.
Woningen die door het Vlaamse Gewest geïnventariseerd zijn als ongeschikt en/of onbewoonbaar, worden niet opgenomen in het leegstandsregister.
Artikel 4: Beroep tegen het besluit tot opname in het leegstandsregister
§1. Binnen een termijn van dertig dagen, ingaand op de derde werkdag volgend op de datum van verzending van de administratieve akte, of ingaand op de datum van kennisgeving van de administratieve akte, kan een houder van het zakelijk recht bij het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid beroep aantekenen tegen de administratieve akte met de beslissing tot opname in het leegstandsregister. Het beroep wordt per beveiligde zending ingediend.
Het beroepschrift wordt gedagtekend en bevat minimaal de volgende gegevens:
34) de identiteit en het adres van de indiener;
35) de aanwijzing van de administratieve akte en van het gebouw of de woning waarop het beroepschrift betrekking heeft;
36) een of meer bewijsstukken die aantonen dat het gebouw of de woning niet leegstaand is, met dien verstande dat de vaststelling van de leegstand betwist kan worden met alle bewijsmiddelen van gemeen recht, met uitzondering van de eed.
Als het beroepschrift ingediend wordt door een persoon die optreedt namens de houder van het zakelijk recht , voegt hij bij het dossier een schriftelijke machtiging tot vertegenwoordiging, tenzij hij optreedt als raadsman die ingeschreven is aan de balie als advocaat of als advocaat-stagiair.
De indiener voegt bij het beroepschrift de overtuigingsstukken die hij nodig acht. De overtuigingsstukken worden door de indiener gebundeld en op een bijgevoegde inventaris opgenomen.
§2. Het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid toetst de ontvankelijkheid van het beroepschrift. Het beroepschrift is alleen onontvankelijk in één van de volgende gevallen:
37) het beroepschrift is te laat ingediend of niet ingediend overeenkomstig de bepalingen van artikel 4, §1;
38) het beroepschrift gaat niet uit van een houder van het zakelijk recht ;
39) het beroepschrift is niet ondertekend.
Als het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid vaststelt dat het beroepschrift onontvankelijk is, deelt ze dat aan de indiener mee met de vermelding dat de procedure als afgehandeld beschouwd wordt.
§3. Het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid onderzoekt de gegrondheid van de ontvankelijke beroepschriften op stukken als de feiten vatbaar zijn voor directe, eenvoudige vaststelling, of met een feitenonderzoek, dat uitgevoerd wordt door een personeelslid als vermeld in artikel 2.14. Vlaamse Codex Wonen. Het beroep wordt geacht ongegrond te zijn als de toegang tot een pand geweigerd of verhinderd wordt voor het feitenonderzoek.
Het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid doet uitspraak over het beroep binnen een termijn van negentig dagen, ingaand de dag na ontvangst van het beroepschrift. De uitspraak wordt per beveiligde zending ter kennis gebracht.
§4. Als het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid het beroep gegrond acht, wordt het gebouw of de woning niet opgenomen in het leegstandsregister.
Indien de beslissing tot opname in het leegstandsregister niet tijdig betwist wordt, of het beroep van de houder van het zakelijk recht onontvankelijk of ongegrond is, wordt het gebouw of de woning in het leegstandsregister opgenomen vanaf de datum van de vaststelling van de leegstand in de administratieve akte.
Artikel 5 : Schrapping uit het leegstandsregister
§1. Een gebouw wordt uit het leegstandsregister geschrapt als een houder van het zakelijk recht bewijst dat meer dan de helft van de totale vloeroppervlakte overeenkomstig de functie, vermeld in artikel 1, 4°, aangewend wordt gedurende een termijn van ten minste zes opeenvolgende maanden. Een woning wordt uit het leegstandsregister geschrapt als een houder van het zakelijk recht bewijst dat de woning gedurende een termijn van ten minste zes opeenvolgende maanden aangewend wordt in overeenstemming met de functie, vermeld in artikel 1, 5°. De administratie vermeldt als datum van schrapping de eerste dag van de aanwending overeenkomstig de voormelde functie.
§2. Een gebouw of woning wordt uit het leegstandsregister geschrapt als een houder van het zakelijk recht bewijst dat het gebouw of de woning gesloopt werd of dat de hoofdfunctie van een gebouw of woning gewijzigd werd op grond van een niet-vervallen stedenbouwkundige vergunning, verkavelingsvergunning of omgevingsvergunning. De administratie vermeldt als datum van schrapping de eerste dag waarop het gebouw of de woning werd gesloopt of de functiewijziging werd uitgevoerd, of de eerste dag waarop door de administratie kan worden vastgesteld dat het gebouw of de woning werd gesloopt of de functiewijziging werd uitgevoerd.
§3. Voor de schrapping uit het leegstandsregister richt de houder van het zakelijk recht een gemotiveerd verzoek aan de administratie via beveiligde zending.
De administratie onderzoekt of er redenen zijn tot schrapping uit het leegstandsregister. Zij onderzoekt het verzoek tot schrapping op stukken als de feiten vatbaar zijn voor directe, eenvoudige vaststelling, of met een feitenonderzoek, dat uitgevoerd wordt door een personeelslid als vermeld in artikel 2.14. Vlaamse Codex Wonen. Het verzoek wordt geacht ongegrond te zijn als de toegang tot een pand geweigerd of verhinderd wordt voor het feitenonderzoek.
De administratie neemt een beslissing over het verzoek tot schrapping binnen een termijn van 90 dagen, ingaand de dag na de ontvangst van het verzoek. De administratie brengt de verzoeker op de hoogte van haar beslissing met een beveiligde zending.
§4.De administratie kan het gebouw of de woning ambtshalve uit het leegstandsregister schrappen, indien zij vaststelt dat aan de voorwaarden voor de schrapping, vermeld in artikel 5, §1 of §2, voldaan is.
Artikel 6 : Beroep tegen het besluit tot weigering van een schrapping
§1. Binnen een termijn van dertig dagen, ingaand op de derde werkdag volgend op de datum van verzending van de weigering van het verzoek tot schrapping, of ingaand op de datum van kennisgeving van de weigering van het verzoek tot schrapping, kan een houder van het zakelijk recht bij het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid beroep aantekenen tegen deze weigering. Het beroep wordt per beveiligde zending ingediend.
§2. Het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid onderzoekt of er redenen zijn tot schrapping uit het leegstandsregister. Zij onderzoekt het verzoek tot schrapping op stukken als de feiten vatbaar zijn voor directe, eenvoudige vaststelling, of met een feitenonderzoek, dat uitgevoerd wordt door een personeelslid als vermeld in artikel 2.14. Vlaamse Codex Wonen. Het verzoek wordt geacht ongegrond te zijn als de toegang tot een pand geweigerd of verhinderd wordt voor het feitenonderzoek.
Het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid doet uitspraak over het beroep binnen een termijn van negentig dagen, ingaand de dag na ontvangst van het beroepschrift. De uitspraak wordt per beveiligde zending ter kennis gebracht.
§3. Als het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid het beroep gegrond acht, wordt het gebouw of de woning geschrapt uit het leegstandsregister met als datum van schrapping het initiële verzoek tot schrapping.
Indien de beslissing tot weigering van het verzoek tot schrapping niet tijdig betwist wordt, of het beroep van de houder van het zakelijk recht ongegrond is, blijft het gebouw of de woning in het leegstandsregister opgenomen.
Artikel 2
Het gemeenteraad beslist dat de gemeenteraadsbeslissing van 18 december 2017 houdende goedkeuring van het gemeentereglement inzake het leegstandsregister van gebouwen en woningen, zal worden aangepast aan de gecoördineerde regelgeving 'Vlaamse Codex Wonen' en het globaal 'Besluit tot uitvoering van de Vlaamse Codex Wonen'.
Het aangepaste reglement, zoals in artikel 1 beschreven, zal in werking treden op 1 januari 2021.
De panden die op heden reeds zijn opgenomen in het gemeentelijk leegstandsregister, blijven opgenomen in het leegstandsregister.
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad keurt volgend reglement inzake inventarisatie verwaarloosde gebouwen en woningen goed. Het reglement houdt in:
Artikel 1: Definities
Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder:
1) Administratie: de personeelsleden van de intergemeentelijke administratieve eenheid die door het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid belast worden met de opmaak, opbouw, beheer en actualisering van het register van verwaarloosde gebouwen en woningen en met de opsporing van verwaarloosde panden;
2) Beveiligde zending: één van de hiernavolgende betekeningswijzen:
• een aangetekend schrijven;
• een afgifte tegen ontvangstbewijs;
3) Gebouw: elk bebouwd onroerend goed, dat zowel het hoofdgebouw als de bijgebouwen omvat, met uitzondering van de bebouwde onroerende goederen die vallen onder de toepassing van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten;
4) Onafgewerkt gebouw of woning: een gebouw of woning waarvan de werken werden aangevat, maar dat niet binnen 3 jaar na de aanvang van de werken winddicht is;
5) Woning: elk onroerend goed of het deel ervan dat hoofdzakelijk bestemd is voor de huisvesting van een gezin of alleenstaande;
6) Houder van het zakelijk recht: de persoon of de personen met een recht van volle eigendom, opstal, erfpacht of vruchtgebruik met betrekking tot een gebouw of een woning.
Artikel 2: Wijze van inventarisatie
§1. De administratie maakt een register van verwaarloosde gebouwen en woningen.
§2. Een gebouw, ongeacht of het dienst doet als woning, wordt beschouwd als verwaarloosd, wanneer het ernstige zichtbare en storende gebreken of tekenen van verval vertoont aan buitenmuren, voegwerk, schoorstenen, dakbedekking, dakgebinte, buitenschrijnwerk, kroonlijst of dakgoten.
Een onafgewerkt gebouw of woning wordt beschouwd als verwaarloosd.
De administratie beoordeelt de verwaarlozing van een gebouw of een woning op basis van de indicaties in het technisch verslag, dat als bijlage bij dit reglement gevoegd is.
Bij de beoordeling geldt een indicatie van categorie I voor 3 punten, van categorie II voor negen punten en van categorie III voor achttien punten.
Het gegeven dat het gebouw of de woning onafgewerkt is, leidt tot een score van 18 punten (categorie III).
Er is sprake van verwaarlozing als de indicaties in het technisch verslag een eindscore opleveren van minimaal 18 punten.
§3. Een verwaarloosd gebouw of een verwaarloosde woning wordt opgenomen in het register van verwaarloosde gebouwen en woningen, aan de hand van een administratieve akte waarbij een fotodossier en het technisch verslag, met vermelding van de elementen die de verwaarlozing staven, gevoegd worden.
De administratieve akte bevat als besluit de beslissing tot opname in het register van verwaarloosde gebouwen en woningen. De datum van de administratieve akte geldt als de datum van de vaststelling van de verwaarlozing.
De administratie stelt de houders van het zakelijk recht per beveiligde zending in kennis van de beslissing tot opname van verwaarloosde gebouwen en woningen in het register van verwaarloosde gebouwen en woningen. Deze kennisgeving omvat de administratieve akte met fotodossier en het technisch verslag.
Artikel 3 : Verhouding tot andere inventarissen
Een gebouw dat of een woning die in aanmerking komt voor inventarisatie in de zin van hoofdstuk II van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten, wordt nooit als een verwaarloosd gebouw of als een verwaarloosde woning beschouwd.
De bedrijfsruimten die op grond van artikel 2, 1°, van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten worden uitgesloten van de toepassing van voormeld decreet, worden onder de aldaar vermelde voorwaarden evenmin als verwaarloosde gebouwen of woningen in de zin van dit reglement beschouwd.
Een gebouw dat of een woning die door de gemeente geïnventariseerd is als leegstaand, kan eveneens opgenomen worden in het register van verwaarloosde gebouwen en woningen, en omgekeerd.
Woningen die door het Vlaamse Gewest geïnventariseerd zijn als ongeschikt of onbewoonbaar, kunnen eveneens worden opgenomen in het register van verwaarloosde gebouwen en woningen, en omgekeerd.
Artikel 4: Beroep tegen het besluit tot opname in het register van verwaarloosde gebouwen en woningen
§1. Binnen een termijn van dertig dagen, ingaand op de derde werkdag volgend op de datum van verzending van de administratieve akte, of ingaand op de datum van kennisgeving van de administratieve akte, kan een houder van het zakelijk recht bij het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid beroep aantekenen tegen de administratieve akte met de beslissing tot opname in het register van verwaarloosde gebouwen en woningen. Het beroep wordt per beveiligde zending ingediend.
Het beroepschrift wordt gedagtekend en bevat minimaal de volgende gegevens:
7) de identiteit en het adres van de indiener;
8) de aanwijzing van de administratieve akte en van het gebouw of de woning waarop het beroepschrift betrekking heeft;
9) een of meer bewijsstukken die aantonen dat het gebouw of de woning niet verwaarloosd is, met dien verstande dat de vaststelling van de verwaarlozing betwist kan worden met alle bewijsmiddelen van gemeen recht, met uitzondering van de eed.
Als het beroepschrift ingediend wordt door een persoon die optreedt namens de houder van het zakelijk recht , voegt hij bij het dossier een schriftelijke machtiging tot vertegenwoordiging, tenzij hij optreedt als raadsman die ingeschreven is aan de balie als advocaat of als advocaat-stagiair.
De indiener voegt bij het beroepschrift de overtuigingsstukken die hij nodig acht. De overtuigingsstukken worden door de indiener gebundeld en op een bijgevoegde inventaris opgenomen.
§2. Het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid toetst de ontvankelijkheid van het beroepschrift. Het beroepschrift is alleen onontvankelijk in één van de volgende gevallen:
10) het beroepschrift is te laat ingediend of niet ingediend overeenkomstig de bepalingen van artikel 4, §1;
11) het beroepschrift gaat niet uit van een houder van het zakelijk recht;
12) het beroepschrift is niet ondertekend.
Als het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid vaststelt dat het beroepschrift onontvankelijk is, deelt ze dat aan de indiener mee met de vermelding dat de procedure als afgehandeld beschouwd wordt.
§3. Het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid onderzoekt de gegrondheid van de ontvankelijke beroepschriften op stukken als de feiten vatbaar zijn voor directe, eenvoudige vaststelling, of met een feitenonderzoek, dat uitgevoerd wordt door een personeelslid als vermeld in artikel 2.20 Vlaamse Codex Wonen. Het beroep wordt geacht ongegrond te zijn als de toegang tot een pand geweigerd of verhinderd wordt voor het feitenonderzoek.
Het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid doet uitspraak over het beroep binnen een termijn van negentig dagen, ingaand de dag na ontvangst van het beroepschrift. De uitspraak wordt per beveiligde zending ter kennis gebracht.
§4. Als het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid het beroep gegrond acht, wordt het gebouw of de woning niet opgenomen in het register van verwaarloosde gebouwen en woningen.
Indien de beslissing tot opname in het register van verwaarloosde gebouwen en woningen niet tijdig betwist wordt, of het beroep van de houder van het zakelijk recht onontvankelijk of ongegrond is, wordt het gebouw of de woning in het register van verwaarloosde gebouwen en woningen opgenomen vanaf de datum van de vaststelling van de verwaarlozing in de administratieve akte.
Artikel 5: Schrapping uit het register van verwaarloosde gebouwen en woningen
§1. Een gebouw of een woning wordt geschrapt uit het register van verwaarloosde gebouwen en woningen als de houder van het zakelijk recht bewijst dat de zichtbare en storende gebreken en de tekenen van verval, vermeld in artikel 2, §2, werden hersteld of verwijderd. Hiertoe dient de houder van het zakelijk recht te bewijzen dat het gebouw of de woning geen indicaties van verwaarlozing meer vertoont die op basis van het technisch verslag, vermeld in artikel 2, 18 punten of meer zouden opleveren.
De zichtbare en storende gebreken en de tekenen van verval, vermeld in het eerste lid, zijn in geval van sloop pas verwijderd als alle puin geruimd is.
Een onafgewerkt gebouw of woning wordt geschrapt uit het register van verwaarloosde gebouwen en woningen als de houder van het zakelijk recht bewijst dat het gebouw of de woning winddicht is gemaakt.
De administratie vermeldt als datum van schrapping de datum van aangetekende verzending of afgifte tegen ontvangstbewijs van het gegronde verzoek tot schrapping. De administratie kan hier gemotiveerd van afwijken.
§2. Voor de schrapping uit het register van verwaarloosde gebouwen en woningen richt de houder van het zakelijk recht een gemotiveerd verzoek aan de administratie via beveiligde zending.
De administratie onderzoekt of er redenen zijn tot schrapping uit het register van verwaarloosde gebouwen en woningen. Zij onderzoekt het verzoek tot schrapping op stukken als de feiten vatbaar zijn voor directe, eenvoudige vaststelling, of met een feitenonderzoek, dat uitgevoerd wordt door een personeelslid als vermeld in artikel 2.20 Vlaamse Codex Wonen. Het verzoek wordt geacht ongegrond te zijn als de toegang tot een pand geweigerd of verhinderd wordt voor het feitenonderzoek.
De administratie neemt een beslissing over het verzoek tot schrapping binnen een termijn van 90 dagen, ingaand de dag na de ontvangst van het verzoek. De administratie brengt de verzoeker op de hoogte van haar beslissing met een beveiligde zending.
§3.De administratie kan het gebouw of de woning ambtshalve uit het register van verwaarloosde gebouwen en woningen schrappen, indien zij vaststelt dat aan de voorwaarden voor de schrapping, vermeld in artikel 5, §1 voldaan is.
Artikel 6: Beroep tegen het besluit tot weigering van een schrapping
§1. Binnen een termijn van dertig dagen, ingaand op de derde werkdag volgend op de datum van verzending van de weigering van het verzoek tot schrapping, of ingaand op de datum van kennisgeving van de weigering van het verzoek tot schrapping, kan een houder van het zakelijk recht bij het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid beroep aantekenen tegen deze weigering. Het beroep wordt per beveiligde zending ingediend.
§2. Het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid onderzoekt of er redenen zijn tot schrapping uit het register van verwaarloosde gebouwen en woningen. Zij onderzoekt het verzoek tot schrapping op stukken als de feiten vatbaar zijn voor directe, eenvoudige vaststelling, of met een feitenonderzoek, dat uitgevoerd wordt door een personeelslid als vermeld in artikel 2.20 Vlaamse Codex Wonen. Het verzoek wordt geacht ongegrond te zijn als de toegang tot een pand geweigerd of verhinderd wordt voor het feitenonderzoek.
Het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid doet uitspraak over het beroep binnen een termijn van negentig dagen, ingaand de dag na ontvangst van het beroepschrift. De uitspraak wordt per beveiligde zending ter kennis gebracht.
§3. Als het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid het beroep gegrond acht, wordt het gebouw of de woning geschrapt uit het register van verwaarloosde gebouwen en woningen met als datum van schrapping de datum van aangetekende verzending of afgifte tegen ontvangstbewijs van het initiële verzoek tot schrapping. Het beslissingsorgaan van de intergemeentelijke administratieve eenheid kan hier gemotiveerd van afwijken.
Indien de beslissing tot weigering van het verzoek tot schrapping niet tijdig betwist wordt, of het beroep van de houder van het zakelijk recht ongegrond is, blijft het gebouw of de woning in het register van verwaarloosde gebouwen en woningen opgenomen.
Artikel 2
De gemeenteraad beslist dat de gemeenteraadsbeslissing van 23 december 2019 houdende goedkeuring van het gemeentereglement inzake het register van verwaarloosde gebouwen en woningen zal worden aangepast aan de gecoördineerde regelgeving 'Vlaamse Codex Wonen' en het globaal 'Besluit tot uitvoering van de Vlaamse Codex Wonen'.
Het aangepaste reglement, vermeld in artikel 1, zal in werking treden op 1 januari 2021.
BESLUIT
Enig artikel
Het gemeentebestuur verleent een éénmalige nominatieve subsidie uit het corona-noodfonds aan de armoedeverenigingen van de gemeente Mol van 10.000 euro.
Er wordt bijgevolg 2.500 euro toegekend aan volgende armoedeverenigingen:
- Actie Min
- Min Mol
- Ons Huis
- Divoge
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt de uitbetaling van een subsidie aan 26 Molse clubs met jeugdwerking goed en belast de EVA vzw Molse sportinstellingen met de uitvoering ervan.
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad keurt volgende financiële verdeelsleutel voor 2021 goed als volgt:
Gemeente | % |
Geel | 22,00% |
Mol | 16,02% |
Herentals | 10,43% |
Westerlo | 9,72% |
Balen | 8,9% |
Laakdal | 4,51% |
Herselt | 3,46% |
Olen | 4,96% |
Grobbendonk | 4,03% |
Retie | 2,55% |
Hulshout | 2,26% |
Meerhout | 3,54% |
Dessel | 2,75% |
Herenthout | 3,09% |
Vorselaar | 1,76% |
Artikel 2
De gemeenteraad keurt volgende principe van financiële verdeelsleutel voor 2021-2026 unaniem goed:
− Bevolkingsaantal - 50% op basis van gegevens jaar X-1
− Kadastraal inkomen - 50% op basis van gegevens jaar X-2
− Correctiefactor aanrijtijden wordt toegepast op bevolkingsaantal en kadastraal inkomen
− Correctie DGH wordt toegepast op basis van interventies jaar X-1
− Er wordt geen manuele correctie van de correctiefactor aanrijtijden doorgevoerd
− De financiële verdeelsleutel wordt jaarlijks aangepast aan de meest recente gegevens. De nieuwe verdeelsleutel wordt elk jaar ten laatste in de zoneraad van april voorgelegd.
Artikel 3
Als er iets wijzigt aan de organisatie, de financiering of de locaties van de brandweerambulances van onze zone, zal de parameter DGH herberekend moeten worden op basis van de berekeningsmethodiek die nu in de uitgangsnota gehanteerd wordt.
Artikel 4
Als er iets wijzigt aan de locatie of de permanentie van kazernes waardoor de aanrijtijden wijzigen, zal de correctiefactor aanrijtijden herberekend moeten worden op basis van de berekeningsmethodiek die nu in de uitgangsnota gehanteerd wordt..
Artikel 5
De percentages uit de verdeelsleutel zullen niet gehanteerd worden voor de investeringskost van bijkomende brandweerposten. Wanneer tot bijkomende brandweerposten besloten wordt, zal de financieringsdiscussie ten gronde hernomen worden.
Artikel 6
De gemeenteraad besluit dat de goedgekeurde verdeelsleutel kan aangepast worden indien artikel 68 §3 1 ste of 2 de lid in de federale wet van 15 mei 2007 wijzigt.
Artikel 7
Jaarlijkse zullen volgende stijgingen van budgetten voorzien worden:
• 2021 - 0%
• 2022 - 0%
• 2023 - 0%
• 2024 - 1%
• 2025 - 1%
• 2026 - 1%
Artikel 8
Er wordt een opsplitsing gemaakt tussen exploitatiebudget en investeringsbudget. Het investeringsbudget goedgekeurd in het meerjarenbeleidsplan bedraagt 2.000.000 euro.
Artikel 9
De verrekening van de goederen gebeurt over vijf jaar beginnende van 2022 volgens volgend voorstel.
Gemeente | Bedrag/jaar |
Geel | -6.558,42 |
Mol | -96.314,92 |
Herentals | -65.042,97 |
Westerlo | -21.651,93 |
Balen | -12.010,34 |
Laakdal | +40.837,24 |
Herselt | +40.741,60 |
Olen | +44.662,74 |
Grobbendonk | -38.791,63 |
Retie | +26.682,88 |
Hulshout | +25.343,95 |
Meerhout | +32.229,86 |
Dessel | +24.578,85 |
Herenthout | -14.982,07 |
Vorselaar | +19.988,25 |
Dit wordt verrekend in het investeringsbudget per gemeente.
Sofie Molenberghs Nele Van Roey Andreas Verbeke Wendy Soeffers Els Ceulemans Zehra Ünlü Koen Van Gompel Luc Van Craenendonck Lieve Heurckmans Tomas Sergooris Masha Celen Maria Belmans Paul Vanhoof Peter Van Rompaey Solange Abbeloos Maarten Van Camp Servais Verherstraeten Wim Caeyers Anneleen Dom Lotte Vreys Chris Xhenseval Hanne Paepen Hans Schoofs Bas Van Olmen Ria Melis Koen Boeckx Lander Geyzen Davy Geboers Jan Vangheel Hans De Groof Jos Lodewijckx Frederik Loy Hilde Valgaeren Stefan Hendrix Sofie Molenberghs Nele Van Roey Andreas Verbeke Wendy Soeffers Els Ceulemans Zehra Ünlü Koen Van Gompel Luc Van Craenendonck Lieve Heurckmans Tomas Sergooris Masha Celen Maria Belmans Paul Vanhoof Peter Van Rompaey Solange Abbeloos Maarten Van Camp Servais Verherstraeten Wim Caeyers Anneleen Dom Lotte Vreys Chris Xhenseval Hanne Paepen Hans Schoofs Bas Van Olmen Ria Melis Koen Boeckx Lander Geyzen Davy Geboers Jan Vangheel Hans De Groof Jos Lodewijckx Frederik Loy Hilde Valgaeren Hanne Paepen Lotte Vreys Wim Caeyers Maarten Van Camp Koen Boeckx Andreas Verbeke Lieve Heurckmans Frederik Loy Hilde Valgaeren Wendy Soeffers Servais Verherstraeten Hans De Groof Jos Lodewijckx Els Ceulemans Davy Geboers Jan Vangheel Peter Van Rompaey Luc Van Craenendonck Anneleen Dom Chris Xhenseval Maria Belmans Bas Van Olmen Solange Abbeloos Ria Melis Lander Geyzen Nele Van Roey Sofie Molenberghs Hans Schoofs Koen Van Gompel Paul Vanhoof Masha Celen Zehra Ünlü Tomas Sergooris aantal voorstanders: 21 , aantal onthouders: 12 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad stelt zijn deel van de aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 als volgt vast.
Kredieten 2020 gemeente | Uitgaven | Ontvangsten |
Exploitatie | 45.115.795,03 | 52.473.031,32 |
Investeringen | 14.463.230,97 | 2.562.665,00 |
Financiering | 2.449.091,19 | 6.421.155,93 |
Kredieten 2021 gemeente | Uitgaven | Ontvangsten |
Exploitatie | 44.238.682,34 | 52.368.909,37 |
Investeringen | 11.874.837,74 | 1.309.892,00 |
Financiering | 2.308.499,20 | 10.672.575,29 |
Artikel 2
De gemeenteraad keurt het deel zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn goed.
Artikel 3
Door deze goedkeuring wordt het beleidsrapport in zijn geheel geacht definitief vastgesteld te zijn.
BESLUIT
Artikel 1
Het bestek met nr. 2017/HFB/OPMB/33326 en de raming voor de opdracht “Raamovereenkomst Telecommunicatiediensten ten behoeve van de Vlaamse overheid, lokale en provinciale besturen”, opgesteld door de ontwerper, Vlaamse Gemeenschap - Agentschap Facilitair Bedrijf - Afdeling ICT, Havenlaan 88 bus 60 te 1000 Brussel worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt € 210.000,00 excl. btw of € 254.100,00 incl. 21 % btw voor 7 jaar (perceel 2).
Artikel 2
In toepassing van artikel 2, 6°a en 7°a van de wet van 17 juni 2016 betreffende de overheidsopdrachten, zal de Vlaamse Gemeenschap - Agentschap Facilitair Bedrijf - Afdeling ICT optreden als aankoopcentrale in die zin dat ze leveringen en/of diensten verwerft die bestemd zijn voor aanbestedende overheden of aanbestedende entiteiten, meer bepaald: gemeente Mol.
Artikel 3
Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van de opdracht.
Artikel 4
De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het budget van 2021, op budgetcode 61410040/011900 (actieplan 8/7) (actie 8/7/4) van de exploitatie en in het budget van de volgende jaren.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt de voorgestelde zaak van de wegen goed, waarbij de wegenis in de Collegestraat, Vennestraat, Gasstraat, Asstraat, Schansstraat, St.-Pieterstraat en Gasthuisstraat op het openbaar domein heringericht wordt.
BESLUIT
Enig artikel
Er wordt geen goedkeuring verleend aan de aanvraag van voor het afschaffen van delen de buurtwegen, aangezien:
− er niet akkoord kan worden gegaan met het schattingsverslag,
− er mogelijk procedurefouten zijn gebeurd, aangezien de correcte stukken m.b.t. het afschaffen van de buurtwegen pas op het einde van het openbaar onderzoek op het omgevingsloket werden opgeladen.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt de zaak van de wegen met gratis grondafstand van lot 3 met een oppervlakte van 20 m² ter realisatie van de rooilijn goed.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad geeft in zitting van 14 december 2020 haar akkoord voor de bijgevoegde overeenkomst met Blue-mobility nv.
Deze overeenkomst beoogt het gebruik van het openbaar vervoer, de fiets en duurzame mobiliteit in het algemeen te promoten en stimuleren.
Sofie Molenberghs Nele Van Roey Andreas Verbeke Wendy Soeffers Els Ceulemans Zehra Ünlü Koen Van Gompel Luc Van Craenendonck Lieve Heurckmans Tomas Sergooris Masha Celen Maria Belmans Paul Vanhoof Peter Van Rompaey Solange Abbeloos Maarten Van Camp Servais Verherstraeten Wim Caeyers Anneleen Dom Lotte Vreys Chris Xhenseval Hanne Paepen Hans Schoofs Bas Van Olmen Ria Melis Koen Boeckx Lander Geyzen Davy Geboers Jan Vangheel Hans De Groof Jos Lodewijckx Frederik Loy Hilde Valgaeren Stefan Hendrix Sofie Molenberghs Nele Van Roey Andreas Verbeke Wendy Soeffers Els Ceulemans Zehra Ünlü Koen Van Gompel Luc Van Craenendonck Lieve Heurckmans Tomas Sergooris Masha Celen Maria Belmans Paul Vanhoof Peter Van Rompaey Solange Abbeloos Maarten Van Camp Servais Verherstraeten Wim Caeyers Anneleen Dom Lotte Vreys Chris Xhenseval Hanne Paepen Hans Schoofs Bas Van Olmen Ria Melis Koen Boeckx Lander Geyzen Davy Geboers Jan Vangheel Hans De Groof Jos Lodewijckx Frederik Loy Hilde Valgaeren Sofie Molenberghs Koen Boeckx Hanne Paepen Paul Vanhoof Hans De Groof Lieve Heurckmans Hilde Valgaeren Masha Celen Maria Belmans Jos Lodewijckx Davy Geboers Solange Abbeloos Maarten Van Camp Jan Vangheel Koen Van Gompel Andreas Verbeke Servais Verherstraeten Lander Geyzen Nele Van Roey Wendy Soeffers Tomas Sergooris Zehra Ünlü Peter Van Rompaey Anneleen Dom Lotte Vreys Frederik Loy Chris Xhenseval Els Ceulemans Wim Caeyers Luc Van Craenendonck Ria Melis Bas Van Olmen Hans Schoofs aantal voorstanders: 30 , aantal onthouders: 3 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad geeft in zitting van 14 december 2020 de goedkeuring om het verbindingsstraatje tussen Ginderbroek 71 - Hoogstraat af te sluiten voor autoverkeer.
Artikel 2
Deze maatregel zal ter hoogte van Hoogstraat gesignaleerd worden met een verkeersbord F45b (doodlopend uitgezonderd voetgangers en fietsers). Ter hoogte van Ginderbroek 71 wordt een afbakeningspaaltje gezet.
Sofie Molenberghs Nele Van Roey Andreas Verbeke Wendy Soeffers Els Ceulemans Zehra Ünlü Koen Van Gompel Luc Van Craenendonck Lieve Heurckmans Tomas Sergooris Masha Celen Maria Belmans Paul Vanhoof Peter Van Rompaey Solange Abbeloos Maarten Van Camp Servais Verherstraeten Wim Caeyers Anneleen Dom Lotte Vreys Chris Xhenseval Hanne Paepen Hans Schoofs Bas Van Olmen Ria Melis Koen Boeckx Lander Geyzen Davy Geboers Jan Vangheel Hans De Groof Jos Lodewijckx Frederik Loy Hilde Valgaeren Stefan Hendrix Sofie Molenberghs Nele Van Roey Andreas Verbeke Wendy Soeffers Els Ceulemans Zehra Ünlü Koen Van Gompel Luc Van Craenendonck Lieve Heurckmans Tomas Sergooris Masha Celen Maria Belmans Paul Vanhoof Peter Van Rompaey Solange Abbeloos Maarten Van Camp Servais Verherstraeten Wim Caeyers Anneleen Dom Lotte Vreys Chris Xhenseval Hanne Paepen Hans Schoofs Bas Van Olmen Ria Melis Koen Boeckx Lander Geyzen Davy Geboers Jan Vangheel Hans De Groof Jos Lodewijckx Frederik Loy Hilde Valgaeren Lotte Vreys Wim Caeyers Nele Van Roey Els Ceulemans Davy Geboers Luc Van Craenendonck Jan Vangheel Hilde Valgaeren Peter Van Rompaey Frederik Loy Servais Verherstraeten Maarten Van Camp Lieve Heurckmans Anneleen Dom Wendy Soeffers Hanne Paepen Chris Xhenseval Sofie Molenberghs Jos Lodewijckx Koen Boeckx Andreas Verbeke Maria Belmans Hans De Groof Lander Geyzen Hans Schoofs Ria Melis Bas Van Olmen Tomas Sergooris Zehra Ünlü Solange Abbeloos Koen Van Gompel Paul Vanhoof Masha Celen aantal voorstanders: 23 , aantal onthouders: 10 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt de toetreding tot het EBS met het ééngemaakt bibliotheekreglement voor de zeven Cnek-bibliotheken goed.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met Erfgoed In Zicht goed.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt het gewijzigde verhuurreglement infrastructuur Cultuurcentrum 't Getouw goed.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt volgende statuten van Jeugdraad Mol goed.
STATUTEN GEMEENTELIJK ADVIESRAAD JEUGDRAAD
1. Naam, verplichting, erkenning, doel, decreten
ARTIKEL 1: WAT IS EEN JEUGDRAAD
De jeugdraad is het adviesorgaan dat is opgericht om de betrokkenheid en de inspraak van kinderen en jongeren te verzekeren bij de beleidsvoorbereiding, bij de uitwerking van de gemeentelijke dienstverlening en bij de evaluatie ervan, inzonderheid de voorbereiding en uitvoering van het meerjarenplan van de gemeente.
ARTIKEL 2: DE JEUGDRAAD IS VERPLICHT
De jeugdraad blijft decretaal verplicht via het decreet lokaal jeugdbeleid. Met het oog op de organisatie van het overleg en de inspraak bij de voorbereiding en de uitvoering van het jeugdbeleid, inzonderheid in het kader van het meerjarenplan, richt de gemeenteraad een jeugdraad op of erkent de gemeenteraad een al bestaande jeugdraad.
De gemeenteraad:
a) moet een jeugdraad oprichten of de bestaande erkennen;
b) om overleg en inspraak te organiseren over alles wat met jeugdbeleid te maken heeft;
c) om de 6 jaar, na de verkiezingen en wanneer een nieuwe gemeenteraad en nieuw college verkozen is.
ARTIKEL 3: ERKENNING ADVIESRAAD
In de gemeente Mol wordt de gemeentelijke jeugdraad erkend, in uitvoering van het decreet “lokaal jeugdbeleid en jeugdraad”.
ARTIKEL 4: DOEL
De jeugdraad heeft als doelstelling:
a) Op vraag van het gemeentebestuur of op eigen initiatief adviezen uitbrengen over alle aangelegenheden betreffende jeugdbeleid in de gemeente;
b) Initiatieven nemen om de samenwerking en het overleg tussen het jeugdwerk, de betrokkenen bij het jeugdwelzijn en de jeugd te bevorderen;
c) de betrokkenheid en de inspraak van kinderen en jongeren verzekeren bij de beleidsvoorbereiding, de uitwerking van de gemeentelijke dienstverlening en bij de evaluatie ervan, inzonderheid de voorbereiding en uitvoering van het meerjarenplan van de gemeente.
ARTIKEL 5: DECRETEN EN WETTEN VAN TOEPASSING OP DE JEUGDRAAD
Welke decreten zijn van toepassing op de jeugdraad:
a) Decreet lokaal jeugdbeleid;
b) Decreet lokaal bestuur, titel 6, hoofdstuk 2, artikel 304, §3.
ARTIKEL 6: WAAROVER MOET HET GEMEENTEBESTUUR VERPLICHT ADVIES VRAGEN AAN DE JEUGDRAAD?
Het college van burgemeester en schepenen toont aan dat ze advies vraagt aan de jeugdraad over alle aangelegenheden die betrekking hebben op het jeugdbeleid, ook bij de opmaak van het meerjarenplan.
De jeugdraad kan op eigen initiatief advies uitbrengen over alle aangelegenheden die betrekking hebben op kinderen en jongeren.
Het college van burgemeester en schepenen motiveert bij het nemen van beslissingen waarom het college het advies van de jeugdraad niet of maar gedeeltelijk volgt.
ARTIKEL 6: WAT LEGT DE GEMEENTERAAD VAST OVER DE JEUGDRAAD?
De gemeenteraden bepalen de nadere voorwaarden van de werking van de jeugdraad, en in elk geval:
de maatregelen waarmee het recht op informatie van de jeugdraad ten aanzien van het college van burgemeester en schepenen wordt gewaarborgd;
de wijze waarop de jeugdraad wordt ondersteund;
de wijze waarop het college van burgemeester en schepenen een gemotiveerd standpunt over de uitgebrachte adviezen inneemt;
maatregelen met betrekking tot de openbaarheid van de adviezen en de werkzaamheden van de jeugdraad.
2. Structuur en samenstelling
ARTIKEL 7: DUUR
De gemeenteraad erkent de jeugdraad om de 6 jaar, na de verkiezingen en wanneer een nieuwe gemeenteraad en nieuw college verkozen is.
ARTIKEL 8: AANTAL LEDEN
Het minimum aantal wordt vastgelegd op drie leden van verschillende jeugdwerkorganisaties.
ARTIKEL 9: STRUCTUUR
De jeugdraad zal gedurende een werkjaar bestaan uit onderstaande organen. Het werkjaar sterkt zich uit van 1 september tot 30 augustus.
a) Algemene vergadering
b) Voorzitter
c) Werkgroepen
Artikel 9.1. Algemene Vergadering
De algemene vergadering is het opperste gezag van de adviesraad. Ze wordt per werkjaar ten minste zesmaal samengeroepen.
Behoren tot haar bevoegdheid:
a) Het wijzigen van statuten van de jeugdraad;
b) Het benoemen en ontslaan van bestuurders;
c) Het goedkeuren van de begroting en de rekeningen;
d) Het uitsluiten van leden;
e) Al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de wettelijke, of de statuten aan de Raad van Bestuur bevoegd.
Artikel 9.1.1. Leden (met stemrecht)
De Algemene Vergadering bestaat uit volgende leden:
a) De afgevaardigden van de plaatselijke jeugdwerkinitiatieven die een actieve werking of rekrutering kunnen aantonen ten aanzien van kinderen en jongeren uit de gemeente.
- De jeugdwerkinitiatieven hebben de verbintenis de gemeentelijke jeugdraad 5 keer per werkjaar bij te wonen tenzij er belet is door overmacht of een andere belangrijke reden, in welke gevallen men zich telkens zal verontschuldigen door een mail te sturen naar de gemeentelijke jeugddienst.
- Wanneer een jeugdwerkinitiatief een subsidieaanvraag indiende, verwachten we ook dat dit initiatief aanwezig is op de eerstkomende jeugdraad om de aanvraag te bespreken. Niet aanwezig? Dan wordt je aanvraag uitgesteld tot volgende jeugdraad.
b) Geïnteresseerde, individuele jongeren tussen 16 jaar en 30 jaar uit de gemeente, gecoöpteerd door de jeugdraad.
Artikel 9.1.2 Vaste waarnemers (zonder stemrecht)
In de algemene vergadering zitten volgende (vaste) waarnemers die een zuiver adviserende rol hebben:
a) De schepen van jeugd;
b) De gemeentelijke ambtenaar inzake jeugdaangelegenheden, jeugdconsulent of jeugdfunctionaris.
Politieke mandatarissen kunnen géén lid zijn van de jeugdraad.
Artikel 9.2 Voorzitter
Artikel 9.2.1. Aanduiding voorzitter
a) De algemene vergadering kiest bij het begin van het werkjaar een voorzitter;
b) De voorzitter is geen politiek mandataris (gemeente of bijzonder comité).
Artikel 9.2.2. Kandidaten
De voorzitter wordt verkozen voor een periode van 1 jaar die start op 1 september en eindigt op 30 augustus. Elk lid van de adviesraad kan zich schriftelijk kandidaat stellen voor voorzitter, na een oproep via de gangbare communicatiekanalen binnen de adviesraad. De voorzitter wordt verkozen door de leden van de adviesraad in algemene vergadering, met een gewone meerderheid van de stemmen.
Het schepencollege wordt op de hoogte gebracht van de voorzitter.
Indien er geen kandidaten zijn om de taak van voorzitter uit te voeren, neemt de gemeentelijke ambtenaar inzake jeugdaangelegenheden deze taak op zich.
Artikel 9.3 Werkgroepen
De algemene vergadering kan steeds werkgroepen oprichten. Elk lid van de gemeentelijke adviesraad kan hieraan deelnemen. Ook andere geïnteresseerden en/of deskundigen kunnen lid worden van een werkgroep.
ARTIKEL 10: PROCEDURE VOOR DE AANDUIDING VAN LEDEN
Artikel 10.1 Procedure voor aanduiden leden Algemene Vergadering
Artikel 10.1.1.
Bij het begin van een nieuw werkjaar, worden alle verenigingen, actiegroepen, organisaties, instellingen die in aanmerking komen voor het lidmaatschap van de algemene vergadering bevraagd met de vraag om hun afgevaardigde(n) aan te duiden. Tevens wordt er via verschillende informatiekanalen een oproep gelanceerd in de gemeente opdat nieuwe verenigingen zich kandidaat zouden kunnen stellen als lid van de gemeentelijke adviesraad. De reeds aangesloten verenigingen blijven erkend.
Deze afgevaardigden worden in volle vrijheid aangeduid door de betrokken vereniging, organisatie, dienst en moeten voldoen aan volgende voorwaarden:
minimum 16 jaar; maximum 30 jaar
actief betrokken zijn bij de werking van de organisatie waarvoor ze worden aangeduid;
geen politiek mandaat uitoefenen (gemeente en bijzonder comité)
Bij vernieuwing van de gemeenteraad blijft het lidmaatschap verder gelden gedurende het verdere werkjaar, tenzij de betreffende persoon een politiek mandaat gaat uitoefenen.
Artikel 10.1.2. Specifieke bepalingen i.v.m. individueel geïnteresseerden /deskundigen of de verwoording:
Bij het begin van een nieuwe legislatuur/Ten laatste een maand na de installatie van de nieuwe gemeenteraad, wordt via verschillende informatiekanalen, de website van de gemeente Mol en op www.jeugdwerkmol.be een oproep gelanceerd in de gemeente opdat individueel geïnteresseerden zich kandidaat zouden kunnen stellen als lid van de gemeentelijke adviesraad. De reeds aangesloten verenigingen blijven erkend.
Kandidaten moeten voldoen aan volgende voorwaarden:
minimum 16 jaar, maximum 30 jaar;
geen politiek mandaat uitoefenen;
opgave van specifieke motivatie voor kandidaatstelling;
woonachtig zijn in Mol.
Artikel 10.2 Procedure voor aanduiding van vaste waarnemers
a) Eén schepen, afgevaardigd door het schepencollege, wordt automatisch beschouwd als vaste waarnemer. De voorkeur gaat uit naar de schepen van jeugd;
b) Gemeentelijke ambtenaar inzake jeugdaangelegenheden, jeugdconsulent of jeugdfunctionaris wordt automatisch beschouwd als vaste waarnemer;
c) Elk lid van de stuurgroep (of werkgroep) voor jeugdbeleidsplanning die nog geen lid is van de jeugdraad, wordt automatisch beschouwd als vaste waarnemer.
ARTIKEL 11: PROCEDURE VOOR BEËINDIGING
Artikel 11.1 Einde van het mandaat van afgevaardigden
Aan het mandaat van de afgevaardigden wordt een einde gesteld:
a) door de intrekking van hun opdracht door de organisatie, vereniging of instelling die zij vertegenwoordigen; deze intrekking moet gemeld en gemotiveerd aan de Algemene Vergadering;
b) door het ontslag van de betrokkene zelf uit de adviesraad of uit de organisatie, vereniging of instelling; dit ontslag moet meegedeeld worden door de betrokkene of door de organisatie, vereniging of instelling;
c) door beëindiging van het lidmaatschap van de organisatie, vereniging of instelling die zij vertegenwoordigen.
Artikel 11.2 Einde van het lidmaatschap
a) het ontslag door het lid zelf uit de adviesraad; deze beëindiging of dit ontslag moet meegedeeld worden door dit lid;
b) door het niet langer voldoen aan voorwaarden tot lidmaatschap vermeld in art. 9.1.1 ; het bestuur zal dit vaststellen en het ontslag meedelen, via het verslag, aan het lid en aan de adviesraad;
Artikel 11.3 Einde van het statuut van vaste waarnemer
a) door de schepen, die een einde stelt aan zijn/haar politiek mandaat als schepen
b) door intrekking van de opdracht van afvaardiging door de organisatie of instelling, vermeld in art. 9.1.2 of het stopzetten van de opdracht van afvaardiging door de afgevaardigde zelf;
Artikel 12
De Algemene Vergaderingen zijn openbaar. De agenda, vergaderdatum en vergaderplaats worden ruim bekendgemaakt in de gemeente. De leden worden minstens acht dagen voor de vergadering schriftelijk uitgenodigd. Documentatie, verslagen en ledenlijst zijn steeds ter inzage op het secretariaat van de jeugdraad. Verslagen en adviezen worden via verschillende kanalen bekendg
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad keurt de prijszetting voor het verhuur van het jeugdverblijf Galbergen, zoals in bijlage gevoegd, goed.
Artikel 2
De gemeenteraad keurt het huishoudelijk reglement van het jeugdverblijf Galbergen, zoals in bijlage gevoegd, goed.
Artikel 3
De gemeenteraad belast de EVA vzw Molse Sportinstellingen met de uitvoering er van.
BESLUIT
Enig artikel
De straatnaam voor de verkaveling tussen de Ringlaan en de Keiheuvelstraat wordt voorlopig vastgesteld op “Tussenstraat”.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad bekrachtigt de politieverordening van de burgemeester van 16 november 2020 houdende de verlenging van de verstrenging van coronamaatregelen voor vrijetijdsactiviteiten voor -12 jarigen.
Sofie Molenberghs Nele Van Roey Andreas Verbeke Wendy Soeffers Els Ceulemans Zehra Ünlü Koen Van Gompel Luc Van Craenendonck Lieve Heurckmans Tomas Sergooris Masha Celen Maria Belmans Paul Vanhoof Peter Van Rompaey Solange Abbeloos Maarten Van Camp Servais Verherstraeten Wim Caeyers Anneleen Dom Lotte Vreys Chris Xhenseval Hanne Paepen Hans Schoofs Bas Van Olmen Ria Melis Koen Boeckx Lander Geyzen Davy Geboers Jan Vangheel Hans De Groof Jos Lodewijckx Frederik Loy Hilde Valgaeren Stefan Hendrix Sofie Molenberghs Nele Van Roey Andreas Verbeke Wendy Soeffers Els Ceulemans Zehra Ünlü Koen Van Gompel Luc Van Craenendonck Lieve Heurckmans Tomas Sergooris Masha Celen Maria Belmans Paul Vanhoof Peter Van Rompaey Solange Abbeloos Maarten Van Camp Servais Verherstraeten Wim Caeyers Anneleen Dom Lotte Vreys Chris Xhenseval Hanne Paepen Hans Schoofs Bas Van Olmen Ria Melis Koen Boeckx Lander Geyzen Davy Geboers Jan Vangheel Hans De Groof Jos Lodewijckx Frederik Loy Hilde Valgaeren Lotte Vreys Andreas Verbeke Hanne Paepen Maria Belmans Maarten Van Camp Jan Vangheel Koen Boeckx Chris Xhenseval Anneleen Dom Wim Caeyers Hilde Valgaeren Lieve Heurckmans Els Ceulemans Luc Van Craenendonck Wendy Soeffers Jos Lodewijckx Davy Geboers Hans De Groof Peter Van Rompaey Frederik Loy Servais Verherstraeten Masha Celen Zehra Ünlü Hans Schoofs Sofie Molenberghs Paul Vanhoof Lander Geyzen Solange Abbeloos Ria Melis Koen Van Gompel Nele Van Roey Bas Van Olmen Tomas Sergooris aantal voorstanders: 21 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 12 Goedgekeurd
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad stelt de heer Marc Dumon, Kruiwagenstraat 15, 2400 Mol aan als bijzondere veldwachter onder de voorwaarden zoals bepaald in bijgevoegde samenwerkingsovereenkomst.
Artikel 2
De gemeenteraad hecht haar goedkeuring aan bijgevoegde samenwerkingsovereenkomst met Natuurpunt betreffende gemeentelijke administratieve sancties.
Artikel 3
De heer Marc Dumon, Natuurpunt en de sanctionerend ambtenaar worden in kennis gesteld van deze beslissing.
BESLUIT
Artikel 1
Het besluit van 18 november 2019 tot aanwijzing van de omgevingsambtenaren wordt opgeheven.
Artikel 2
De gemeenteraad wijst onderstaande personen aan als omgevingsambtenaar van de gemeente Mol:
- Joost Ouderits, expert ruimtelijke planning
- Martine Pouders, expert omgeving
- Ruth Lowette, deskundige omgeving
- Stijn Theunis, deskundige omgeving
- Ria Geens, coördinator milieu & groen
- Bert Govaerts, deskundige milieu & groen
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad geeft goedkeuring om in het kader van het aanmelddossier het standaarddossier B, met afwijking van capaciteitsbepaling voor anderstalige nieuwkomers, in te dienen bij de commissie inzake leerlingenrechten.
BESLUIT
Artikel 1
De gemeenteraad heft het gemeenteraadsbesluit van 25 juni 2012 betreffende de capaciteitsbepaling van het gemeentelijk onderwijs op vanaf 1 september 2021.
Artikel 2
De gemeenteraad legt de maximale capaciteit voor de gemeentelijke school voor buitengewoon basisonderwijs, SAIGO Sterrenbos, Don Boscostraat 37, vanaf 1 september 2021 voor onbepaalde duur vast als volgt:
SAIGO Sterrenbos |
|
|
Type basisaanbod | lager | 121 |
Type 2* | lager | 14 |
| kleuter | 14 |
|
|
|
Totaal school |
| 149 |
|
|
|
*Exclusief de leerlingen die uren POAH genereren
Artikel 3
De gemeenteraad legt de maximale capaciteit voor de gemeentelijke school voor buitengewoon secundair onderwijs, GIBBO Galbergen, Don Boscostraat 39, vanaf 1 september 2021 voor onbepaalde duur vast als volgt:
GIBBO Galbergen |
|
|
|
Totaal school* | 156 |
*Exclusief de leerlingen die uren POAH genereren
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad legt de volgende capaciteitsbepaling vast voor onbepaalde duur:
| Mozawiek Ezaart | Mozawiek Heidehuizen |
Instapklas | 48 (+2) | 10 |
1ste kleuter | 48 (+4) | 10 |
2de kleuter | 48 (+4) | 10 |
3de kleuter | 48 (+2) | 10 |
1ste leerjaar | 48 | 10 (+10) |
2de leerjaar | 48 | 10 (+10) |
3de leerjaar | 48 | 10 (+10) |
4de leerjaar | 48 | 10 (+10) |
5de leerjaar | 48 | 10 (+10) |
6de leerjaar | 48 | 10 (+10) |
School | 480 (+12) | 100 (+60) |
Kleuter | 192 (+12) | 40 |
Lager | 288 | 60 (+60) |
De maximale capaciteiten van De Zandloper (Rauw), Alles Kids (Gompel) en Klim-op (Ginderbuiten) blijven onveranderd.
BESLUIT
Enig artikel
Het lestijdenpakket aan de GABK wordt voor het volledige schooljaar 2020-2021 (tenzij anders vermeld) vastgesteld als volgt:
Ambt van directeur
- 1 voltijdse betrekking van 20 uur
Ambt van administratieve medewerker
- 1 deeltijdse betrekking van 23 uur
- 1 deeltijdse betrekking van 7 uur
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur
Ambt van ICT-coördinator
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur
Onderwijzend personeel 1ste, 2de en 3de graad gesubsidieerd
1ste en 2de graad:
Beeldatelier
- 2 deeltijdse betrekkingen van 6 uur 12/22
- 3 deeltijdse betrekkingen van 9 uur 27/22
- 2 deeltijdse betrekkingen van 12 uur 24/22
Pedagogische coördinatie (beeldatelier)
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
3de graad:
Beeldatelier
- 1 deeltijdse betrekking van 16 uur 16/22
- 1 deeltijdse betrekking van 7 uur 7/22
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/22
- 2 deeltijdse betrekkingen van 2 uur 4/22
Totaal: 95 gesubsidieerde uren
Onderwijzend personeel hogere en specialisatiegraad gesubsidieerd
Schilderkunst
- 2 voltijdse betrekkingen van 20 uur 40/20
Tekenkunst
- 1 voltijdse betrekking van 20 uur 20/20
- 1 deeltijdse betrekking van 8 uur 8/20
Grafisch ontwerp & illustratie
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/20
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/20 (PWB)
Beeldhouwen en ruimtelijke kunst
- 1 deeltijdse betrekking van 14 uur 14/20
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Fotokunst
- 1 deeltijdse betrekking van 8 uur 8/20
- 2 deeltijdse betrekkingen van 4 uur 8/20
- 1 deeltijdse betrekking van 10 uur 10/20 (PWB)
Keramiek
- 1 voltijdse betrekking van 20 uur 20/20
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/20
Grafiekkunst
- 1 deeltijdse betrekking van 8 uur 8/20
Textiele kunst
- 1 voltijdse betrekking van 20 uur 20/20
Interieurontwerp
- 1 deeltijdse betrekking van 7 uur 7/20
Waarnemingstekenen
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Kunstgeschiedenis
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Beeldende en audiovisuele kunsten
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
- 1 deeltijdse betrekking van 7 uur 7/20 (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20 (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
- 2 deeltijdse betrekkingen van 3 uur 6/20 (vanaf 15.10.20)
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20 (vanaf 15.10.20)
Projectatelier
- 2 deeltijdse betrekking van 4 uur 8/20
Levend model
- 2 deeltijdse betrekkingen van 4 uur 8/20
Pedagogische coördinatie (interieurontwerp)
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Pedagogische coördinatie (beeldhouwen en ruimtelijke kunst)
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Aanvangsbegeleiding (interieurontwerp)
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Totaal: 195 gesubsidieerde uren + 14 uren in PWB-stelsel
Samenwerkingsinitiatieven Kunstkuur
Ambt van leraar domeinoverschrijdende initiatie
- 2 deeltijdse betrekkingen van 3 uur 6/22
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Totaal Samenwerkingsinitiatieven Kunstkuur: 7 gesubsidieerde uren
BESLUIT
Enig artikel
Het lestijdenpakket aan de GAMW wordt voor het volledige schooljaar 2020-2021 (tenzij anders vermeld) vastgesteld als volgt:
Ambt van directeur
- 1 voltijdse betrekking van 20 uur
Ambt van administratieve medewerker
- 1 deeltijdse betrekking van 31 uur
- 1 deeltijdse betrekking van 8 uur
- 1 deeltijdse betrekking van 5 uur
Ambt van ICT-coördinator (leraar)
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur
Domein Muziek
Ambt van begeleider
- 2 deeltijdse betrekkingen van 6 uur 12/20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar aanvangsbegeleiding (instrument: klassiek: altsaxofoon)
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar aanvangsbegeleiding (instrument: klassiek: slagwerk)
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar aanvangsbegeleiding (instrument: klassiek: zang)
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar analyse en begeleidingspraktijk
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20 (PWB)
1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20 (PWB)
Ambt van leraar arrangeren
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar begeleidingspraktijk: jazz-pop-rock: piano
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
Ambt van leraar begeleidingspraktijk: klassiek: accordeon
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar begeleidingspraktijk: klassiek: beiaard
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar begeleidingspraktijk: klassiek: gitaar
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/20
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/22
Ambt van leraar begeleidingspraktijk: klassiek: harp
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar begeleidingspraktijk: klassiek: orgel
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar begeleidingspraktijk: klassiek: piano
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/20
- 2 deeltijdse betrekkingen van 2 uur 4/22
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/20
Ambt van leraar begeleidingspraktijk: klassiek: slagwerk
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar compositie
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/22
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
Ambt van leraar compositie: dj
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar compositie: experimentele muziek
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar compositie: klassiek
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
Ambt van leraar directie instrumentale muziek
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20 (PWB)
Ambt van leraar dj-vaardigheden
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/20
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
Ambt van leraar geluidsleer en opnametechniek
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
Ambt van leraar groepsmusiceren instrumentaal: jazz-pop-rock
- 1 deeltijdse betrekking van 8 uur 8/20
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar groepsmusiceren instrumentaal: klassiek
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
- 1 deeltijdse betrekkingen van 8 uur 8/20 (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
- 5 deeltijdse betrekkingen van 2 uur 10/20 (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
- 5 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 5/20 (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20 (vanaf 15.10.20)
- 6 deeltijdse betrekkingen van 2 uur 12/20 (vanaf 15.10.20)
- 8 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 8/20 (vanaf 15.10.20)
Ambt van leraar groepsmusiceren vocaal: folk- en wereldmuziek
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar groepsmusiceren vocaal: jazz-pop-rock
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar groepsmusiceren vocaal: klassiek
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar groepsmusiceren vocaal: oude muziek
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar improvisatie
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/20
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/22
Ambt van leraar instrument: folk- en wereldmuziek: zang
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar instrument: jazz-pop-rock: accordeon
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar instrument: jazz-pop-rock: altsaxofoon
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: jazz-pop-rock: basgitaar
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: jazz-pop-rock: contrabas
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: jazz-pop-rock: elektrische en/of akoestische gitaar
- 1 deeltijdse betrekking van 9 uur 9/22
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: jazz-pop-rock: piano
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/22
- 1 deeltijdse betrekking van 5 uur 5/20
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/22
Ambt van leraar instrument: jazz-pop-rock: slagwerk
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar instrument: jazz-pop-rock: tenorsaxofoon
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: jazz-pop-rock: trompet
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar instrument: jazz-pop-rock: zang
- 1 deeltijdse betrekking van 6 uur 6/20
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/22
- 2 deeltijdse betrekkingen van 2 uur 4/20
- 1 deeltijdse betrekking van 5 uur 5/22 (van 01.09.20 t/m 14.10.20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22 (van 01.09.20 t/m 14.10.20
- 1 deeltijdse betrekking van 6 uur 6/22 (vanaf 15.10.20)
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/22 (vanaf 15.10.20)
Ambt van leraar instrument: klassiek: accordeon
- 1 deeltijdse betrekking van 14 uur 14/20
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar instrument: klassiek: altfluit
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: altsaxofoon
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/22
- 1 deeltijdse betrekking van 8 uur 8/20
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/22
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20 (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20 (vanaf 15.10.20)
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20 (vanaf 15.10.20)
Ambt van leraar instrument: klassiek: altviool
- 1 deeltijdse betrekking van 8 uur 8/22
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: baritonsaxofoon
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: basklarinet
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: bastrombone
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: bastuba
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: beiaard
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar instrument: klassiek: blokfluit
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: cello
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
- 1 deeltijdse betrekking van 7 uur 7/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: contrabas
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar instrument: klassiek: dwarsfluit
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
- 1 deeltijdse betrekking van 8 uur 8/20 (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
- 2 deeltijdse betrekkingen van 4 uur 8/22 (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
- 1 deeltijdse betrekking van 5 uur 5/20 (vanaf 15.10.20)
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/22 (vanaf 15.10.20)
- 2 deeltijdse betrekking van 2 uur 4/22 (vanaf 15.10.20)
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20 (vanaf 15.10.20)
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20 (vanaf 15.10.20)
Ambt van leraar instrument: klassiek: Engelse hoorn
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: eufonium
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar instrument: klassiek: fagot
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: gitaar
- 1 deeltijdse betrekking van 11 uur 11/22
- 1 deeltijdse betrekking van 6 uur 6/20
- 1 deeltijdse betrekking van 6 uur 6/22
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
- 1 deeltijdse betrekking van 11 uur 11/20
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/22
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: harp
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/22
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: hobo
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar instrument: klassiek: hoorn
- 1 deeltijdse betrekking van 6 uur 6/20
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
Ambt van leraar instrument: klassiek: klarinet
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/22
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: kleine klarinet
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: orgel
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: piano
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/22
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/22
- 1 deeltijdse betrekking van 5 uur 5/22
- 3 deeltijdse betrekkingen van 7 uur 21/22
- 1 deeltijdse betrekking van 16 uur 16/22
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
- 2 deeltijdse betrekkingen van 3 uur 6/20
- 2 deeltijdse betrekkingen van 5 uur 10/20
- 1 deeltijdse betrekking van 7 uur 7/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: piccolo
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: slagwerk
- 3 deeltijdse betrekkingen van 2 uur 6/22
- 1 deeltijdse betrekking van 7 uur 7/22
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
- 2 deeltijdse betrekkingen van 3 uur 6/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: sopraansaxofoon
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: tenorsaxofoon
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: trombone
- 1 deeltijdse betrekking van 6 uur 6/22
- 1 deeltijdse betrekking van 8 uur 8/22
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: viool
- 1 deeltijdse betrekking van 10 uur 10/22
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
Ambt van leraar instrument: klassiek: zang
- 1 deeltijdse betrekking van 10 uur 10/22
- 1 deeltijdse betrekking van 6 uur 6/20
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/22
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/22
Ambt van leraar instrument: oude muziek: blokfluit
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar instrument: oude muziek: zang
- 1 deeltijdse betrekking van 6 uur 6/20
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar koordirectie
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20 (PWB)
Ambt van leraar live/studio electronics
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar muziekcultuur: klassiek
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar muziekgeschiedenis: klassiek
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar muziekinitiatie
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/22
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22 (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22 (van 01.09.20 t/m 14.10.20
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/22 (van 01.09.20 t/m 14.10.20
- 3 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 3/22 (vanaf 15.10.20)
- 2 deeltijdse betrekkingen van 2 uur 4/22 (vanaf 15.10.20)
Ambt van leraar muziekproductie
- 1 deeltijdse betrekking van 6 uur 6/20
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
Ambt van leraar muziektheorie
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/20
Ambt van leraar muzikale en culturele vorming
- 1 deeltijdse betrekking van 20 uur 20/22
- 1 deeltijdse betrekking van 12 uur 12/22
- 1 deeltijdse betrekking van 11 uur 11/22
- 1 deeltijdse betrekking van 10 uur 10/22 (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
- 1 deeltijdse betrekking van 6 uur 6/22 (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
- 2 deeltijdse betrekkingen van 6 uur 12/22 (vanaf 15.10.20)
- 2 deeltijdse betrekkingen van 2 uur 4/22 (vanaf 15.10.20)
Ambt van leraar muzikale en culturele vorming: dj
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
Ambt van leraar muzikale en culturele vorming: jazz-pop-rock
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
Ambt van leraar muzikale en culturele vorming: klassiek
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/22
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/22
Ambt van leraar pedagogische coördinatie (begeleidingspraktijk: klassiek: piano)
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar pedagogische coördinatie (instrument: klassiek: altsaxofoon)
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar pedagogische coördinatie (instrument: klassiek: dwarsfluit)
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar pedagogische coördinatie (instrument: klassiek: piano)
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar pedagogische coördinatie (instrument: klassiek: slagwerk)
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
Ambt van leraar pedagogische coördinatie (instrument: klassiek: zang)
- 1 deeltijdse betrekking van 5 uur 5/20
Ambt van leraar pedagogische coördinatie (muziektheorie)
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar singer-songwriter
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
- 2 deeltijdse betrekkingen van 1 uur 2/22
Totaal domein Muziek: 613 gesubsidieerde uren + 6 uren in PWB-stelsel (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
Totaal domein Muziek: 615 gesubsidieerde uren + 6 uren in PWB-stelsel (vanaf 15.10.20)
Domein Woordkunst-drama
Ambt van leraar dramacultuur
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar dramalab
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
Ambt van leraar schrijven
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar spreken en presenteren
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/20
Ambt van leraar theater
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/20
Ambt van leraar verteltheater-stemregie
- 1 deeltijdse betrekking van 3 uur 3/20
Ambt van leraar woordatelier
- 1 deeltijdse betrekking van 1 uur 1/22
- 1 deeltijdse betrekking van 8 uur 8/22
- 2 deeltijdse betrekkingen van 2 uur 4/22 (PWB)
Ambt van leraar woordinitiatie
- 1 deeltijdse betrekking van 2 uur 2/22
Ambt van leraar woordlab
- 1 deeltijdse betrekking van 12 uur 12/22
- 2 deeltijdse betrekkingen van 3 uur 6/22
Totaal domein Woordkunst-drama: 41 gesubsidieerde uren + 4 uren in PWB-stelsel
Samenwerkingsinitiatieven Kunstkuur
Ambt van leraar domeinoverschrijdende initiatie
- 1 deeltijdse betrekking van 4 uur 4/22
- 5 deeltijdse betrekkingen van 2 uur 10/22
Totaal Samenwerkingsinitiatieven Kunstkuur: 14 gesubsidieerde uren
Rest: 12 lestijden (van 01.09.20 t/m 14.10.20)
Rest: 10 lestijden (vanaf 15.10.20)
(onder voorbehoud van goedkeuring overdraagbaar naar het volgende schooljaar)
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad keurt de vaststelling van het urenpakket aan het GIBBO Galbergen, Don Boscostraat 39, voor het schooljaar 2020-2021 goed:
Binnen het urenpakket:
Bevorderings- en selectieambten
1 ambt van directeur (voltijds vanaf 72 leerlingen)
1 ambt van technisch adviseur coördinator (120 punten uit de puntenenveloppe of 30 lesuren)
Urenpakketten voor de wervingsambten
Onderwijzend personeel:
415 uren
Paramedisch personeel
60 uren
Ondersteunend personeel
164 punten uit de puntenenveloppe of 72 uren worden gebruikt om twee betrekkingen van opvoeder in te richten van elk 82 punten: één met weddenschaal 106 en één met weddenschaal 158.
Buiten het urenpakket:
5 punten leraar ASV-ICT-coördinatie
12 punten uit de punteneveloppe (1 punt over) of 3 uren leraar BGV voor taak- en functiedifferentiatie
11 uren leraar ASV (8 uren) en leraar BGV (3 uren) voor GOK
23 uren leraar ASV-niet confessionele zedenleer
21 uren leraar ASV-islamitische godsdienst
11 uren leraar ASV-protestants evangelische godsdienst
2 uren leraar ASV voor aanvangsbegeleiding
7/30 uren logopedie en 14/22 uren ASV ondersteuningsnetwerk (overdracht naar NOA4= 8/22 lesuren en 7 eenheden paramedici)
extra uren ondersteuningsnetwerk van coördinatie Antwerpen (3/30 uren logopedie, 5/22 uren ASV - kan nog wijzigen)
16/22 uren POAH
Extra uren:
46 uren klassenraad, waarvan het aantal afhankelijk is van de individuele opdrachten van de leerkrachten
9 uren ASV-bijscholing begeleiding, verplicht in te richten als leraar ASV
8 uren klassendirectie, die toegevoegd worden aan het vermelde urenpakket voor het onderwijzend personeel (415 + 8 = 423)
De lesuren voor levensbeschouwelijke vakken kunnen in de loop van het schooljaar worden herzien, wanneer zich wijzigingen voordoen in het volgen van deze cursussen.
Verdeling urenpakket onderwijzend personeel, paramedisch personeel en aanwending BPT-uren:
Het totale urenpakket van 423 uren voor het onderwijzend personeel (lesurenpakket 415 + klassendirectie 8):
leraar ASV: 144 uren
leraar BGV: 279 uren (bouw=50 uren, mechanica-elektriciteit=50 uren, huishoudkunde en voeding= 179 uren)
Het urenpakket van 51 uren voor het paramedisch personeel:
kinesitherapie: 17/32 uren
logopedie: 34/30 uren
orthopedagogie: 8/40 uren
Noot: 3% van het lesurenpakket mag gebruikt worden voor het inrichten van bijzondere pedagogische taken. Dit mag overschreden worden mits akkoord van het lokaal comité, bij scholen met modulair stelsel.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad geeft goedkeuring om het samenwerkingsplatform ICT-coördinatie te bestendigen vanaf 1 september 2020 en dit voor 6 schooljaren.
Het samenwerkingsplatform betreft de samenwerking tussen de scholen van de scholengemeenschap TROTS, zijnde:
− gbs Alles Kids, Pastoor Vaesstraat 24
− gbs De Zandloper, Gemeenteheistraat 1
− gbs Klim-Op, Ginderbuiten 212
− gbs Mozawiek, Schoolstraat 3
− SAIGO Sterrenbos, Don Boscostraat 37
En de individuele gemeentelijke scholen:
− GIBBO Galbergen, Don Boscostraat 39
− Gemeentelijke academie voor beeldende kunsten, Markt 24
− Gemeentelijke academie voor muziek en woord, Guido Gezellestraat 31a
BESLUIT
Artikel 1
Op basis van de bekomen documenten en de toelichtende nota worden de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van Pontes van 17 december 2020, zoals overgemaakt per mail van 3 november 2020, goedgekeurd.
Artikel 2
De gemeentelijke vertegenwoordiger wordt gemandateerd om op de algemene vergadering van Pontes van 17 december 2020 conform dit besluit te handelen en te beslissen. Indien deze algemene vergadering niet geldig zou kunnen beraadslagen of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de gemeentelijke vertegenwoordiger gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.
Artikel 3
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan Pontes.
BESLUIT
Enig artikel
De gemeenteraad bekrachtigt de politieverordening van de burgemeester van 10 december 2020 houdende de verlenging van de verstrenging van coronamaatregelen voor vrijetijdsactiviteiten voor -12 jarigen.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.